Μετάβαση στο περιεχόμενο

landrew

Members
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Πυλαια Θεσσαλονικης

landrew's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το θεμα εναι πως κατασκευες με ΕΝΙΑΙΟ μετωπο στον ανεμο γινονται χαρταετος λογω pull out εαν δεν εφαρμοσθει σωστος τροπος στερεωσης.Τα μπετα δεν πανε πουθενα.....
  2. Δουλευα 16 χρονια σε κατασκευαστικη εταιρια με μεταλλικες κατασκευες (πυλωνες κλπ) και παντοτε μου χαλαγε η διαθεση στην παρεα οταν φυσαγε....
  3. Νομιζω οτι χειροτερο απο την ελλειψη εμπειριας, ειναι η αγνοια κινδυνου.Ανθρωποι "ψαγμενοι" και αν δεν εχουν εμπειρια, ρωτανε, ενημερωνονται και οντας μηχανικοι εκτελουν -κατα το δυνατον-, αρτια εργα.
  4. Επετρεψε μου να σου πω, πως απο αυτα που γνωριζω στον τομεα των μεταλλικων κατασκευων και ιδιατερα στις λεπτοτοιχες διατομες αναλωνομαστε εως και την στατικη επίλυση. Δεν γνωριζω για tunnel...
  5. Επειδη, ΦΙΛΕ δεν προτιμας να με λες συναδελφο -αλλά δεν με πειραζει-, θα σου πω οτι υποστηριζω μεχρι κεραιας αυτο που εγραψα στο Νο. 12 post Ο κατασκευαστης υποχρεουται - και στο λεει-, τις φορτισεις που ελαβε υποψην του και τον τροπο εδρασης-στηριξης.
  6. ΦΙΛΕ, επαναλαμβανω οτι ΔΕΝ εισαι συγκεκριμενος.
  7. Επειδη εδω συζητουν ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, να πω με την ευκαιρια οτι αναλογως των ΔΡΑΣΕΩΝ διαστασιολογειται και ελεγχεται η κατασκευη. Με ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ για οποιες και αν ειναι αυτες (ΠΟΣΟΤΙΚΑ) οι δρασεις (Ιδιο βαρος, ανεμοπιεσεις, φορτια χιονιου, σεισμος, θερμικες καταπονησεις κλπ), ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. Αρκει να ελεγχθει κατα EuroCode. Yπο αυτην την εννοια ΔΕΝ ειναι δοκιμες εκφρασεις του τυπου "Mέγιστη ταχύτητα του ανέμου για βάσεις πάνελ"
  8. Pιξε μια ματια σε αυτην την λυση.... περιπτωσεις με ερμα ειδικα σε πλακακι, απαιτουν λογω μικρων συντελεστων τριβης,μεγαλες δυναμεις συνεπως μεγαλα βαρη.
  9. στην δευτερη αραδα των πραξεων σου εχεις λαθος τον τροπο υπολογισμου της αυξησης της Voc. Προσεξε το... Εαν ειναι -0.33%/Κ τοτε ειναι Voc=37.59 στους 25 C
  10. Μην το αντιμετωπιζεις επιδερμικα. Τι θα πει δεν μου ειναι απαραιτητα.... Καθε περιπτωση ειναι .......μια αλλη περιπτωση. Ποτε οσα χρονια εργαζομουν σε κατασκευαστικη εταιρια δεν μου ετυχε κατι που να εχει επαναληφθει. Καθε προβλημα εχει τις συνιστωσες του.
  11. Μπορει να δικαιολογηθει διαφορα στην καταγραφη της παραγωμενης ενεργειας μεταξυ inverter και μετρητη ΔΕΗ της ταξης του 6.5%; (Την μεγαλυτερη των τιμων καταγραφει ο μετρητης της ΔΕΗ)
  12. Eαν η μικροτερη διαθεσιμη επιφανεια ειναι οπως λες η νοτια προσανατολισμενη και χωρα 15 panels, τοτε λογικα τα πλαισια "μοιραζονται" και δεν θα υπαρξει προβλημα. Βεβαια, θα το δειξει η μελετη και οχι τετοιου ειδους υποθεσεις.....
  13. αφορα irradiation data.Στην PV Estimation και συγκεκριμενα στην επιλογη Radiation Database εχεις την επιλογη να επιλεξεις απο την βαση Classic ή την βαση Climate-SAF (με εκτιμησεις για την μεση μηνιαια ολικη ηλιακη ακτινοβολια περι τα 20% υψηλοτερες τιμες). Πατα το μπλε What is this για να καταλαβεις ποια η διαφορα των βασεων (που θα σου δωσουν και τα διαφορετικα αποτελεσματα).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.