Jump to content

cendroid

Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

cendroid last won the day on October 3 2011

cendroid had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αττική
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cendroid's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

14

Reputation

 1. Time Left: 23 days and 56 minutes

  • WANTED
  • NEW

  Από Τεχνικό Γραφείο στη Βάρη Αττικής με 10ετή παρουσία στο χώρο της μελέτης, αδειοδότησης και τοπογράφισης τηλεπικοινωνιακών έργων σε Ελλάδα και Γερμανία, ζητείται πολιτικός μηχανικός ή τοπογράφος ΑΕΙ/ΤΕΙ για μόνιμη εργασία με έδρα τη Βάρη Αττικής και αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίων/μελετών εφαρμογής, μελετών χωροταξικού σχεδιασμού και/ή σχεδίων αδειοδότησης για έργα οπτικών ινών σε περιοχές της Γερμανίας. Απαραίτητα προσόντα η γνώση Autocad και Αγγλικών. Προαιρετικά προσόντα η γνώση QGIS και Γερμανικών. Προϋπηρεσία σε αντίστοιχα έργα θα εκτιμηθεί.

  -0.05 EUR

 2. Καλημέρα σας, Ιδιοκτήτης αγόρασε με τρία συμβόλαια (1936, 1942, 1960) τρεις όμορες εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 1250τμ βάση τίτλων (0,5στρ+0,5στρ+0,25στρ). Άρα βάση αρχικών τίλων έχω μια έκταση 1,25στρ με χρόνο δημιουργίας το 1960. Η περιγραφή των ακινήτων σε αυτούς τους τίτλους είναι πολύ βασική (π.χ. 0,5στρ με 10 ελιές και συνορεύει με ....). Το 2006 ο ιδιοκτήτης έκανε γονική παροχή στα παιδιά του και σύμφωνα με το νέο τοπογραφικό η έκταση προέκυψε 4,7στρ (διαφορά 3,45στρ!!!), για την οποία πλήρωσε την διαφορά στον φόρο και μεταβίβασε στα παιδιά του. Να πω ότι το ενιαίο ακίνητο σήμερα περιβάλλεται από ξερολιθιά , δηλαδή τα όρια του είναι σαφώς ορισμένα και δεν υπάρχει κάποια διένεξη με κάποιον όμορο ως προς τα όρια. Δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη διαφορά στο εμβαδό μεταξύ του νέου τοπογραφικού και των αρχικών τίτλων ώστε να μπορέσει να επικαλεστεί κάποιος ότι τα ακίνητο ήταν 4,7στρ από το 1960 ώστε να γίνει άρτιο κατά παρέκκλιση ως προ υφιστάμενο του 2003;
 3. Προς αποσαφηνίση: Η αρχική ιδιοκτησία ήταν μια ενιαία έκταση με συμβόλαιο για 98στρ. Με την κύρωση του δασικού χάρτη προέκυψαν δασικές νησίδες εντός της αρχικής ενιαίας ιδιοκτησίας, οι οποίες απομόνωσαν μη δασικά τμήματα τα οποία δεν έχουν συνέχεια μεταξύ τους (παρεμβάλλονται οι δασικές νησίδες). Άρα σήμερα έχω τρεις μη δασικές εκτάσεις οι οποίες συνορεύουν είτε με όμορους, είτε με δασική έκταση, είτε με χωματόδρομο αλλά όχι μεταξύ τους. Δεν τίθεται ζήτημα ιδιωτικής δασικής έκτασης. Είναι δημόσιες δασικές εκτάσεις. Αυτό θεωρείται κατάτμηση λόγω της κύρωσης του δασικού χάρτη και αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία αγροτεμάχια;
 4. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Άρα ακόμα θεωρείται ως ένα; Υπάρχει κάποια διάταξη που το προβλέπει. Το θέμα μου είναι πως θα περιγράψω το αγροτεμάχιο ως προς το εμβαδό, αρτιότητα κτλ.
 5. Καλησπέρα, Σε αγροτεμάχιο υπεράρτιο (98στρ) με την κύρωση του δασικού χάρτη κάποια τμήματα κρίθηκαν δασικές εκτάσεις. Με την εφαρμογή του δασικού χάρτη η αρχική ιδιοκτησία μειώθηκε και χωρίστηκε σε τρία μέρη τα οποία δεν εφάπτονται μεταξύ τους, παρεμβάλονται οι δασικές εκτάσεις μεταξύ τους. Αυτό θεωρείται κατάτμηση λόγω της κύρωσης του δασικού χάρτη και αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία αγροτεμάχια;
 6. Καλημέρα, Κατανοητά όλα αυτά. Μάλλον δεν ήμουν και εγώ αρκετά σαφής στη ερώτηση μου. Δεν τίθεται ζήτημα για το αν τα συμπεράσματα μου είναι σωστά ή όχι και αν υπάρχει αμφισβήτηση στο τι φαίνεται. Το ερώτημα είναι στο αν έχω δικαίωμα να κάνω χρήση στοιχείων (χάρτες google earth/google maps/street view) όταν αυτός που τα παρέχει (η εταιρεία google) δεν το επιτρέπει για τον συγκεκριμένο σκοπό (βλέπε όρους χρήσης). Τι επίπτωση θα έχω εγώ αν το κάνει θέμα ο αντίδικος; Ο δικαστής θα το προσπεράσει; Απλά δεν θα ληφθεί υπόψιν η φωτοερμηνεία μου; Θα έχω δικαστικά μπλεξίματα για παράνομη χρήση υλικού; Ειλικρινά δεν ξέρω και όσους δικηγόρους ρώτησα δεν ήξεραν καν ότι απαγορεύεται. Όταν όμως τους ζήτησα να διαβάσουν τους όρους χρήσης, μου έλεγαν ότι μάλλον δεν μπορώ να κάνω χρήση των χαρτών.
 7. Καλημέρα,. Διαβάζοντας τους όρους χρήσης των χαρτών google earth και google maps νομίζω προκύπτει ότι απαγορεύεται τέτοιου είδους χρήση. Δηλαδή σε φωτοερμηνία σε δικαστήριο μπορεί ο αντίδικος να επικαλεστεί παράνομη χρήση υλικού;
 8. Καταρχήν θεωρώ ότι μετά το ΠΔ του 2018 το βδ. 769/72 δεν ισχύει στο σύνολο του. Ανέλυσα παραπάνω τι πιστεύω. Έστω όμως ότι ισχύει: Εσύ διαβάζοντας τα παρακάτω τι καταλαβαίνεις; Σύμφωνα με το ΒΔ 769/1972 Αρθ.μόνον παρ.4 έχουμε δικαίωμα υπογραφής: 4. Αρχιτεκτονικής μελέτης και επιβλέψεως οικοδομικών εργασιών εις την περίπτωσιν προβλέψεως εν τη μελέτη , προσθήκης ενός επί πλέον ορόφου , υπό την προϋπόθεσιν ότι οι στατικοί υπολογισμοί έχουν συνταχθή και υπογραφή παρά διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού. Αν καταλαβαίνω καλά η έννοια της «προβλέψεως εν τη μελέτη» προϋποθέτει ότι προβλέπεται και δεν υλοποιείται....Αλλιώς δεν θα ήταν άδεια για 2όροφο με πρόβλεψη συν ένα όροφο αλλά άδεια για 3όροφο. Άρα εξ ορισμού στο 2όροφο με πρόβλεψη ορόφου υλοποιείται 2όροφο και με μελλοντική άδεια κάνεις κάποια στιγμή τον τρίτο.
 9. Δηλαδή μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι με το ΠΔ του 2018 έληξε αυτό το ζήτημα; Σύμφωνα με το αρθ.7 παρ.2. του ΠΔ 99/2018: 2. Ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός έχει τα εξής επαγγελματικά δικαιώματα: α. Εκπόνηση Αρχιτεκτονικών Μελετών Κτηριακών Έργων για απλές αρχιτεκτονικές εργασίες και νέα κτηριακά έργα ύψους μέχρι δύο ορόφων σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 769/1972 ΦΕΚ 223/Α’/1972. Θεωρώ ότι είναι σαφές ότι μπαίνει ξεκάθαρο όριο για δύο ορόφους. Το β.δ. 769/1972 αναφέρεται για να μπει περιορισμός στο τι είδους 2όροφο μπορείς να υπογράψεις. Αν ήθελε να ισχύσει αυτούσιο το β.δ. 769/1972 τότε το λεκτικό θα ήταν: α. Εκπόνηση Αρχιτεκτονικών Μελετών Κτηριακών Έργων για απλές αρχιτεκτονικές εργασίες και νέα κτηριακά έργα ύψους μέχρι δύο ορόφων σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 769/1972 ΦΕΚ 223/Α’/1972. Τέλος ακόμα και να θεωρήσει κάποιος ότι ισχύει αυτούσιο το β.δ. 769/1972, εκεί αναφέρει για 2όροφο με πρόβλεψη ενός ορόφου. Πουθενά δεν αναφέρει για εξ' αρχής 3όροφο. Άρα, όπως το καταλαβαίνω εγώ, μπορώ να υπογράψω 3όροφο μόνο όταν η αρχική μελέτη ήταν για 2όροφο και τα στατικά είχαν γίνει από ΠΜ με πρόβλεψη επιπλέον ορόφου. Τότε και μόνο τότε μπορώ εγώ να κάνω την αρχιτεκτονική μελέτη προσθήκης. Επίσης επειδή το έψαξα λίγο. Στο site του ΤΕΕ για τα επαγγελματικά διακαιώματα τοπογράφων, έχει αναρτημένη νομοθεσία/εγκυκλίους/έγγραφα που αναφέρουν μόνο το 2όροφο με πρόβλεψη. Πουθενά δεν αναφέρεται εξ' αρχής 3όροφο. ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμία πρεμούρα να μην μπορούμε να υπογράψουμε 3όροφα. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να παραβλέψω το γεγονός ότι δεν μου προκύπτει από τη νομοθεσία. Οι τοπογράφοι κάνουμε αγώνα για το ποιοι έχουν δικαίωμα σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών...ας μην κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε.
 10. Καλημέρα, Συμφωνώ απόλυτα με τον Didinis. Δεν έχει καμία λογική και ούτε προκύπτει από πουθενά ότι έχουμε άλλα δικαιώματα για νέα ανέγερση και άλλα για μελέτη υφιστάμενου. Και επίσης δεν συμφωνώ ότι οι διαρρυθμίσεις είναι «απλές αρχιτεκτονικές εργασίες». Αν οι διαρρυθμίσεις είναι και εσωτερικές και αλλαγή όψεων και εσωτερικές κλίμακες και θέσεις στάθμευσής λόγω αλλαγής χρήσης που αυτά συμπαρασύρουν και αλλαγή μελετών ΗΜ...τότε ουσιαστικά μιλάμε μελέτη νέου κτιρίου. Μόνο ο φορέας μένει σταθερός. Θέλω να πω, που μπαίνει το όριο «απλές αρχιτεκτονικές εργασίες» και ποιος το κρίνει; Αν αλλάξει διαρρύθμιση ένα τεράστιο κτίριο supermarket (από τα γνωστά) που είναι ισόγειο...μπορεί να βγάλει την άδεια τοπογράφος; Τέλος να πω ότι σε επικοινωνία με αρκετούς μεγαλύτερους/εμπειρότερους τοπογράφους που θεωρώ σοβαρούς, κανείς δεν μου είπε ότι μπορούμε να υπογράψουμε 3όροφο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.