Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

smanew

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

smanew's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΝΙΚΟΣΤΡΙ έχω μπεί στο site που μου παραθέτεις απλά υπέθεσα οτι δεν ισχύει αφου έχει διακοπεί η λειτουργία του απο το 2010 λόγω "Καλικράτη". Πάντως στο συγκεκριμένο site βρήκα αυτό http://www.nath.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=24 γι' αυτό ανεφερα και τον Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων αλλά βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτα λόγω μη λειτουργίας του site. Εσύ έχεις κάνει κάτι παρόμοιο; Adavis Η μονάδα έχει άδεια λειτουργίας, και τα κτίρια είναι νόμιμα λεπτομέρειες ακριβής δεν γνωρίζω ακόμα δεν έχω δει την άδεια. Το θέμα μου είναι που πάω πρώτα στο ΓΟΕΒ ή στη ΔΕΗ; και με τι χαρτιά;
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, μου έτυχε μια δουλεια που έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικής μονάδας - βουστάσιο. Μήπως έχει ασχολήθεί καποιος με κάτι παρόμοιο; Ψάχνω για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν και που; Έχω την εντύπωση ότι εμπλέκεται στην όλη υπόθεση και ο ΓΟΕΒ (Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) και η ΔΕΗ. Αναρωτιέμαι αν χρειάζεται ΥΔΕ (κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται) και ποια άλλα δικαιολογητικά. Η κτηνοτροφική μονάδα βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Κάθε πληροφορία δεκτη, σας ευχαριστώ.
  3. Συνάδελφε καλημέρα. Όταν λέω βαριά φορτία εννοώ περιπου 3 τόνους οπότε οποσδήποτε φρένα. Τώρα για δοκιμές υπάρχει τρόπος σε εργαστήριο πανεπιστημίου. Όλα τα υπόλοιπα που λές σωστά περι νομοθεσιών και ευθυνών αλλά προς το παρόν με ενδιαφέρει το σχεδιαστικό - υπολογιστικό κομμάτι. Καμιά βοήθεια για αυτό υπάρχει για να ξεκινήσω καποιο μπούσουλα??
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ποτέ κανείς ασχοληθεί με τη μελέτη και τον σχεδιασμό τρέιλερ. Δηλαδη με τον υπολογισμό των αντοχών, κολήσεις συνδέσεις...............κλπ. Μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο απο την εταιρία που εγάζομαι για να μεταφέρει βαριά φορτία και να το κατασκευάσει η ίδια, και μου ζητάει τον τρόπο δηλ. διαστάσεις δοκών συγκολήσεις και όλα τα παρελκόμενα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδος σχεδιασμό οπότε ψιλοπελάγωσα....!!!!! Οποιαδήποτε πληροφορία για να μπορέσω τουλάχιστων να ξεκινήσω απο κάπου είναι ευπροσδεκτη. υπάρχει καποιο πρόγραμμα Η/Υ που να βοηθάει σε τέτοιους σχεδιασμούς??? που να μπορείς να ελένξεις και την κατασκευή εννοώ υπάρχει κάποιος "μπούσουλας" που να βοηθάει να ξεκινήσεις??? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Αρκετά καταστήματα της ΔΕΗ (δεν μπορώ να μιλήσω για όλα) δέχονται την παλιά ΥΔΕ με ημερομηνία προ της 31/10/2011 υπογεγραμένη από διπλωματούχο μηχανικό. Εχω καταθέσει και έχω ρωτήσει και συναδέλφους από άλλες περιοχές. Τώρα μεχρι πότε θα το δέχονται αυτό δεν γνωρίζω.
  6. Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα πήγα στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης και έδωσα ΥΔ για την παραχώρηση της στέγης. Δεν την έκαναν δεκτή. Μου είπαν να γίνει ιδιωτικό συμφωνητικό και όλα ΟΚ. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση με έναν πελάτη που θέλει να εγκαταστήσει Φ/Β σε στέγη που έχει ως εξής. Ο τίτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου ανήκει στον πατέρα του. Το κτίριο κατοικίας είναι ένα διώροφο, στο ισόγειο μένει ο πατέρας του και στον όροφο αυτός. Υπάρχουν 2 διαφορετικά ρολόγια ΔΕΗ. Προφανώς χρειάζεται ένα έγγραφο παραχώρησης απο τον πατέρα του για να κάνει την εγκατάσταση. Αρκεί μια Υπεύθυνη Δήλωση ή θέλει κάτι άλλο? Μήπως υπάρχει κάποιο πρότυπο συμφωνητικό για αυτό το σκοπό ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. ευχαριστώ πολύ ggeorge για την απάντηση θα ξεκινήσω από αυτά τα δύο και βλέπω. Μπορεί αυτοί να με κατατοπίσουν για τα περαιτέρω. Και εγώ νομίζω ότι μάλλον πάνε ξεχωριστά. Κάθε άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη kganas ευχαριστώ και εσένα θα αρχίσω το τρέξιμο στις υπηρεσίες ελπίζω να βγάλω άκρη. Παρεμπιπτόντως μήπως ξέρει κανείς τι αμοιβή παίζει για τέτοιες διαδικασίες? Υπάρχει ελάχιστη αμοιβή με έλεγχο του ΤΕΕ? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω αναλάβει μια δουλειά για την παροχή άδειας λειτουργίας ή πολύ πιθανών απαλλακτικό αδείας, για ένα εργαστήριο που θα παρασκευάζει πίτσα θα την συσκευάζει και θα την καταψύχει, η ζύμη θα παραλαμβάνεται έτοιμη. Επίσης στο ίδιο κατάστημα θα λειτουργεί και πρατήριο άρτου. Ο ιδιοκτήτης είχε ξεκινήσει πριν 2-3 χρόνια διαδικασίες για εργαστήριο παραγωγής ζύμης και ζαχαροπλαστικής - πρατήριο άρτου αλλά έκανε παύση κάποια στιγμή. Ξέρει κανείς τι διαδικασίες χρειάζονται και αν αυτό που είχε ξεκινήσει θα βοηθήσει στο καινούριο εγχείρημα? Μπορεί να γίνει απλά τροποποίηση κάποιων δικαιολογητικών? Δεν βρίσκω που κατατάσσεται το συγκεκριμένο εργαστήριο (νέος στις άδειες λειτουργίας ). Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή ευχαριστώ εκ' των προτέρων
  10. nik συνάδελφε θα σε ρωτήσω κάτι...!!! Ζείς στον κόσμο μας ή σε κάποιον κόσμο δικό σου? Πας καλά? Εσύ δηλαδή έχεις την εντύπωση πως με όλα αυτα που δρομολογούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας θα πάρεις σύνταξη και μάλιστα και 1800 - 2000 E?? Δεν ξερω πόσα βγάζεις και που δουλεύεις για να έχεις κάνει τέτοιο κομπόδεμα και να μην σε απασχολεί πόσα πληρώνεις και γιατί στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί για σύνταξη δεν τα πληρώνεις σίγουρα. Εκτός αν είσαι τόσο κοντά στην σύνταξη κ προλαβαίνεις φέτος ή του χρόνου να βγείς οπότε αλλάζει το θέμα. Παρ' όλα αυτά εγώ τα λεφτά μου θέλω να τα επενδύω όπου γουστάρω εγώ και τα γηρατειά μου να τα εξασφαλίσω όπως νομίζω εγώ και όχι όπως θέλει το ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή θέλω να έχω ΕΠΙΛΟΓΕΣ και όχι ΣΥΝΤΑΞΗ που ανάθεμα αν θα την πάρω ποτέ. Και εννοήται αν εσύ και οποιοσδήποτε άλλος θέλει να έχει την ΕΠΙΛΟΓΗ να πληρώνει για να πάρει μια " αξιοπρεπή " σύνταξη. Και στο κάτω κάτω δεν μου είπε κανένας όταν μπήκα στο πολυτεχνείο ότι θα πληρώνω γαμ.....ΑΤΤΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί είμαι μηχανικός ούτε μου εξασφαλίζει κανένας ότι μετά απο 5 χρόνια που ανεβαίνουμε κλίμακα θα υπάρχουν και περισσότερα λεφτά για να δώσω
  11. Μακάρι να το κάνει το ας πούμε κράτος από μόνο του, πράγμα που εγω προσωπικά δεν το πιστεύω. Εφόσον το ΤΕΕ που υποτίθεται οτι μας εκπροσωπεί και δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχει πρόβλημα με όλο αυτό το θέμα, έχοντας μείνει πίσω κάποιες δεκαετίες πριν που οι μηχανικοί όντως είχανε δουλειές με φούντες δεν νομίζω να κάνει κάτι διαφορετικό τώρα. Γι' αυτό και αναρωτιέμαι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς σαν ώστε να τους σκουντήξουμε λίγο.
  12. Καλημέρα συνάδελφοι. Διάβασα όλο το θέμα και το θέμα που παρέθεσε ο zografos_k. Βρέθηκα και εγώ σε αυτή την κατάσταση πολλές φορές να μην έχω να πληρώσω το ΤΣΜΕΔΕ λόγω έλλειψης εργασίας και θεωρώ πως είναι απαράδεκτο να μην θεωρούμαστε ποτέ άνεργοι να μην μπορούμε να πάρουμε έστω κάποιο βοήθημα σαν άνεργοι και να μην μπορούμε να κάνουμε παύση της ασφάλισης χωρίς να μας απειλούν ότι δεν θα μπορέσουμε να ξαναεξασκήσουμε το επάγγελμά μας. Το νταβατζιλίκι του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει όρια. Μήπως είναι καιρός να οργανωθούμε και να κάνουμε κάτι? Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο να κάνουμε αλλά σαν αρχή να στείλουμε κάποια επιστολή διαμαρτυρίας και αιτημάτων με συγκέντρωση υπογραφών στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ.
  13. και εγώ το ίδιο θέμα έχω. Υπάρχει μια οικοδομή εκτός σχεδίου που είναι 7,5 μέτρα και δεν ξέρω πόσο πάνω μπορώ να σηκώσω τα πανελς. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ
  14. AArtam. εντάξει ήρθε η ώρα να το παραδεχτώ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ. Έχω μια πρόταση γιατί δεν κάνετε μια εισήγηση στο υπουργείο παιδείας να καταργήσει όλες τις άλλες σχολές Μηχανικών αφού εσείς όλα τα σφάζετε όλα τα μαχαιρώνετε γιατί να παιδευόμαστε οι υπόλοιποι. Τέτοιο εύρος γνώσεων ξεκινήστε σιγά σιγά να σχεδιάζεται και διαστημόπλοια εγώ πάντως δεν θα μπω. Μια παροιμία που σας ταιριάζει γάντι: "Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης" Καλό βράδυ και στον αγώνα για τα δικαιώματα ηλεκτρολόγου.
  15. terry το τι θα γίνει σε μια οικοδομή αν βουλώσει μια σωλήνα αποχέτευσης ή αν σπάσει μια σωλήνα ύδρευσης είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα, μόνο να σκεφτείς ότι από εκεί μπορεί να περνάει και μια σχάρα καλωδίων. Με ανθρώπινες ζωές μπορεί να παίζεις και στην περίπτωση λάθους στατικής μελέτης και στην περίπτωση λάθος μελέτης π.χ. ύδρευσης. Επίσης με τον ίδιο υπεροπτικό τρόπο πολλοί πολιτικοί μηχανικοί θεωρούν αμελητέα και την συμπεριφορά του εδάφους και δεν ζητάνε καν τη γνώμη ενός γεωλόγου για μια βαριά κατασκευή πόσο μάλλον την υπογραφή και την συγκατάθεσή του για ένα κτίριο. Και όπως είπε και ο vaggelhs92 μην νομίζεται ότι τα ξέρετε όλα! Εγώ αυτό που λέω είναι ότι όπως εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τίποτα στατικό και εσείς δεν πρέπει να ασχολείστε με τίποτα μηχανολογικό. Όσο για το φίλο σου που μελετάει βαρβάτες κατασκευές με σοβαρά στατικά θέματα, σκέψου λίγο ότι δεν τα υπογράφει οπότε τα υπογράφει κάποιος πολιτικός μηχανικός, οπότε ποιος από τους δύο είναι ο πιο ανεύθυνος και νομίζει ότι είναι όλα ένα παιχνιδάκι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.