Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ecot

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ecot

  1. ...η ΕΥΕΠΕΝ απαντάει πως επιθεωρητής Α' ταξης κανει επιθεωρήσεις κατοικιας οποιασδήποτε θερμικής/ψυκτικής ισχύος. Ο περιορισμός 100KW σε κατοικιες ισχύει για τις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού. Οπότε θα δεχτώ την ερμηνεία τους...
  2. διευκρίνιση: το θέμα δεν το άνοιξα για να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Ήθελα να εξετάσω το ενδεχόμενο αν ο περιορισμός των 100kw αναφέρεται ΜΌΝΟ στις επιθεωρήσεις κλιματισμού και θέρμανσης, αν και δεν φαίνεται αυτό από την διατύπωση του ΦΕΚ που έχω ήδη αναφέρει. Στην πράξη -όπως δουλευει το πρωτοκολλο-για την εκδοση ΠΕΑ- δεν περιορίζει-εξεταζει την θερμική ισχυς, μόνο εάν ειναι κατοικια ή τριτογενής.
  3. "Δικαίωμα αναβάθμισης σε Β' τάξης μετά από αποδεδειγμένη εμπειρία διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων 4 χρόνων και γνωμοδότηση της Γ.ΕΠ.Ε.Ε" αυτό άλλαξε όπως το διαβαζω στο ΦΕΚ 5/12/2012 , η αναβάθμιση γίνεται χωρίς γνωμοδοτηση μετα από τα 4 χρονια: Μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ετών οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων όλων των κατηγοριών και χρήσεων και συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού ανεξαρτήτως θερμικής και ψυκτικής ισχύος.»
  4. Tα 1000τ.μ. έχουν φύγει από το 2010. Και στο Π/Δ 100 που περιγραφει ποιοι θα ειναι οι ενεργειακοι επιθεωρητές και στο ΦΕΚ 5/12/2012 (ΔΕς building cert) διατυπωνεται το παρακάτω περί των 100kw: Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί έχουν δικαίωμα διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων κατοικίας και συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού κτιρίων κατοικίας, συνολικής θερμικής ή/και ψυκτικής ισχύος έως εκατό κιλοβάτ (100 kW). Μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ετών οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων όλων των κατηγοριών και χρήσεων και συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού ανεξαρτήτως θερμικής και ψυκτικής ισχύος.»
  5. παρακαλώ ενημερωστε με για την παρακατω περιπτωση: Ο επιθεωρητης α' ταξης μπορει να βγαλει Π.Ε.Α. κατοικιας σε κτιριο ή τμημα κτηριου (διαμερισμα σε πολυκατοικια) με λέβητα άνω των 100kw? ευχαριστώ
  6. πώς αναρτάται η φούσκα σε ένα ελεύθερο τζακι από τις τρεις πλευρές (-άκουπάει σε τοίχο-)?. Θέλει ενισχυση η πλάκα οροφής? Η φούσκα ντύνεται μόνο από γυψοσανίδα?
  7. Ακριβώς! Η απαίτηση πρόσβασης είναι το πρόβλημα: ζητήθηκε είτε δουλεία διόδου -όχι η περίπτωσή μου-, είτε επίσημο δρόμο. Είμαι υποχρεωμένος να δικαιολογήσω πρόσβαση συγκεκριμένων προδιαγραφών? Το 111/2004 περιγράφει δρόμους εντός σχεδίου: "Άρθρο 5 Πρόσθετοι όροι, περιορισμοί και απαγορεύσεις 4. Δεν επιτρέπεται η δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων: εφόσον οι είσοδοι ή έξοδοί τους βρίσκονται σε οδούς πλάτους μικρότερου των 7,50 μ. Το πλάτος αυτό μετράται από οικοδομική σε οικοδομική γραμμή αφού προστεθεί και η τυχόν οπισθοχώρηση του ισογείου του κτιρίου, μόνο για το οικόπεδο στο οποίο γίνεται η οπισθοχώρηση. Το παραπάνω πλάτος μετράται κατά τη θέση εισόδου και εξόδου του χώρου στάθμευσης και σε μήκος πρόσοψης 6 μ."
  8. καταρχάς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ισχυρίζονται από την πολεοδομία ότι η δέσμευση θέσεων στάθμευσης στην ηπειρωτική αττική είναι και για εντός και εκτός σχεδίου και κατ' επέκταση ό,τι ηπειρωτικό ανήκει και στην Περιφέρεια Πειραιά.Παραθέτω το σχετικό άρθρο: "Άρθρο 1 Περιοχή ισχύος Στο ηπειρωτικό τμήμα της Περιφέρειας Απικής επιβάλλεται κατά το Ν.960/79, όπως ισχύει εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στα ανεγειρόμενα κτίρια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του παρόντος π. διατάγματος." Ο αγροτικός δρόμος βεβαιώνεται από τον δήμο κοινόχρηστος, δεν καλύπτονται όμως, θέλουν βεβαιώσεις από νομαρχία κλπ, κλπ. Σημειώνω ότι στον έλεγχο τοπογραφικού δεν τέθηκε θέμα πρόσβασης εφόσον έχω παλαιό οικόπεδο 'οπου δεν απαιτείται πρόσωπο σε δρόμο.
  9. αγαπητέ συνάδελφε Chilon, καταρχάς, είναι ενδιαφέρον που παρακολουθoύνται οι επιδόσεις μου στο forum αν και τα συμπεράσματά σου είναι και αυθαίρετα και άδικα. Θα συμφωνήσω ότι σίγουρα δεν επιθυμείς να παριστάνεις ούτε τον έξυπνο, ούτε τον θεματοφύλακα των κανόνων συμμετοχής... Επανέρχομαι στο τεχνικό κομμάτι που απευθύνεται σε συναδέλφους μηχανικούς που αντιμετώπισαν ανάλογα πολεοδομικά θέματα . Η απάντηση που μου δόθηκε τον Ιούνιο δεν είναι σωστή σύμφωνα με τον πολεοδόμο υπάλληλο που μου απάντησε τον Σεπτέμβριο. Το 111/2004 αναφέρεται στην ηπειρωτική αττική -εντός και εκτός-. Αυτό σημαίνει νόμοι περί στάθμευσης και παλιά οικόπεδα εκτός σχεδίου χωρίς πρόσωπο σε δρόμο να έρχονται σε σοβαρή αντιπαράθεση. Είναι δυνατόν? Επαναφέρω το ερώτημα σε καινούργιο θέμα, γιατί έκανα το τραγικό λάθος να μην εντοπίσω την αρχική δημοσίευση με αποτέλεσμα να εκνευρίσω τον συνάδελφο...
  10. καλημέρα, απευθύνομαι σε δυνατούς λύτες: Στην περιοχή Τροιζήνας -νομαρχίας Πειραιά-, σε οικόπεδο εκτός σχεδίου προ του '85 -όπου δεν ελέγχεται η πρόσβασή του και στην πραγματικότητα εξυπηρετείται από ανεπίσημο αγροτικό δρόμο-, απαιτούνται θέσεις σταθμευσης σύμφωνα με πδ 111-2004? Αν ναι, είμαι υποχρεωμένος να δείξω επίσημο δρόμο πρόσβασης για την εξυπήρέτηση των θέσεων?
  11. η απόληξη κλιμακοστασίου σε διώροφη μεζονέτα -που έχει εξαντληθεί η δόμηση -εντός επιτρεπόμενου ύψους προσμετράται στην δόμηση?
  12. ...είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο forum αλλά σας παρακολουθώ και σας συμβουλεύομαι εδώ και καιρό. Σε μια πολύ δύστροπη περίπτωση ελέγχου φακέλου που αντιμετωπίζω μου ζήτησαν να δείξω πως υπάρχει πρόσβαση σε απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης σε οικόπεδο εκτός σχεδίου όπου δεν ελέγχεται γενικά η πρόσβασή του και δεν χρειάζεται να έχει πρόσωπο σε δρόμο (είναι προ του 85). Στην πραγματικότητα εξυπηρετείται από μονοπάτι πλάτους 5,5μ που αφήνει ο γείτονας. -αυτή η επεξήγηση δεν "κάλυψε" την υπάλληλο - Τί γνώμη έχετε? Πέρα από την ηπειρωτική αττική, απαιτούνται θέσεις σταθμευσης σε εκτός σχεδίου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.