Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρήστος Αντώνακας

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.527 profile views

Χρήστος Αντώνακας's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου. Βέβαια δεν ανέφερα ότι ο χώρος που στεγάζεται από τον εξώστη είναι ανοικτός στις 3 πλευρές. Δηλαδή στο 2,87+8,80+2,87. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει πάλι το μήκος του ανοίγματος αν είναι > του 35% του συνολικού περιγράμματος του στεγασμένου μη θερμαινόμενου χώρου προμετράται στο σ.δ?
  2. Συνάδελφοι γεια σας. Έχω αναλάβει ένα τοπογραφικό οικοπέδου με κτίσμα (υπόγειο,ισόγειο και όροφο) εντός οικισμού και πρέπει να εκδώσω και βεβαίωση για μη αυθαιρεσία. Στα χέρια μου έχω μια Συμπλήρωση πράξεως συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας του 1998 που αναφέρει ότι το 1961 με πωλητήριο συμβόλαιο συστάθηκε μερική οριζόντια ιδιοκτησία και ανεξαρτητοποιήθηκε μόνο ο όροφος και δημιουργήθηκε ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο περιήλθε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη με συμβόλαιο το 1972. Η υπόλοιπη οικοδομή δηλαδή το υπόγειο και το ισόγειο ανήκουν στο σύζυγο από αγορά με συμβόλαιο του 1956. Στη συγκεκριμένη πράξη συμπλήρωσης συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας υπάρχουν κατόψεις υπογείου,ισογείου και ορόφου. Το θέμα είναι πως η σημερινή κατάσταση του ορόφου δεν είναι όπως αποτυπώνεται στην κάτοψη του 1998 ως προς το νότιο εξώστη που το οικόπεδο συνορεύει με άλλη ιδιοκτησία. Δηλαδή στην κάτοψη του 1998 ο εξώστης είναι 8,8μ2 (1,00*8, και τώρα είναι 25,26μ2 (2,87*8, πρόβολος με υποστυλώματα τα οποία απέχουν 0,35μ από την όμορρη ιδιοκτησία. Θα ήθελα τα φώτα σας. Ευχαριστώ
  3. Συνάδελφοι γεια σας. Έχω αναλάβει ένα τοπογραφικό για ένα ακίνητο με Διόροφο κτίσμα με υπόγειο, εντός οικισμού και πρέπει να εκδώσω και βεβαίωση για μη αυθαιρεσία. Στα χέρια μου έχω μια Συμπλήρωση πράξεως συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας του 1998 που αναφέρει ότι το 1961 με πωλητήριο συμβόλαιο συστάθηκε μερική οριζόντια ιδιοκτησία και ανεξαρτητοποιήθηκε μόνο ο 1ος όροφος και δημιουργήθηκε ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο περιήλθε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη με συμβόλαιο το 1972. Η υπόλοιπη οικοδομή δηλαδή το υπόγειο και το ισόγειο ανήκουν στο σύζυγο από αγορά με συμβόλαιο του 1956. Στη συγκεκριμένη πράξη συμπλήρωσης συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας υπάρχουν κατόψεις υπογείου,ισογείου και 1ου ορόφου. Το θέμα είναι πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι όπως αποτυπώνεται στις κατόψεις του 1998. Θα ήθελα τα φώτα σας Παρακαλώ να γίνεται σωστός έλεγχος θεμάτων Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
  4. Γεια σας θέλω να δώσω βεβαίωση για μη αυθαιρεσία σε αδόμητο και δεν το έχω ξανακάνει μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το σύστημα του ΤΕΕ?
  5. Σε ευχαριστώ πολύ. Λογικά έτσι είναι, αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί το κτηματολόγιο το τμήμα που τέμνει ο παλιός αιγιαλός το έχει ακόμα ως ιδιοκτησία του πελάτη μου?
  6. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για την εξής περίπτωση.Υπάρχει ακίνητο εκτός σχεδίου εκτάσεως 15 στρεμμάτων περίπου, με πρόσωπο σε Δημοτικό δρόμο και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο περίπου 30μ και στις δύο περιπτώσεις καθώς και πρόσωπο στην ανατολική πλευρά του σε αγροτικό δρόμο περίπου 420μ. , επίσης προς την πλευρά που έχει πρόσωπο στην Δημοτική οδό υπάρχει καθορισμένη οριογραμμή αιγιαλού (και παραλίας στα 10μ από τη γραμμή αιγιαλού) καθώς και καθορισμένη οριογραμμή παλαιού αιγιαλού. Από τον αιγιαλό το πρόσωπο στην Δημοτική οδό απέχει 50μ. ενώ ο παλαιός αιγιαλός εισβάλλει στο ακίνητο 40μ από το πρόσωπο του. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απόσταση δόμησης από τον αιγιαλό? Να προτείνω στον πελάτη να οικοδομήσει μετά την οριογραμμή παλαιού αιγιαλού? (Διπλανή ιδιοκτησία εντός δεκαετίας έχει οικοδομήσει σε απόσταση 100μ από τον Αιγιαλό)
  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για την εξής περίπτωση.Υπάρχει ακίνητο εκτός σχεδίου εκτάσεως 15 στρεμμάτων περίπου, με πρόσωπο σε Δημοτικό δρόμο και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο περίπου 30μ και στις δύο περιπτώσεις καθώς και πρόσωπο στην ανατολική πλευρά του σε αγροτικό δρόμο περίπου 420μ. , επίσης προς την πλευρά που έχει πρόσωπο στην Δημοτική οδό υπάρχει καθορισμένη οριογραμμή αιγιαλού (και παραλίας στα 10μ από τη γραμμή αιγιαλού) καθώς και καθορισμένη οριογραμμή παλαιού αιγιαλού. Από τον αιγιαλό το πρόσωπο στην Δημοτική οδό απέχει 50μ. ενώ ο παλαιός αιγιαλός εισβάλλει στο ακίνητο 40μ από το πρόσωπο του. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την απόσταση δόμησης από τον αιγιαλό? Να προτείνω στον πελάτη να οικοδομήσει μετά την οριογραμμή παλαιού αιγιαλού? (Διπλανή ιδιοκτησία εντός δεκαετίας έχει οικοδομήσει σε απόσταση 100μ από τον Αιγιαλό)
  8. Πρόκειται για αποδοχή κληρονομίας, λογικά και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί Σ.Α.Ο. Το γήπεδο υφίσταται κατά την έκδοση του Π.Δ 6-12-82 και είναι εκτός συνεκτικού τμήματος. Ο οικισμός είναι τα καλιαναίικα μιας και είμαστε και συμπολίτες. Τα όρια του συνεκτικού τμήματος που πήρα από την πολεοδομία είναι το 1971 και υπάρχει και μία απόφαση 34/1985 που καθόρισε κέντρο και ζώνη 800μ. Όταν μιλάς για μικτή χρήση εννοείς επαγγελματική έδρα ή τουριστική εγκατάσταση?
  9. Γεια σου συνάδελφε, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής... Τι θα πρέπει να αναφέρω στο Τ.δ που θα συντάξω και αφορά αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων εντός ζώνης 800μ σε στάσιμο οικισμό?
  10. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν τίποτα ιδέες σχετικά με το εξής. Υπάρχει ένα μεταλλικό κτίριο, το οποίο η εξωτερική τοιχοποιία είναι από λαμαρίνα. Αυτό λειτουργεί σαν κατάστημα και θέλω την εξωτερική τοιχοποιία να την επικαλύψω με υλικό σαν αυτό που βάζουν στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Τι υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και με με ποιο τρόπο?
  11. Γεια!! Μου ετυχε μια περιπτωση στην οποια ο πελάτης θέλει να κάνει άνοιγμα 4 μέτρων.... Το σπίτι έχει ύψος 6 μέτρα χωρίς στέγη (έχει και στέγη) και ο τοίχος τον οποίο θέλει να γκρεμίσουμε έχει πάχος 70 εκ. Το χτίσιμο δεν ειναι πολυ καλό και το σπίτι ειναι του 50. (Η πέτρα δεν ειναι πλεγμένη καλά και δουλευτηκε με εξωτερικη και εσωτερικη παρειά και γεμισματα). ΟΙ διαστάσεις του σπιτιου ειναι 4,50Χ9,00 . Το άνοιγμα θέλει να γίνει στην διάσταση των 9,00 μέτρων. Εγώ σκεφτόμουν να ανοίξω πρώτα στις δύο άκρες την πέτρα ετσι ωστε να μπορώ να ρίξω δύο κολώνες και στη συνέχεια να ανοίξω και να ρίξω μισό και μισό για το δοκάρι. Δεν έχω δουλέψει ξανά κάτι τέτοιο. Μήπως υπάρχει καποιος άλλος τρόπος ενδεδειγμένος???
  12. Συναδελφοι μπορεί κάποιος να μου πει πότε ένα ρέμα είναι οριοθετημένο??? Ποιος βγάζει αυτές τις αποφάσεις σχετικά με τα ρέματα και που μπορώ να βρω πότε ένα ρέμα είναι οριοθετημένο??? Post#2 Χρησιμοποιούμε την αναζήτηση. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM
  13. Γεια σας! Ονομάζομαι Αντώνακας Χρήστος και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε ποσο τις εκατό είναι η παρακράτηση φόρου στα τοπογραφικά σε ιδιώτη? Ευχαριστω
  14. Γεια σας έχω ένα gps χειρός maggelan spor trak map και στο μενού του έχει διαφορα συστήματα συντεταγμένων. Μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποιο πρέπει να το βάλω για να συμβαδίζει με αυτό της Ελλάδος??? Επίσης έχει και σύστημα χαρτογράφησης το οποιο οταν το αλλάζω π.χ απο WGS84 σε NAD 27 πάλι μου αλλάζει τα αποτελέσματα. Σε ποιο θα πρέπει να το αφήσω??? ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  15. Γεια σας!! Θα ήθελα αν μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε που μπορώ να βρω ενα προγραμμα μετατροπης συντεταγμένων απο ΕΓΣΑ σε HATT. δοκιμασα το Goord αλλα δεν καταφερα κατι. Μήπως μπορειτε να με βοηθησετε? Μάλλον θα το θεσω ως εξης... Θέλω το τοπογραφικο που φτιάχνω καθε φορα να το τοποθετω στον χαρτη 1:5000 αρα θα πρεπει απο συντεταγμενες εγσα που σχεδιαζω στο autocad να μετατρεπω τουλαχιστον 2 ζευγη σε συντεταγμεναι ακραιων σημειων φυλλου εις αζιμουθιακην προβολην ΗΑΤΤ ελλειψοειδους BESSEL οπως αναφερει χαρακτηριστικα ο χαρτης. υπαρχει καποιο προγραμμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.