Μετάβαση στο περιεχόμενο

cendroid

Members
  • Περιεχόμενα

    149
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cendroid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Τιμολόγιο θα κόψει η emake με έδρα Αγγλία από ότι μου είπαν (με απαλλαγή ΦΠΑ) προς τον αγοραστή. Τώρα τι θα αναγράφει πάνω το τιμολόγιο δεν συζητήθηκε. Θα αναγράφει απλά άδεια Autocad ή θα προσδιορίζει εάν είναι educational ή businesses, δεν το γνωρίζω. Μπορείς να τους καλέσεις για διευκρινήσεις.
  2. Καλημέρα, Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Η διαφορά τιμής με την επίσημη αντιπροσωπία είναι τεράστια και μάλλον κάπως έτσι δικαιολογείται.
  3. Καλημέρα, Μήπως είχες τελικά κάποια ενημέρωση για την αγορά προιόντων Αutodesk από ενναλακτικά Site όπως της emake; Γιατί μίλησα με την emake και μου είπαν ότι θα δημιουργηθεί ένας λογαρισμός με το όνομα μου στην autodesk με τον οποίο θα ενεργοποιήσω το πρόγραμμα και θα κόψω τιμολόγιο σε αυτούς. Στην ερώτηση μου για το εάν θα μου δώσουν κάποιο αποδεικτικό γνησιότητας για το πρόγραμμα σε περίπτωση ελέγχου, μου απάντησαν όχι και ότι ούτε η Αutodesk δίνει. Στον έλεγχο θα δείξεις τον λογαρισμό που θα έχεις και το τιμολόγιο αγοράς από εμάς. Γνωρίζει κανείς εάν είμαστε καλυμένοι σε περίπρωση ελέγχου με τα παραπάνω;
  4. Καλημέρα, Στην πρώτη επαφή με την υπηρεσία μου είπαν ότι η περιοχή έχει γενικά θέματα και ότι αν θέλω να προχωρήσω να δείξω απέναντι απλά μια πράσινη γραμμή. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνω για πέφτει πάνω μου η ευθύνη της απόκρυψης του προβλήματος. Η άλλη εναλλακτική είναι καταγγελία στην πολεοδομία για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου και μέσω αυτής της διαδικασίας να βρεθεί άκρη.
  5. Καλησπέρα σε όλους. Σε σχέδιο πόλης με τις διατάξεις του ν.δ του 23, με κατασκευασμένα κράσπεδα από όπου πέρνουμε υψομετρική αφετηρία, έχω οικόπεδο με πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 20μ βάση ρυμοτομικού. Ο απέναντι έχει ΟΑ (δεκαετίας 70) που δείχνει οτι συνορεύει με δρόμο πλάτους 20μ. Το κτίριο είναι ακριβώς στην ΟΓ όταν εφαρμόσω την πρασιά. Έχει όμως βγάλει την μάντρα του περίπου 1μ έξω από την ΡΓ. Άρα αυτή τη στιγμή το πλάτου του δρόμου στο πρόσωπο μου είναι περίπου 19μ αντί 20μ. Είναι προφανές ότι ο απέναντι δεν ρυμοτομείται αφού εχει βγάλει ΟΑ, απλά έχει καταπατήσει. Θεωρείτε οτι έχω πρόβλημα στο να εκδόσω ΟΑ επειδή δεν έχω πρόσωπο σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο; Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το ίδιο καταλαβαίνω και εγώ αλλά ο συνάδελφος Didonis εξέφρασε την αντίθετη άποψη. Σε λίγο καιρό που θα είμαστε έτοιμοι με τις μελέτες θα το ψάξω και θα σας ενημερώσω.
  7. Δυστυχώς όχι και θα χρειαστεί να ξαναπάω για αυτό το λόγο. Θα περιμένω μήπως κάποιος παλαιότερος γνωρίζει λεπτομέρειες για τις διαδικασίες του νόμου.
  8. Καλησπέρα, Μπορεί κάποιος εμπειρότερου να μου πει πότε θεωρείται ολοκληρωμένη η διαδικασία του ΑΝ 410/68 ώστε να θεωρήσω το αυθαίρετο τακτοποιημένο; Έχω στα χέρια μου μόνο τη Δήλωση Αυθαίρετου Οικοδομής και τα σχέδια που τη συνοδεύουν όμως χωρίς σφραγίδα υπηρεσίας, παρότι θα πήρα από τον φάκελο της πολεοδομίας.
  9. Καλησπέρα, Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δίκιο. ν.1337/83, Άρθρο 37 Ρυμοτομικά σχέδια που μελετήθηκαν και εφαρμόστηκαν από το Υφυπουργείο Ανοικοδομήσεως, Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων, υπηρεσία οικισμού του Υπουργείου Δημοσίων Εργων και Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μέσα στα πλαίσια των προγραμμάτων, για την αποκατάσταση δικαιούχων των παραπάνω φορέων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισής τους, θεωρούνται εγκεκριμένα όπως έχουν. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η εφαρμογή της ρυμοτομικής μελέτης τέτοιων σχεδίων. Για την τροποποίηση ή επέκταση των σχεδίων αυτών εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά". "Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ρυμοτομικά σχέδια οικισμών εργατικών κατοικιών που μελετήθηκαν και εφαρμόσθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)".
  10. Καλησπέρα, Όταν ο δρόμος είναι βάσει Ρυμοτομικού σχεδίου ακριβώς 20μ, απαιτείται ΣΑ; Διαβάζοντας τον νόμο που αναφέρει ''δρόμο πλάτους μεγαλύτερου των 20μ'' καταλαβαίνω πως όχι. Ευχαριστώ
  11. Καλημέρα και ευχαριστώ για την υπόδειξη. Προς ενημέρωση σας παραθέτω τη απάντησαν από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας: Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον ν.3330/1958, τον ν.1337/1983 και τον ν.1512/1985 τα διαγράμματα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, που αφορούσαν προσφυγικούς συνοικισμούς και εκπονήθηκαν μέχρι το έτος 1983, θεωρούνται ισχύοντα ρυμοτομικά διαγράμματα μέχρι τροποποιήσεώς τους, υπό την προϋπόθεση ότι με βάση τα διαγράμματα αυτά εκδόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας στεγαστικής αποκατάστασης. Ανέτρεξα στους παραπάνω νόμους (λίγο βιαστικά είναι η αλήθεια) αλλά δεν βρήκα να αναγράφει κάτι για το υπουργείο Υγείας. Θα επανέλθω μόλις κάνω μια ποιο προσεκτική ανάγνωση.
  12. Καλησπέρα, Οι διανομές του Υπουργείου Υγείας έχουν και αυτές ισχύ ρυμοτομικού σχεδίου; Εάν ναι αναφέρεται κάπου συγκεκριμένα ή πάει αναλογικά με τις διατάξεις για τις διανομές του Υπουργείου Γεωργίας;
  13. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα στην εφαρμογή του νδ.690/48 ή του ν.1337 είναι ότι μου προκύπτει ότι η κατάτμηση έχει γίνει το 1978 άρα θεωρείται υπαίτια κατάτμηση. Το προβλέπει και η παρ.5 άρθρο 3, νδ.690/48 5. Αι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων δεν εφαρμόζονται επί μη αρτίων οικοπέδων καταστάντων τοιούτων υπαιτιότητι των ιδιοκτητών αυτών ή των δικαιούχων των διά τεμαχισμού μείζονος εκτάσεως εχούσης το ελάχιστον εμβαδόν. Ειδικώς αι διατάξεις της παρ.3 δεν εφαρμόζονται επί των μη αρτίων οικοπέδων των περιελθόντων εις τους ιδιοκτήτας αυτών ή τους δικαιοπαρόχους των συνεπεία τεμαχισμού μείζονος εκτάσεως εχούσης το ελάχιστον εμβαδόν δια δικαιοπραξίας εν γένει εν ζωή ή αιτία θανάτου ή και δικαστικής διανομής.
  14. Καλημέρα σας, Μου έτυχε πρόσφατα η εξής περίπτωση. Έχω αδόμητο οικόπεδο 4500τμ εντός σχεδίου για το οποίο θέλω να εκδόσω ΟΑ και το οποίο έχει δύο όμορα οικόπεδα. Το ένα είναι άρτιο κατά παρέκκλιση, προκύπτει ξεκάθαρα από το συμβόλαιο και έχει ένα παλαιό κτίσμα εντός του. Δεν έχει βρεθεί ΟΑ. Το δεύτερο έχει εμβαδόν στους τίτλους και στα τοπογραφικά των ΟΑ (έχουν εκδοθεί 4!!! με την πρώτη το 1978) 980τμ ενώ ο κανόνας είναι 1000τμ και η παρέκκλιση 800τμ. για προ του 1970. Το πρόβλημα είναι ότι από τον έλεγχο των συμβολαίων δεν έχει την παλαιότητα της παρέκκλισης (ο έλεγχος έγινε και από δικηγόρο). Υπήρχε ένα προσύμφωνο του 1972 (το οποίο όμως η εγκ 7/92 δεν αναγνωρίζει) και οριστικό συμβόλαιο το 1978. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν προκύπτει ούτε προ του ν.651/77 ώστε να εμπείπτει στις διατάξεις του άρθου 25/1983. Προ της κατάτμησης του ήταν εννιαίο ακίνητο με αυτό που εξετάζω εγώ τώρα. Όλοι με πιέζουν να μην το κάνω θέμα από την στιγμή που έχουν ήδη εκδοθεί 4 ΟΑ από 1978 έως σήμερα που δείχνουν το σωστό εμβαδόν (δηλ 980τμ<1000τμ) και η διαφορά έως τον κανόνα είναι πολύ μικρή, αλλά εγώ είμαι επιφυλακτικός γιατι όλα αυτά είναι αποτυπωμένα στα χαρτία. Ποια είναι η άποψη σας;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.