Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

iliasroub

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Πάρη γράψε λάθος για το Παιδείας ,Υγείας ήθελα να πώ Για να είμαι ακριβολόγος αυτά που λειτουργούν οι φυσίατροι ειναι ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ( http://www.enosigi.gr/images/files/pd.pdf ) και όχι φυσικοθεραπευτήρια και δεν υποχρεούνται να έχουν κλίνες (εννοούμε κλίνες για διανυκτέρευση λόγω νοσηλείας) απλά όσον αφορά την νομοθεσία για τη πυροπροστασία τα έχουν κατατάξει σε "Νοσηλευτικές Εγκαταστάσεις".Εμείς όντως λειτουργούμε ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας (απλά και στις πολεοδομίες και στο υπεχωδε μου είπαν οτι πλέον ονομαζομαστε φυσικοθεραπευτήρια). Η αλήθεια είναι οτι και εγώ παιδεύομαι 5 μήνες να καταλάβω που ανήκουμε γιατι δεν μπορώ να βρώ κάποιο έγγραφο που να αναφέρει ξεκάθαρα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας όσον αφορά τις χρήσεις που ανήκουν.Θα με βοηθούσε πολυ αν μπορούσες να αναρτήσεις αυτή την απόφαση. Τα ιατρεία ανήκουν στην κατηγορία χρήσης Γραφεια και απλά πατάνε πάνω στο άρθρο 1 23/10/1987 Π.Δ. Φ.Ε.Κ.166 Δ που λέει οτι "επιτρέπεται κατ'εξαίρεση η χρήση χώρων κτιρίων κατοικίας για άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστικού προς την κύρια χρήση του κτιριου(ιατρεια κλπ)" Αυτό σημαίνει οτι ένας ιατρος,δημοσιογραφος,κοινωνιολόγος,πολιτικός μηχανικός κλπ μπορεί να στήσει το γραφείο του χρησιμοποιώντας μέρος της κατοικιας του και ας είναι σε περιοχή αμιγούς.(Βέβαια αν δεν μένει τελικά εκεί είναι άλλο θέμα) Εκεί στηρίχθηκε και για εμάς η απόφαση αυτη που λές?
  2. Πάρη το έγγραφο αυτό που έχεις αναρτήσει είναι από το Υπουργείο Παιδείας όπως βλέπω.Οι πολεοδομίες έχουν ως "προιστάμενο" το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Πρόσφατα έκανα μια προσωπική επίσκεψη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για να δω που έχουν κατατάξει τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας (τώρα βέβαια ονομάζονται "Φυσικοθεραπευτήρια") και μάλιστα στον αρμόδιο μηχανικο κ.Κωνσταντινίδη και μου είπε οτι απο την μεριά τους (όσον αφορά τα πολεοδομικό κομμάτι) απαγορεύεται να ανοίξουμε σε αμιγή κατοικια. Αυτό γιατί τα Φυσικοθεραπευτήρια,τα Ιατρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης,τα Διαγνωστικά κλπ τα κατατάσσουν απο το 2006,μετά απο μελέτη του Υπουργείου,όσον αφορά τη χρήση τους σε "Καταστήματα Παροχής Προσωπικών Υπηρεσιών" (Γενική Κατοικία).Σε αμιγή κατοικία η χρήση "Κτίρια Υγείας και Πρόνοιας" που αναφέρεται δεν ισχύει για ιδιωτικούς κερδοσκοπικούς φορείς.Εννοείται οτι του έθεσα το ερώτημα περί "επαγγέλματος συμβιβαστού με την κύρια χρήση της κατοικίας" αλλά μου είπε οτι δεν ισχύει στην περίπτωση μας(μην με ρωτήσεις γιατί,δεν μου εξήγησε ούτε αυτός). Αυτό που δεν καταλαβαίνω στην υποθεση του συναδέλφου απο την Αίγινα είναι γιατι μπήκε σε τέτοια ταλαιπωρία.Εφ'όσον η πολεοδομία του Πειραιά υποστήριζε οτι κατατασσόμαστε σε "Κτίριο Υγείας και Πρόνοιας" που επιτρέπεται σε αμιγή κατοικία (κακώς βέβαια με βάση αυτά που μου είπαν στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) και είχε ένα χωρο που ήταν σε περιοχή αμιγής κατοικίας γιατί δεν έκανε μια αλλαγή χρήσης για να γλυτώσει όλο αυτό το τρέξιμο? Εγώ προσωπικά θα τα έδινα τα χρήματα (παλεύω απο το Μαϊο για να βρώ χώρο που να "αρέσει" και σε μένα αλλά και στην πολεοδομία)
  3. Δεν γνωρίζει κάποιος άλλος τι καθεστώς ισχύει για τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας όσον αφορά τις χρήσεις γής?
  4. Κατ'αρχήν γειά χαρά σε όλους και συγχαρητήρια για το forum. Θέλω να δηλώσω οτι δεν είμαι μηχανικός αλλά θέλω την πολύτιμη συμβουλή σας γιατι εχω πελαγώσει!Ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα εργαστήριο φυσικοθεραπείας στην Κηφισιά.Πήγα στην νομαρχία να πάρω την λίστα με τα δικαιολογητικά , ένα εκ των οποίων είναι μία βεβαίωση οτι ο χώρος είναι κύριας χρήσης και κατάλληλος για εργαστήριο φυσικοθεραπείας. Έχω βρεί ένα χώρο που έχει άδεια για γραφείο και με βαση το υπ'αριθμόν 57541/6-6-2002 έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατατάσσει τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας στην κατηγορία γραφεία (χρήση γενικής κατοικιας) φαντάστηκα οτι θα είμαι οκ. Από την άλλη όμως στο προεδρικό διάταγμα 84/2001 αναφέρει οτι τα εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (με προϊστάμενο φυσίατρο και όχι φυσικοθεραπευτή) υπάγονται στούς ιδιωτικούς φορείς προτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Το άρθρο 3 του κτιριοδομικού κανονισμού για τις χρήσεις γης αναφέρει οτι όντως τα εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (λόγω του οτι έχουν εγκαταστάσεις φυσικοθεραπείας) δεν κατατάσσονται στην κατηγορία Γραφεία (όπως κατ'εξαίρεση κατατάσσει τα ιατρεία και οδοντιατρεία) αλλά στα κτίρια Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (ιδιωτικος φορέας Π.Φ.Υ.). Το θέμα με τον χώρο που έχω βρεί είναι οτι ναι μεν έχει άδεια για γραφείο αλλά πλέον εκεί είναι είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας.Πήγα λοιπόν στην αρμόδια πολεοδομία για να επιβεβαιώσω οτι ο χώρος είναι κατάλληλος για προχωρήσω σε μίσθωμα σκεπτόμενος οτι όπως και να'χει Γραφείο ή Κτίριο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχω πρόβλημα. Η πολεοδομία Κηφισιάς μου λέει οτι απο την μεριά της δεν διαχωρίζει τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας με τα εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκαταστασης (!!!!!) όσον αφορά την χρήση γής και οτι τα κατατάσσει και τα δύο σε καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών (σε χρήση γής "γενικής κατοικίας")και οτι εφ'όσον η περιοχή εκεί είναι τώρα "αμιγής κατοικία" δεν μπορώ να κανω αλλαγή χρήσης ώστε να μου δώσει βεβαίωση για την νομαρχία. Ο σύλλογος φυσικοθεραπευτών με διαβεβαίωσε οτι όντως ανήκουμε στην κατηγορία "Γραφεία" και οτι θα έπρεπε να μου δώσει βεβαίωση για τον χώρο. Τι με συμβουλεύετε να κανω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.