Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

vasilisf

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

vasilisf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ζήτησαν ΜΠΕ για καλλιτεχνικό εργαστήριο... Όσο ζεις μαθαίνεις σ'αυτή τη χώρα...
  2. Σχέδια Περιβαλλοντικής Διαχείρισης μπορούν να γίνουν και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) ISO14001, EMAS (πιο αυστηρό) σε μια απλούστερη μορφή σίγουρα. Η λογική τους είναι ότι η κάθε επιχείρηση διαχειρίζεται όλες τις παραμέτρους των τμημάτων της και των διαδικασιών που τελούνται σε αυτές, με γνώμονα ΚΑΙ την προστασία του περιβάλλοντος (ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας κλπ..). Θα είναι διαφορετικό για κάθε επιχείρηση σίγουρα, με κάποιες ομοιότητες σε επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου.
  3. Τι προδιαγραφές ψάχνεις? Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με βιομηχανίες/αντιπροσώπους του κλάδου?
  4. Αν δεν βιάζεσαι ιδιαίτερα δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να εκπονήσεις αφού όλες οι πληροφορίες είναι σχετικά διαθέσιμες, πολύ ψάξιμο θέλει στην αρχή όπως πάντα. Σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται να μαντέψεις τίποτα. Κωδικούς αποβλήτων μπορείς να βρεις έυκολα, τα στοιχεία για την κατανάλωση ενέργειας και νερού τα βρίσκεις από παρόμοιας δυναμικότητας εγκαταστάσεις στη βιβλιογραφία κλπ...Ακόμα και ο πελάτης σου θα πρέπει να έχει στοιχεία γι'αυτό, μιας και υποθέτω θα έχει στα χέρια του ένα πλάνο λειτουργίας της εγκατάστασης... Το βασικό όταν καταπιάνεσαι με κάτι νέο είναι να έχεις και κάποιον να "τσεκάρει" τη δουλειά σου γιατί είσαι όλο απορίες...Αν όχι στο τέλος την τσεκάρουν οι υπηρεσίες κατάθεσης (χοχο). Κάτι είναι κι αυτό.
  5. Καλησπέρα, Εκτός από το υλικό που θα ψάξεις και συγκεντρώσεις μόνος σου (όντως θα χαθείς στην αρχή γιατί το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο είναι...OΚ...), κάνε μια βόλτα στις αρμόδιες υπηρεσίες που θα καταθέσεις, συστήσου σε 2-3-5 σοβαρά άτομα με τα οποία αναμένεται να συνεργάζεσαι συχνά εφόσον υπάρχει δουλειά...και θα σε κατευθύνουν και αυτοί, εφόσον βέβαια έχουν την ελάχιστη διάθεση. Όταν ξεκίνησα, με το παραμικρό έκανα τηλ. αμέσως στην αρμόδια υπηρεσία...χρήσιμο, γιατί ΠΟΤΕ δεν ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα σου ζητήσει και πότε...Επίσης σίγουρα καλή βοήθεια όσο αφορά τα νομοθετικά πάντα είναι και το site http://www.elinyae.gr/el/index.jsp που θα βρεις τα πάντα σχεδόν. Πολύ σημαντικό γιατί νόμοι καταργούνται και αντικαθίστανται κάθε 3 κ λίγο... Και βέβαια το παρών forum λύνει πολλές φορές τα χέρια, γιατί όλο και κάποιος θα έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο ζήτημα με αυτό που θέτεις κάθε φορά...
  6. Κοίτα, όποτε θέλω να ψάξω και να κατεβάσω δημοσιευμένα επιστημινικά άρθρα συνήθως κοιτάω στα: www.sciencedirect.com www.scopus.com (κάνε ένα search επίσης και στο google scholar) είναι κάτι σαν search engines για τέτοιου είδους εργασίες. Μπορείς και εσύ να κάνεις το search αν μπεις, αλλά για download θα χρειαστείς password ή πληρωμή. Οι φοιτητές σίγουρα δικαιούνται πρόσβαση. Εγώ έχω πρόσβαση σε αυτά που αφορούν τα περιβαλλοντικά/waste management κλπ...λόγω ενός 2ου MSc που κάνω αυτή τη στιγμή. Επομένως, μπες στα sites, κάνε ένα search με τα δικά σου κριτήρια (λέξεις κλειδιά κλπ.) και μετά αν βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει, για να το κάνεις download ή ζητάς πρόσβαση μέσω κάποιου καθηγητή σου (ή της σχολής σου, όπως δικαιούσαι) ή αν δεν βγάλεις άκρη (που δε νομίζω) μου λές ποιά άρθρα θέλεις και στα κατεβάζω για όσο είσαι χωρίς πρόσβαση. Οι πληροφορίες είναι χιλιάδες ειλικρινά, όρεξη να έχεις. Επίσης τα sites που ανέφερα είναι έγκυρα γιατί παρουσιάζουν μόνο ακαδημαϊκές εργασίες και όχι π.χ. ένα άρθρο που μπορεί να γράψει ο xy έμπορος ενός προϊόντος κλπ...
  7. Το "Waste Treatment & Disposal" του Wiiliams το έχω σε έντυπη μορφή, είναι πολύ χρήσιμο γενικότερα. Αν εχεις πρόσβαση σε site τύπου www.sciencedirect.com , www.scopus.com κλπ (θα έχες λογικά σαν φοιτητής), μπορείς επίσης να βρεις πολύ υλικό. Αν δεν έχεις και σε ενδιαφέρει κάποιο δημοσιευμένο, πες μου να στο κατεβάσω.
  8. Έχει ασχοληθεί πότέ κάποιος με το θέμα της κατασκευής ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ? Επίσης αν υπάρχει κανένα χρήσιμο link/κείμενο θα ήταν ευπρόσδεκτο.
  9. Και σε μερικές νέες μελέτες που ξεκίνησα πρόσφατα, η Δ/νση Περιβάλλοντος μου ζήτησε να καταθέσω μελέτη σύμφωνα με ότι ίσχυε στο παρελθόν όπως το ξέραμε. Καμιά ενημέρωση για ΠΠΔ δεν είχα ακόμα.
  10. Λογικά η βιομηχανία έχει ΕΠΟ σε ισχύ για την υπάχουσα εγκατάσταση. Ίσως χρειαστεί μια τροποποίηση τώρα. Αυτό μου είχαν ζητήσει σε δική μου περίπτωση, που αφορούσε όμως ξενοδοχειακή μονάδα. Η καλύτερη ιδέα είναι να απευθυνθείς απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής σου με το συγκεκριμένο ερώτημά σου, οπότε και παίρνεις συγκεκριμένη απάντηση με τα βήματα που θα πρέπει να κάνεις.
  11. Σε ευχαριστώ, κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ ή ένα συνδυασμό όλων αρκεί να μην γίνει περίπλοκο και μη ουσιώδες. Θα έρθω και σε επαφή με τον Οργανισμό που θα αναλάβει την πιστοποίηση μήπως πάρω και κάποιες κατευθύνσεις - tips και από εκεί.
  12. Τις γενικές φόρμες θα τις χρησιμοποιήσω όπως και στο 9001. Προς το παρών κάνω καταγραφή και ανάλυση των διαδικασιών και επιπτώσεων όλων των φάσεων της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να συμπεράνω που και πως πρέπει να προτείνω βελτιώσεις. Με τι μορφή θα τα βάλω στο χαρτί σκέφτομαι..(λίστα? πίνακας? κείμενο?)
  13. Έχει ασχοληθεί κάποιος με τον Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001? Έχω εμπειρία στο 9001 αλλά έχω μια περίπτωση για 14001 και δεν έχω κάτι για να ξεκινήσω. Αν δεν βρω κάτι θα χρειαστεί να φτιάξω τη διαδικασία από την αρχή και φοβάμαι μην παραλείψω κάτι. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Παρακαλώ συμπληρώστε σωστά το πεδίο "επάγγελμα" στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, miltos
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.