Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Patrick

Core Members
  • Περιεχόμενα

    524
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Patrick

  1. Καλησπέρα, σε υφιστάμενο κέλυφος κτηρίου προ 55 εχω βοηθητικο χωρο στο ισόγειο ο οποιος εχει ελεύθερο υψος 2.20μ, υπάρχει περίπτωση να κανω μετατροπη σε κύριο ? 

  2. Καλημέρα, να επιβεβαιωθώ και εγώ με κατι . Εχω οικόπεδο με σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών,  η μια κάθετη εχει κτίσμα και η δεύτερη ειναι αδόμητη. Θέλω να εκδώσω ΗΤΚ για την δεύτερη (αδόμητη) . Καταχωρω στο μητρώο μόνο την δεύτερη κάθετη με εμβαδόν της 2ης κάθετης και επιλέγω αδόμητο ...σωστα? 

    Στον τιτλο γραφω πχ ΚΑΘΕΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ -ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ 1 -ΑΔΟΜΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ......  ? 

  3. Καλησπέρα, τελικά αν θέλω να κάνω μια υπαγωγή κατ 2 σε οικισμό που έχει κυριχθει αρχαιολογικός χωρος (μόνο αρχαιολογικός όχι παραδοσιακός)  πρέπει να περάσω απο 2 επιτροπές η μόνο από μια? 

    ευχαριστώ

  4. Kαλημέρα για εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπροσοψη) χωρίς χρήση ικριωμάτων και αλλαγή κουφωμάτων  για το εξοικονομώ , εκδίδω ΕΕΔΜΚ επιλέγοντας το (ιθ) στο eadeies και αναφέρω στην τεχνική μου έκθεση ότι θα γίνουν και εργασίες του άρθρου 30 , η εκδίδω ξεχωριστά βεβαίωση του αρθρ.30 για τα κουφώματα;  

    επίσης συντασσω και ΣΔΑ για τα παλαιά κουφώματα ; 

    Ευχαριστώ

  5. Καλημέρα, ισχύει ακόμα να υποθέσω ότι οι εργασίες βάσει του άρθρου 30 μπορούν να εκτελεστούν και σε αυθαίρετο κτίσμα, σωστά?

     

  6. ευχαριστώ..και μια άλλη ερώτηση. Eχω αγροτεμαχιο 10 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 6 ειναι εκτός προτεινόμενης οριοθέτησης (εκτός σχεδίου) και τα 4 εντός της προτεινόμενης οριοθέτησης.. στο τμήμα που ειναι εντός μπορεί να εκδοθεί αδεια σωστά; 

  7. Καλησπέρα , εχω περίπτωση σε άδεια του 76 σε στάσιμο οικισμό με τίτλο "Διαμόρφωση του αδιαμόρφωτου ισογείου"  η οποία προβλέπει διαμόρφωση του αδιαμόρφωτου ισογείου σε Αποθήκη αγροτικών προϊόντων που είχε προσμετρήσει στη δόμηση στο έντυπο της αδείας..Το υπόλοιπο διαμορφωμένο ισόγειο είχε χρήση κατοικίας ..Σήμερα το ισόγειο εχει συνολικά χρήση κατοικίας.. Τακτοποιωντας με τον 4495/17 ,την αλλαγή χρήσης πως την αντιμετωπίζω ; λογικά με αναλυτικό εφόσον δεν εχω υπέρβαση δόμησης λόγω της αλλαγής χρήσης σωστά? αυτό που με προβληματίζει λίγο ειναι η λέξη "αγροτική" 

  8. Καλησπέρα, σε κάθετη ιδιοκτησία η οποία αποτελείται από 2 τμήματα , στο ένα υπάρχει κτίσμα και στο άλλο όχι (αδόμητο) , θέλω να εκδώσω ΕΕΜΚ  για εξωτερική περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα στο αδόμητο τμήμα, πρέπει να με απασχολήσει η νομιμότητα του κτηρίου που υπάρχει στο 1ο τμήμα ; 

    Ευχαριστώ 

     

  9. Καλησπέρα εχω δήλωση Ν.4495 σε υπαγωγή με πληρωμένο το 30% και δόσεις  . Ο ιδιοκτήτης εχει πληρώσει ένα μέρος και εχει αφήσει γύρω στις 10 ληξιπρόθεσμες  ...μπορω να προχωρήσω σε ταυτότητα?  

  10. Καλημέρα, στην πλατφόρμα της ΗΤΚ ανεβάζουμε τίτλους, παραχωρητήρια πιστοποιητικά κλπ? αν ναι σε πιο πεδίο; δεν είδα κάπου συγκεκριμένα εκτός αν στην καρτέλα "Γενικά εγγραφα" εκεί που λέει "Πρόσθετα στοιχεία ιδιοκτησίας"

    ευχαριστω

  11. το συγκεκριμενο τι υποσταση εχει σαν δημοσιευμα? Για ποια παραταση που δωθηκε γι ενα ετος (9-12-2023)  μιλαει ακριβως??  

    https://www.newmoney.gr/roh/blogger/i-magia-tis-ektos-schediou-domisis/?fbclid=IwAR0AMMQNM0x3NeN9IpP86piFvEleTv17z-j-6EBzGa_o57_PwSD5yFjqJt4

  12. δεκτο το θεμα με την μεταθεση κτηριου και ευχαριστω για το link ..Ωστοσο αδυνατω να καταλαβω  οτι απο τη στιγμη που εχω ενα ενιαιο οικοπεδο το οποιο εχει προσβαση σε κοινοχρηστο δρομο εστω και μονο στο τμημα που ειναι εκτος οικισμου και εφοσον ο διαχωρισμος λογω του οριου του οικισμου δεν αποτελει κατατμηση γιατι πρεπει να μας απασχολει το θεμα της προσβασιμοτητας! αφου θα υπαρχει προσβαση μεσω του τμηματος που βρισκεται εκτος οικισμου..

     

  13. Το τμημα που εμπιπτει στο εκτος οικισμου εχει προσβαση σε δρομο...ποιος ο λογος να ζητηθει η διοδος που αναφερεις? εφοσον το οικοπεδο ειναι ενιαιο? 

    επισης απο που προκυπτει οτι το Εγγρ-39518/5-7-89  που αναφερει τη μεταθεση κτηριου, ισχυει μονο για τους οριοθετημενους? 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.