Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

granada

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

granada's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το 0.8 το θεώρησα από την εμπειρία μου στους κινητήρες. Τουλάχιστον οι νέοι κινητήρες είναι από 0.75 και πάνω. Σίγουρα εκεί χρειάζεται αυτοψία. Το κακό είναι ότι η επέκταση γίνεται με μεταχειρισμένους κινητήρες οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν ταμπελάκια. Νίκο το ελαιουργείο είναι σε νησί. Συνήθως δουλεύει από αρχές Νοέμβρη έως το πολύ μέσα Δεκέμβρη. Άρα 40 μέρες το σωστό. Τα kW είναι 114: Ντεκαντερ=30kW, Σπαστήρας=22kW, 2XΑυτόματοι Διαχωριστές = 2Χ5,5kW. Αυτοί οι 4 κινητήρες είναι η μισή ισχύς. Υπάρχουν και άλλοι 34 κινητήρες με μικρότερη ισχύ. Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το συντελεστή ισχύος, η Δεδηε καθορίζει τη παροχή από την εγκατεστημένη ισχύ.
  2. Η παροχή τώρα είναι νούμερο 4. Δεν έχω υπολογίσει διόρθωση συντελεστή ισχύος. Φαντάζομαι πρέπει να πάω το συντελεστή ισχύος πάνω από 0,85. Το ελαιοτριβείο όμως δουλεύει μόνο 20 μέρες το χρόνο και δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω. (από θέμα κόστους)
  3. Γεια σας, Φίλος μου ζήτησε να τον βοηθήσω με τη τροποποίηση του πίνακα ελαιοτριβείου, λόγω αύξησης της ισχύς. Ανεβαίνει στα 114kW. Τα φορτία είναι κινητήρες. Υπολογίζω 206A με cosφ=0,8. Πρέπει να κάνω αίτηση για νέα παροχή στη ΔΕΗ. Η Νούμερο 6 θέλει ασφάλεια μετρητή 250Α και ασφάλεια πίνακα 200Α. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς είναι οριακή. Σίγουρα δεν θα δουλεύουν όλα τα φορτία συνεχώς, όμως θα υπάρχουν στιγμές που θα υπάρχει μέγιστη ζήτηση. Επίσης δεν μπορείς να κάνεις επέκταση. Η επόμενη παροχή βέβαια είναι 400Α ο μετρητής και στα 350Α ο πίνακας. Είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Τι με συμβουλεύετε? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, ilias
  4. Καταρχήν σας χαιρετώ σαν νέος στο φορουμ. Πιο το κριτήριο επιλογής του ενός ή του άλλου? Το ραγοδιακόπτη τον χρησιμοποιώ όταν θέλω να ασφαλίσω ομάδες φορτίων, ενώ τον μικροαυτόματο όταν ασφαλίζω ένα φορτίο απευθείας? Ο ραγοδιακόπτης προσφέρει την απαραίτητη προστασία στο καλώδιο? Είναι μόνο η τιμή? Από ότι έχω δει οι ραγοδιακόπτες είναι αρκετά φθηνότερη τουλάχιστον στα "μικρά" ρεύματα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.