Μετάβαση στο περιεχόμενο

yiannis_veria

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by yiannis_veria

  1. Καλημέρα. Αντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα μέχρι χθες. Σήμερα όμως φαίνεται ότι λύθηκε καθώς στην προσπάθεια να το υποβάλλω οριστικά κ νέου, έβγαλε άλλο μήνυμα λάθους σχετικά με το "cloud code_262_μήκος" οπότε μίκρυνα το κείμενο στην περιγραφή και τελικά το δέχτηκε.
  2. Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος /Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας [email protected] Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος /Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας [email protected]
  3. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να επιβεβαιώσει ότι έγινε δεκτή ανάκληση εν ισχύ ΠΕΑ με αιτιολογία ανάκλησης "έκδοση νέου ΠΕΑ για το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ 2020 από νέο ενεργειακό επιθεωρητή"; Το ρωτώ προς επίρρωση όσων αναφέρονται από τον/την συνάδελφο Sw0rdf1sh που ακούγονται πολύ σωστά και λογικά.
  4. Μπορεί να μου πει κάποιος-α συνάδελφος αν μπορεί να ανεβάσει αρχείο pdf αυτή την στιγμή στην καρτέλα "Δικαιολογητικά"? Είναι μόνο δικό μου το πρόβλημα ή είναι γενικότερο?Προσπαθώ να ανεβάσω το έντυπο καταγραφής παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο πεδίο, το εντοπίζω στον υπολογιστή μου, πατάω άνοιγμα και δεν ανεβάζει τίποτα. Αν πατήσω αποθήκευση μου βγάζει μήνυμα "δεν έχει επιλεγεί αρχείο". Δοκίμασα και διαφορετική διαδρομή στον υπολογιστή μου και διαφορετικό όνομα (ελληνικό και λατινικό) αλλά τίποτα. Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος?
  5. Καλησπέρα. Κι εγώ παρά τις οχλήσεις τηλεφωνικά και με μειλ δεν είχα καμία συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα. Μοναδική απάντηση μου είχε δώσει κάποιος-α όταν ανέβασα εδώ το ερώτημα ότι ο επιλέξιμος προυπολογισμός σε ότι αφορά τα λοιπά έξοδα δεν μπορεί να αλλάξει, κάτι το οποίο ακούγεται λογικό. Από την άλλη όμως, μου έχει πει συνάδελφος ότι μίλησε με ΕΤΕΑΝ και του είπαν ότι μπορεί να στείλει την απόδειξη για την αμοιβή μελέτης παρά το γεγονός ότι δεν έχει δηλώσει ότι απαιτούνται μελέτες. Εγώ προσωπικά δεν έκοψα απόδειξη με τον φόβο ότι θα πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ για ένα παραστατικό που δεν ξέρω αν θα πληρωθώ.
  6. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Κατά την υποβολή της αίτησης ενός ωφελουμένου στο σύστημα του προγράμματος είχα δηλώσει "ΌΧΙ" στην ερώτηση αν " Θα απαιτηθεί η εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του έργου; * ". Ωστόσο, στην πορεία διαπίστωσα ότι απαιτείται η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για τις εργασίες που είχαμε προϋπολογίσει με τον ωφελούμενο και έτσι μπήκα στη διαδικασία έκδοσής της μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αδειών. Σημειώνω ότι στο σύστημα του προγράμματος και συγκεκριμένα στην καρτέλα "καταχώρηση λοιπών εξόδων" δεν μου εμφανίζει πεδίο για την αμοιβή μελέτης. Μπορώ τώρα να πληρωθώ την μελέτη; Μπορώ να ζητήσω να μου "ανοίξουν" τα στοιχεία της αίτησης ώστε να αλλάξω την απάντηση σε "ΝΑΙ" και να καταχωρήσω το κόστος μελέτης ώστε να πληρωθώ; Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Καλημέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πως πρέπει να καταχωρηθεί ο μελετητής σε αίτηση ωφελούμενου στο πληροφοριακό σύστημα ώστε να πληρωθεί στο τέλος την οποιαδήποτε μελέτη εκπονήσει ή την άδεια εργασιών μικρής κλίμακας?
  8. τελικά έχει καταλάβει κανείς αν μπορούμε σήμερα να επεξεργαστούμε αίτηση (δηλ. να περάσουμε τις παρεμβάσεις και να κάνουμε οριστική υποβολή) για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή ισχύει αυτό που είχε ανακοινωθεί για το Σάββατο 31/03?
  9. εγώ είχα τέσσερις περιπτώσεις οπότε μοιραία κάποιες θα οδηγούνταν αυτόματα στους επιλαχόντες. Αυτό με την νέα αίτηση είναι καλό ερώτημα. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα για νέα αίτηση? Αν διάβασα καλά παραπάνω σήμερα το απόγευμα και μέχρι να κολλήσει μάλλον υπήρχε. Την Δευτέρα που μπαίνουν οι άλλες Περιφέρειες, εμείς (Κ. Μακεδονία) θα δικαιούμαστε νέων αιτήσεων?
  10. συμφωνώ απόλυτα με την ειδική μέθοδο προτεραιότητας καθώς η δυνατότητα για ακύρωση της αίτησης στη συγκεκριμένη περίπτωση (μεμονωμένο - πολυκατοικία) δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά από λιγότερο από μια ώρα οι πόροι στην Κεντρική Μακεδονία εξαντλήθηκαν με αποτέλεσμα όποια αλλαγή - ακύρωση γινόταν να σε στέλνει αυτόματα στους επιλαχόντες...
  11. Το λέω γιατί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το helpdesk του ΕΤΕΑΝ μου είπαν να στείλω ένα mail αναφέροντας το πρόβλημα, τα στοιχεία της αίτησης και του δυνητικά ωφελουμένου καθώς και το κόστος των παρεμβάσεων και αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και δεν προχώρησα στην ακύρωση της προηγούμενης αίτησης. Εκτός και αν μου το είπαν μόνο και μόνο για να με καθησυχάσουν.
  12. είπα να εξαντλησω τις οποίες πιθανοτητες να το διορθώσουν ώστε να μην χαθεί η σειρά προτεραιοτητας αλλά μάλλον αντιλαμβανομαι ότι αυτό είναι αδύνατον.
  13. μήπως κατάφερε κάποιος να βρει λύση με το θέμα του μεμονωμενου διαμερίσματος που γίνεται πολυκατοικία? Είναι μόνη λύση η ακύρωση της παλιάς και εγγραφή νέας?
  14. κανένα νέο για τα μεμονωμένα διαμερίσματα που έγιναν πολυκατοικίες?
  15. Τελικά μήπως έχει κάποιος συνάδελφος απάντηση για το που και πως (ταχυδρομική διεύθυνση - email) πρέπει ο ιδιοκτήτης να στείλει το αίτημα - υπεύθυνη δήλωση με το οποίο αντικαθίσταται το παλιό ΠΕΑ με νέο ΠΕΑ που έχει εκδοθεί για το "Εξοικονομώ 2"? Πόσο καιρό κάνει η διαδικασία ανάκλησης? Μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα με το νέο εκδοθέν ΠΕΑ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκλησης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να διαφωτίσει την ομιχλώδη κατάσταση γύρω από το θέμα....
  16. και αν το ΠΕΑ εκδίδεται για άλλο λόγο εκτός από το εξοικονομώ?
  17. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός ιδιοκτήτες σε ένα ακίνητο για το οποίο εκδίδεται ΠΕΑ, σε ποιον θεωρείτε ότι πρέπει να κοπεί η απόδειξη παροχής υπηρεσιών?
  18. Νομίζω ότι ο περιορισμός στον οποίο αναφέρεται έγκειται στο ότι στην περίπτωση της ενοικίασης και αν υπάρχει ψιλός κύριος και επικαρπωτής τότε δικαίωμα υποβολής αίτησης έχει μόνο ο επικαρπωτής. Στην περίπτωση της δωρεάν παραχώρησης και αν υπάρχει ψιλός κύριος και επικαρπωτής τότε άρεται αυτός ο περιορισμός και δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και ο ψιλός κύριος και ο επικαρπωτής. Στην δική σου περίπτωση που δεν υπάρχει ούτε ψιλή κυριότητα ούτε επικαρπία αλλά πλήρης κυριότητα δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα 2 πρόσωπα (γονείς) αφού ο ενήλικος γιος δεν έχει κανένα δικαίωμα κυριότητας στο συγκεκριμένο ακίνητο και απλώς διαμένει με την βασική πάντα προϋπόθεση να το δηλώνει ως κύρια κατοικία.
  19. τώρα μπαίνει κανονικά. είναι μάλλον θέμα ώρας αιχμής. σε κάθε περίπτωση δεν περπατάει και πολύ καλά. ευχαριστώ αγγελική για την άμεση απάντηση
  20. υπάρχει άλλος συνάδελφος που αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα με το buildingcert?
  21. Καλημέρα και συγχαρητήρια σε όσους συνεισέφεραν ώστε να προκύψει αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο, επαγγελματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο λογισμικό που μας δίνει την δυνατοτήτα να προσεγγίσουμε το θέμα της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικών κινδύνων με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή που πρέπει. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν κατέχω πολλά πράγματα γύρω από το όλο στήσιμο του λογισμικού και ίσως η απορία μου να είναι ανούσια. Έχω κάνει την εγκατάσταση βασιζόμενος στις πολύ αναλυτικές οδηγίες που παρέχετε και με επιτυχία κατάφερα να "σώσω" (δεν ξέρω αν το ρήμα είναι σωστό) δύο μελέτες χωρίς να έχω ακόμη φτάσει στην τελική τους μορφή ώστε να προχωρήσω σε εκτύπωση ή αποθήκευση σε επεξεργάσιμη μορφή doc ή κάτι άλλο. Εδώ και δύο ημέρες προσπαθώ να "μπω" μέσω του περιηγητή μου στη διεύθυνση http://localhost/la-asfaleia και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "This site can't be reached localhost refused to connect. err connection refused". Μήπως μπορείτε να μου πείτε εάν κάνω εγώ κάποιο λάθος ή αν υπάρχει κάποιο γενικότερο πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι συγχαρητήρια για την ωραία δουλειά. P.S. Δηλώνω πρόθυμος να συνεισφέρω σε ότι μπορώ για το πρόγραμμα.
  22. Γνωρίζει κανείς μήπως υπήρξε κανένα νεότερο με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το μητρώο πιστοποιημένων επιθεωρητών από τη γενική γραμματεία βιομηχανίας? Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έλαβε εγκριτική ή απορριπτική απόφαση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.