Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mike001977

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθηνα

Mike001977's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εάν η είναι ο μοναδικός δρόμος που έχεις για να πας σπίτι σου τότε ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τον κάνει δημοτικό. Απ την στιγμή που έχει κόψει και ορίσει το οικόπεδο σαν οικοδομήσιμο τότε είναι υποχρέωση του δήμου να παρέχει και δρόμο. Βεβαία αυτά όλα στην θεωρία γιατί απ τα τόσα παράθυρα που έχει ο νόμος μπορούν να σου κάνουν και έξωση . παρόλα αυτά υπάρχει και ένα παράδειγμα που μπορώ να σου δώσω. εάν έχεις ένα χωράφι και για νά πας περνάς μέσα απ κάποιου άλλου το χωράφι, και μόνο απ εκεί είναι προσβάσιμο. τότε ο άλλος πρέπει να σου παρέχει το μονοπάτι-δρόμο΄, έχει γίνει αυτό και το ξέρω . γι αυτό και μένα ένας συγγενής μου δεν με αφήνει να περνάω απ το χωράφι του για να μην το κάνω δρόμο χάχα και το τέλος του δρόμου του φτάνει στο χωράφι μου ακριβώς απ έξω άλλα τι να πεις . Αυτά είναι που κάνουν την ανθρωπότητα και είναι έτσι.
  2. http://www.eshops.gr/index.php?act=viewCat&catId=657 τώρα δεν ξέρω εάν επέτρεπε που έβαλα την συντόμευση αυτή αλλά εδώ νομίζω θα τα βρεις πάνω κάτω αυτά που ψάχνεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι καλή εποχή να βάλουμε φβ εγώ το έχω στο πρόγραμμα. Και θα τα βάλω μόνος μου οπότε θα σας πω εάν τα έκαψα η όχι αν και έχω κάνει μελέτη και δεν νομίζω να κάνω λάθος για καλό και για κακό παρόλα αυτά θα ξεκινήσω πιλοτικά με 1kw το κέρδος θα σας το πω σε ένα χρόνο μετά
  3. Δεν βάζω πετρέλαιο να πάνε να ........ οι γκόμενες ας το χάσουμε το κορμί . Εγώ παντός στο Φαλαταδο το πολύ πολύ να πάρω κάνα σομπακι υγραερίου μέχρι να πάρει το τζάκι η ξυλοσομπα . Δεν έχω αποφασίσει παντός τι να κάνω ακόμα το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν θέλω πετρέλαιο. Έχω 10 στρεματα χωράφι και καίω κάθε χρόνο ένα βουνό ξερά που πέφτουν γύρο γύρο και τα μαζεύω κιόλας σε ένα σημείο δλδ αφού την κάνω που την κάνω την δουλεία και το κουβάλημα γιατί να μην τα καίω σπίτι μου?
  4. λοιπόν παιδιά μέχρι στιγμής έχουμε βγάλει το αποτέλεσμα ότι ότι σκεφτόμουνα είναι ανέξοδο και μη αποδοτικό για ένα σπίτι το οποιο θα χρησιμοποιείτε μονο κάνα δυο σαββατοκύριακα και άντε 30 μέρες το καλοκαίρι. Παρεπιπτόντως είμαι μονος άντε να κουβαλάω καμια γκόμενα. το θέμα μου τώρα είναι είναι η θέρμανση μήπως τελικά να βάλω το ενεργειακό τζάκι με το αερόθερμο? Μήπως έινια η πιο καλή λύση όταν πηγαίνω να πετάω κάνα δυο ξυλα και να ιμια cool έτσι κι αλλιώς ξυλα έχω άπειρα στο χτήμα. η ερώτηση που τίθεται τώρα είναι ποσο ταλαιπωρία είναι να φτιάξω το δείκτio μέσα στο σπίτι απ τους αεραγωγούς? με 60 εκατοστά τοίχους. και επίσης μπορώ να στείλω ζεστό αέρα στο υπόγειο όταν έχω το τζάκι στο ισόγειο έχει κάποιο σύστημα μέσα που κυκλοφορεί τον αέρα?? τι διάμετρο έχουν οι τρύπες έχει κανένας κάνα manual να δω τα τις διαμέτρους??? ευχαριστώ για την βοήθεια είπα?? ευχαριστώ!!!!
  5. aaa εννοείς ότι το boiler που έχει το ηλιακό σύστημα ήδη πάνω εκεί συνδέεται το τζάκι και μπορεί να τροφοδοτήσει κάποια καλοριφέρ iii τα έμπλεξα???
  6. Μιλαμε παντα για χειμωνα το καλοκαιρι μονο ζεστο νερο θελεις στο χωριο για κανα μπανιο. τωρα θελω όχι μονο ζεστό νερό χρήσης αλλα και ζεστό νερό που θα προμηθεύει με κάποιο τρόπο περίπου 4 σώματα για να ζεσταθεί το υπόλοιπο σπίτι εάν αυτό είναι "εφικτό" θα ήθελα να έχω και υποβοήθεια από τον ηλιακό στο σύστημα . εννοοείται ότι θα πρέπει να έχω και ζεστό νερό για χρήση οικιακή αλλα αυτό πιστεύω παλεύετε με έναν καλο ηλιακό ειδικά την διάρκεια τις μέρας, τα σώματα με σκαλώνουν πως θα τα ζεστανω μονο με ενα τζακι? τώρα το θερμοσιφωνικό πρώτη φορα το ακούω τι παίζει δεν ξέρω?
  7. ok τώρα που σκέφτηκα καλύτερα, όπως γυρνούσα σπίτι απ την δουλειά, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να βάλω ούτε την αντλία θερμότητας που παράγει και το δροσισμό αλλα ούτε "επιταπια" θέρμανση (τα οποια η αντλία καταναλώνει ρεύμα πολύ και η επιδαπέδια θέρμανση κοστίζει πολύ). Αυτό που σκέφτηκα ότι θα ήταν καλο να κάνω εάν είναι πρακτικά εφαρμόσιμο να βάλω ένα ενεργειακό τζάκι με κυκλοφορία νερού και ένα ηλιακό τριπλής ενέργειας .. και φυσικά θέλω να έχω και περίπου 4 σώματα ας πούμε. 2 μικρά στα μπάνια και 2 μικρά στα υπνοδωμάτια. αλλα πως θα γίνει να δουλεύει το σύστημα το χειμώνα χωρίς boiler???????? δηλαδή ας υποθέσουμε ότι δεν με νοιάζει να έχω θέρμανση χωρίς να είναι αναμμένο το τζάκι (είμαι κολλημένος δεν θέλω πετρέλαια). αλλα θέλω να ζεσταίνεται το νερό στο τζάκι και να θερμαίνει ένα άλλο σαν αν λέμε καζάνι σαν και αυτό που έχουν τα boiler και να γίνετε μετά κυκλοφορία στα καλοριφέρ ας μην είναι founros το σπίτι ας έχει μια normal θερμοκρασία. γίνετε ????
  8. τι γνώμη έχετε για τις αντλίες θερμότητας απ ότι είδα στα χαρακτηριστικά δεν καίνε και τραγικό ρεύμα πιο οικονομικό απ όλα είναι αλλα θέλει επιδαπέδια θέρμανση
  9. Γεια σε όλους. λοιπόν να μπω στο θέμα. έχω ενα εξοχικό σε ορεινό χωρίο στην Τήνο. Κάνω επισκευή και θέλω τα φωτά σας. σκέφτομαι να βάλω ηλιακούς συλλέχτες (Evacuated Tube Solar Water Heating) για να έχω ζεστό νερό. άλλα δεν έχω σκεφτεί ακριβός πια θα είναι η εγκατάσταση για την θέρμανση. Έκανα μια έρευνα και σκεφτόμουνα ενεργειακό τζάκι(με νερο) με ηλιακούς συλλέχτες (Evacuated Tube Solar Water Heating) και αντλία θερμότητας για υποδαπεδια θέρμανση/ ψύξη. ο λόγος είναι γιατί δεν θέλω μπόιλερ δεν τα γουστάρω. Δεν έχω και χώρο να διαθέσω. άλλα δεν ξέρω εάν οικονομικά είναι σοφό και φυσικά εάν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. το σπίτι είναι 90 τμ σε 3 επίπεδα υπόγειο με μπανιο20τμ κουζίνα σαλόνι 40τμ και υπνοδωμάτιο με μπανιο 30 τμ μικρό σπίτι άλλα με 60εκ τοίχους από πέτρα. ΄¨)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.