Jump to content

zazaza

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-23 Κάκιστη

2 Followers

About zazaza

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  ΒουΠου

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έχετε καμιά ιδέα για το πώς θα μπορούσα να μεταφέρω τη θερμότητα που παράγεται στο ισόγειο, στο οποίο στεγάζεται ένα αρτοποιείο σε ανώτερο όροφο; Σκέφτομαι κάτι σε εναλλάκτη που θα εκμεταλλευόταν τη ζέστη της καπνοδόχου του αρτοποιείου.
 2. dwg και εκτυπώνω από AutoCAD. Διορθώθηκε! Έχεις δίκιο. Μου ξέφυγε!
 3. Ποιος ο καλύτερος τρόπος για την εκτύπωση ενός layer σε πιο αχνό χρώμα ενώ ενός άλλου σε πιο έντονο; Δεν έχω δικό μου πλότερ, εκτυπώνω αλλού και τα αποτελέσματα πάντα διαφέρουν. Θέλω να εκτυπώνω το layer των Η/Μ πάνω στα Αρχιτεκτονικά αλλά να ξεχωρίζουν πιο πολύ. * Χρειάζεται να αλλάξω χρώματα; Τι προτείνετε; * Να εκτυπώνω monochrome - grayscale;
 4. ήτοι Ευχαριστούμεν δια Τέχνης και Επιστήμης (τα δύο τελευταία μετρώνται σε €).
 5. Χαίρεται Υπάρχει Υπεύθυνη δήλωση στατικότητας για Βεβαίωση Χώρου Κύριας Χρήσης; Κοίταξα στα Downloads αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να αναγράφει; ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Η παρούσα βεβαίωση αφορά στο υπάρχον ισόγειο κτίσμα χρήσης … ιδιοκτησίας ………………….. Το κτίσμα είναι περίπου ορθογωνικής κάτοψης διαστάσεων … που βρίσκεται στη θέση …………… του Δήμου …………... Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου έχει κατασκευαστεί απο ωπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοιχοπληρώσεις έχουν κατασκευαστεί απο οπτοπλινθοδομή. Η χρήση του κτιρίου τηρήθηκε όπως επίσης και οι παραδοχές της μελέτης απο απόψεως φορτίου. Η συμπεριφορά του υπάρχοντος κτιρίου υπήρξε άριστη καθόσον δεν εντοπίσθηκαν ούτε ρηγματώσεις ούτε σημείο υπερβολικών παραμορφώσεων ή άλλων βλαβών στον φέροντα οργανισμό ή στον οργανισμό πλήρωσης. Συνεπώς συμπεραίνεται οτι το υπάρχον κτίριο έιναι ικανό να φέρει με ασφάλεια τα φορτία για τα οποία έχει υπολογισθεί. Ημ/νία Ο Μηχανικός Αρκεί κάτι τέτοιο;
 6. Παρόμοια περίπτωση και εγώ. Από κατοικία σε ιατρείο. Ο μηχ/γος της πολεοδομίας ζήτησε μόνο ύδρευση και θερμομόνωση ο_Ο
 7. Εξαιρετικό! Σε ποιά περιοχή είσαι παρεμπιπτόντως; Και πώς περνάς τα ΗΜ καλωδιώσεις κλπ; τα κρύβεις σε κανάλια ή έχεις τρυπήσει την πέτρα; Θα βάλλουμε στέγη με κεραμίδι (δε φαντάζομαι ότι "πάει" κάτι άλλο).
 8. Εντυπωσιακό! Αν και δύσκολο πλέον επειδή έχει τελειώσει ο Αρχιτέκτων με τα στατικά.
 9. Μόλις αυτό σκεφτόμουν - τη λύση τοίχο - θερμομόνωση - γυψοσανίδα. Ναι όντως, αλλά μάλλον δε γίνεται και αλλιώς, καθώς -πρέπει- απ'ότι φαίνεται να μπει μόνωση.
 10. Σε νέα κατοικία <50m2 με λιθοδομή 50cm, πώς βάζω τη θερμομόνωση; Θέλω να είναι και στις δύο πλευρές - εσωτερικά και εξωτερικά - ορατή η λιθοδομή. Οι εκδοχές είναι οι εξής: 1. Λίθοι - μόνωση 5-7 cm - λίθοι 2. Λίθοι 50cm, μόνωση, τούβλο, επίχρισμα 3. Λίθοι 50cm, μόνωση, επένδυση πέτρας. Συζήτηση: 1. Απορριπτέο λόγω αδυναμίας κατασκευής 2. Απορριπτέο (?) λόγω του ότι θα ήθελα να είναι ορατή η λιθοδομή. 3. Είναι δυνατή τέτοια κατασκευή; Τι πάχος θα έχει η επένδυση; Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας. Γίνεται το 3ο; Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές;
 11. Παρατήρηση: Σοκάρομαι που οι νέοι συνάδελφοι που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, δε γνωρίζουν τίποτα από επαγγελματικά θέματα. Δεν είναι θέμα των συναδέλφων αλλά πρώτα των φωστήρων καθηγητών που είχαμε και των προγραμμάτων σπουδών που φροντίζουν να διαιωνίζεται ένα σκότος επαγγελματικό (και να γραφόμαστε στη ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΚ κοκ).
 12. ΚΑ: Στήριξη καπνοδόχου ύψους 10μ σε στηθαίο μπαλκονιού. Σκοπός: Να αποφύγω το ξετρύπημα των μπαλκονιών. Επιτρέπεται ή όχι; Δεν πρόκειται για την πρόσοψη της διπλοκατοικίας αλλά για πλάγια όψη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.