Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vpapa

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vpapa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βρίσκω πολύ καλό το πρόγραμμα. Μου έχει λύσει τα χέρια και δεν έχει καμία σχέση με άλλο που χρησιμοποιούσα. Σε μεγάλα σχέδια έχω μικρή δυσκολία να βρίσκω τα κουφώματα στο σχέδιο αφού τα έχω καταχωρήσει. Πρέπει να τρέχω τον πίνακα για να τα βρω. Θα μπορούσατε να τα δείχνετε με τον αριθμό τους για να τα βρίσκουμε πιο εύκολα. Έχετε ανακοινώσει εδώ και καιρό οτι θα κάνει και ενεργειακές μελέτες αλλά δεν έχει βγει ακόμα. Μπορείτε να μας πείτε πότε θα βγει. Κατά τα άλλα το βρίσκω εξαιρετικό. Εύκολο και πολύ γρήγορο. Πολλά μπράβο.
  2. vpapa

    AutoCad - 06.5 Cadware

    Μπορείς να το μεταφέρεις όπως το βλέπεις δλδ σαν 3D αλλά χωρίς να είναι 3D. Υπάρχει μια εντολή στα Εργαλεία του Cadware. 3D σχέδιο σε 2D Προβολή. Αντιγράφει την εικόνα που βλέπεις και την βάζει σε νέο σχέδιο σαν γραμμές. Το παίρνεις και το βάζεις όπου θέλεις.
  3. vpapa

    AutoCad - 06.5 Cadware

    To CADware βάζει αυτόματα τα στάνταρ επιλεγμένα υλικά με την εντολή «Φόρτωμα Υλικών» της ενότητας Φωτορεαλισμός. Τρέξε την εντολή “Αυτόματος Φωτορεαλισμός” για να δεις το θέμα σου με τα στάνταρ υλικά που βάζει. Μετά τρέξε την εντολή “Αλλαγή Υλικών” και επέλεξε τα αντικείμενα που θέλεις να τους αλλάξεις υλικά, όπως παράθυρα. Κάθε ένα από τα υλικά των παραθύρων μπορείς να το αλλάξεις με άλλο από τη βιβλιοθήκη, όπως ξύλο. Η διαδικασία είναι απλή και τα υλικά αρκετά. Αν θέλεις να τροποποιήσεις ένα υλικό του CADware ή να συμπληρώσεις τη βιβλιοθήκη των υλικών του (Cadw.mli) πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εντολή Materials του AutoCAD. Καλή επιτυχία! Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας σαν Μηχανικός! ilias
  4. Αγαπητή/έ howard_roark, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη: 1. δεν αποκάλεσα τον/την petsagouris ημιμαθή. Διάβασε το κείμενο μου. 2. δεν έχω καμία πρόθεση να σε προσβάλω και δεν κατάλαβα από τι προσβλήθηκες. 3. δεν έγραψα πουθενά ότι ξέρω καλά όλα τα προγράμματα φωτορεαλισμού (δεν αναφέρθηκα πουθενά σε cinema, Form-Z κλπ), για την ακρίβεια αναφέρθηκα μόνο στα προγράμματα που γνωρίζω. 4. δεν έγραψα πουθενά ότι το 3ds Max είναι ισάξιο με το AutoCAD. Διάβασε το κείμενό μου 5. το αν δουλεύεις με κόπια ή είσαι θύμα επιτήδειων πωλητών δεν το ξέρω. Το ότι πάνω από 90% των χρηστών αυτού του είδους των προγραμμάτων δουλεύει με κόπιες είναι γεγονός. Το ότι η δουλειά των πωλητών είναι να πουλάνε όσο/α γίνεται περισσότερο είναι επίσης γεγονός. 6. δεν είπα πουθενά ότι το AutoCAD παρέχει τις ίδιες δυνατότητες φωτορεαλισμού με το Max. Σχολίασα μόνο τα αποτελέσματα. 7. απορρίπτω κατηγορηματικά τον αβάσιμο ισχυρισμό σου ότι το AutoCAD ή τα AutoCAD-CADware δεν κάνουν φωτορεαλισμό. ….. ευτυχώς που τα γραπτά μένουν. Εύχομαι και σε σένα καλό καλοκαίρι.
  5. Αγαπητή/έ howard_roark, μου δίνεις την εντύπωση ότι η πένα σου προτρέχει της διανοίας σου…. και γι’ αυτό σου επιστρέφω την πρώτη § του μηνύματός σου αυτούσια. Πρώτον: Ξέρω ότι το Max Design είναι πάρα πολύ καλό πρόγραμμα φωτορεαλισμού, αλλά εξακολουθώ να επιμένω (υπογραμμισμένο και με κεφαλαία) ότι από AutoCAD σκέτο ή από AutoCAD-CADware βγαίνουν απίθανοι φωτορεαλισμοί. Το θέμα είναι πόσο καλά ξέρει το πρόγραμμα ο χρήστης και επίτρεψε μου να πω ότι ο χρήστης παίζει μέγιστο ρόλο (με κεφαλαία γράμματα και οι δυο λέξεις). Σίγουρα θα έχεις δει φωτορεαλισμούς από Viz, Max, Μax Design κλπ που είναι για τα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλά τα προγράμματα; Προφανώς όχι. Το να μην έχεις δει καλούς φωτορεαλισμούς από AutoCAD ή να μην αφιέρωσες τον κατάλληλο χρόνο για να εμβαθύνεις στο συγκεκριμένο τμήμα του AutoCAD δεν σου δίνει το δικαίωμα να το αφορίζεις. Και επιπλέον ποιός σου είπε ότι το AutoCAD δεν είναι και πρόγραμμα φωτορεαλισμού; Μήπως οι διάφοροι πωλητές που προσπαθούν να πουλήσουν και ένα Max ή δεν ξέρω τι άλλο πρόγραμμα, ή μήπως επειδή εύκολα βρίσκει κανείς μια κόπια τους; Δεύτερον: Για να σου λύσω την απορία αν έχω δει ή αν έχω κάνει ποτέ μου πραγματικό φωτορεαλισμό, θα σου παραθέσω τα παρακάτω: AutoVision: σου λέει τίποτα; Αν όχι ψάξε στα αρχεία της AutoDesk. Πιθανόν την εποχή που κυκλοφόρησε να πήγαινες Δημοτικό ή Γυμνάσιο. Το δούλευα (αγορασμένο) από τότε που ήρθε στην ελληνική αγορά. 3d Studio Max (το παλιό, της KINETIX, εποχής Νώε και αυτό): το δούλευα (αγορασμένο) και το δίδασκα 3d Studio Viz: το δούλευα (αγορασμένο) και το δίδασκα 3DS Max Design: το δουλεύω (αγορασμένο) και το διδάσκω. AutoCAD: το δουλεύω (αγορασμένο από την εποχή του Νώε) και το διδάσκω. CADware: το δουλεύω (αγορασμένο λίγο μετά από την εποχή του Νώε). Αυτά για απάντησή σου. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του….
  6. Απορώ για ένα πράγμα: Αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Από απαντήσεις σε forum προσπαθείς να βγάλεις κάποια άκρη; Άσχετα αν είναι forum μηχανικών δεν μπορεί να παραβλέπεις το γεγονός ότι μπορεί να απαντάει ο καθένας, χωρίς να έχει καμιά επίπτωση για τα γραφόμενά του. Σου προτείνω ότι και ο/η ΜΑΚΑΡ: απευθύνσου σε ένα μηχανικό !!!!
  7. Αγαπητέ petsagouris, διαφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Έχω ξανακούσει μερικές φορές αυτήν την άποψη και όλες προέρχονταν από άτομα ημιμαθή, δηλ. από άτομα που δεν ξέρουν πολύ καλά κάποια προγράμματα, αλλά νομίζουν ότι τα ξέρουν επειδή έχουν παίξει μαζί τους λίγες ώρες. Έχω δει και έχω κάνει φωτορεαλισμούς με AuroCAD ή με AutoCAD-CADware που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν προέρχονται απο AutoCAD, απο Max ή από Max Design. Για τον Τέκτονα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν ξέρω το πρόγραμμα.
  8. Εντελώς φιλικά σου προτείνω να μην το σκέφτεσαι. Η νοικοκυρά του σπιτιού μετά από λίγο καιρό θα σε "ψέλνει" κάθε μέρα: Δαχτυλιές, συνέχεια δαχτυλιές. Και γρατζουνιές επίσης. Με το που σύρεις κάτι πάνω στον πάγκο έχεις κατά κανόνα και μια καινούργια γρατζουνιά. Είναι καλή λύση για κουζίνες που δεν χρησιμοποιούνται...
  9. Νομίζω ότι ο/η Sundance εννοεί 50 εκ. συνολικό πάχος τοίχου και όχι μόνο επικάλυψης. Γίνεται χτίζοντας κανονικό εξωτερικό τοίχο με μόνωση (που παίρνει μέσα και τα δοκάρια) και απ' έξω επένδυση πέτρας 20-25εκ. Εκεί χρειάζεται προσοχή ώστε η επένδυση να αγκυρώνεται σε αρκετά σημεία με την εξωτερική τοιχοποιία. Συμφωνώ και εγώ ότι στην ορεινή Αρκαδία είναι σαφώς προτιμότερο ένα πέτρινο σπίτι (Βλ. Δημητσάνα, Λαγκάδια, Στεμνίτσα κλπ)
  10. Θα ήθελα και εγω μια ενημέρωση από συνάδελφο που έχει χρησιμοποιήσει δάπεδο από τσιμεντοκονία για εσωτερικό κατοικίας. Έχω δει σε περιοδικά πολύ ωραία αποτελέσματα που κάνουν μάλιστα κάτι σαν τεχνοτροπία. Δεν θέλω απάντηση όσον αφορά εταιρείες κλπ, αλλά θα ήθελα να μάθω πώς συμπεριφέρονται αυτά τα δάπεδα διαχρονικά πχ. φθορά, ξεφλουδίσματα, ρηγματώσεις, αν βγάζουν σκόνη από την τριβή, αν θέλουν βερνίκωμα ανά διαστήματα κλπ.
  11. vpapa

    AutoCad - 06.5 Cadware

    Αν εννοείς το Achitectural Desktop για αρχιτεκτονική εφαρμογή της Autodesk μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι που ξέρω από αυτούς που το έχουν, το δουλεύουν σαν Autocad, αλλά το αναβαθμίζουν σαν Architectural (δηλ. ακριβότερα). Το Cadware είναι κλάσεις ανώτερο. Είναι πολύ εύκολο και πρακτικό. Το χρησιμοποιώ χρόνια. Βέβαια το έχω πληρώσει αρκετά παραπάνω από τις προσφορές που βλέπω έχουν τώρα, αλλά μπορώ να πω ότι τα λεφτά του τα έχει βγάλει και με το παραπάνω.
  12. Αν ο Geokal δουλεύει σε AutoCAD-CADware είναι προτιμότερο να ακολουθήσει τη μέθοδο που περιγράφεται από Τ-911 στο link: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=7211 αντι να κάνει διάφορες μετατροπές του dwg αρχείου (βλ. dxf κλπ). Geokal το μέγεθος του αρχείου που περιγράφεις δεν είναι τόσο μεγάλο για να δικαιολογεί τέτοια καθυστέρηση. Παρόλα αυτά θα μπορούσες ίσως να το ελαφρύνεις. Για παράδειγμα, αν σε ενδιαφέρει εξωτερικός φωτορεαλισμός σβήσε ό,τι υπάρχει εντός του κτιρίου. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.