Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dimitrios Nalmpantis

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

951 profile views

Dimitrios Nalmpantis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Ακριβώς την εικόνα που περιγράφετε είχα και εγώ κατά νου αφού όπως σας είπα εγώ είχα κάνει τη διαδικασία για τις τακτοποιήσεις... Το πιο πιθανό είναι η συμβολαιογράφος να έμπλεξε στο μυαλό της το Ν. 3843/10 με αυτούς που ακολούθησαν με ηλεκτρονική υποβολή κτλ. και έψαχνε αυτό το πράγμα και δεν το έβρισκε... και βάσει όσων μου είπε σκέφτηκα μήπως σε 2η φάση υπήρξε πρόσκληση να υποβληθούν και αυτά του Ν. 3843/10 σε κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα, διαδικασία που αν υπήρχε δεν την είχα ακολουθήσει... Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, μάλλον περί παρεξήγησης πρόκειται... Ευχαριστώ και πάλι!
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Άρα το στέλεχος από ότι καταλαβαίνω δεν αρκεί... Υπάρχει συγκεκριμένη ονομασία αυτού που θα πρέπει να ζητήσω, γνωρίζετε;
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, μπορεί να φαίνεται περίεργο να γράφω για έναν τόσο πάλιο νόμο, αλλά έχω το εξής πρόβλημα: παρακολουθώ τις διαδικασίες για μια κληρονομιά που θα πάρουν οι δικοί μου σε κτίριο στο οποίο είχα τακτοποιήσει (ως μηχανικός) ημιυπαίθριο χώρο με το N.3843/2010 (ΦΕΚ 62/Α΄/28-04-2010). Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι δεν αρκεί το στέλεχος της πολεοδομίας (πρόκειται για το κλασικό φύλλο με υπογεγραμμένα και σφραγισμένα στην 1η σελίδα τα πεδία ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ και ΠΕΡΑΙΩΣΗ και στη 2η σελίδα το φύλλο καταγραφής ελλείψεων επίσης με σφραγισμένο και υπογεγραμμένο το πεδίο ΠΕΡΑΙΩΣΗ μαζί με όλα τα υπόλοιπα πεδία), αλλά μου είπε ότι πρέπει να βγει ηλεκτρονικός κωδικός κτλ. Εγώ πλέον δεν ασκώ ελεύθερο επάγγελμα και δεν ξέρω τι ισχύει και βλέπω πως ηλεκτρονικός κωδικός αναφέρεται σε διαδικασίες των Ν.4014/11, Ν.4178/13 και Ν.4495/17 για τα αυθαίρετα. Υπάρχει αντίστοιχος και για τον N.3843/2010 (ΦΕΚ 62/Α΄/28-04-2010) για τους ημιυπαίθριους; Αν ναι θα έπρεπε να τον έχω ή πρέπει να κάνω κάτι για να τον αποκτήσω (π.χ. να υποβάλω τα στελέχη κτλ. σε κάποια πλατφόρμα;); Μήπως αναφέρεται στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου; Τέλος και μια σχετική με το πρόβλημα, αλλά άσχετη με τον N.3843/2010 (ΦΕΚ 62/Α΄/28-04-2010) ερώτηση: αυτή τη στιγμή υπάρχει ενεργή διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου κτίσματος ή όχι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Συνάδελφοι, προσπαθώ να επιλέξω κάποια σημεία με το σύστημα προσεγγιστικής γεωαναφοράς και αφού επιλέξω νέο σημείο (με το κόκκινο) και πάω να το καταχωρίσω και να επιστρέχω στη δήλωση λέει πως δεν επέλεξα κάποιο σημείο! Έχει πάθει κάτι το σύστημα ή δεν κάνω κάτι εγώ σωστά; Σημειωτέον ότι έχω επιλέξει ήδη πολλές φορές σημεία και έχω υποβάλλει κάποιες δηλώσεις αλλά τώρα δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μπορεί να το ελέγξει κάποιος;
  5. Δηλάδη τόσο δύσκολο θα ήταν να γράψουν "συνολικός αριθμός επιπέδων"; Από πότε το υπόγειο ή το ισόγειο είναι όροφος; Σε δήλωση που ήδη υπέβαλα για ισόγεια αποθήκη έβαλα αριθμό ορόφων 0. Προφανώς έχουν προβλέψει και δισδιάστατες κατασκευές για να δέχεται η ηλεκτρονική φόρμα το 0, αν μάλιστα ζητούσε όγκο κτίσματος θα έπρεπε να μπαίνει κι εκεί 0 αυτόματα και να σε άφηνε να συμπληρώσεις μόνο το εμβαδόν! Το ότι στραβώνουν σε μηχανικούς πάει να πει ίσως ότι κατά κύριο λόγο το έργο το υλοποιούν νομικοί, έτσι εξηγούνται πολλά. Θα έπρεπε να τους πεις πως είσαι ντελιβεράς και πως ρωτάς για τον ευατό σου ακολουθόντας τις οδηγίες που δίνουν οι διαφημίσεις τους (μην πάτε σε ειδικούς συμπληρώστε τες μόνοι σας)...
  6. Συνάδελφοι... αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν χώνονται ό,τι ειδικότητες να είναι σε ένα τέτοιο θέμα και όταν όλα γίνονται βιαστικά και στο πόδι (να μη μιλήσουμε για την αμαρτωλή προϊστορία του κτηματολογίου). Δεν υπάρχει ενιαία λογική, η μόνη λογική που βρήκα είναι αυτή που περιέγραψα επάνω. Συμπληρώνεις τα πάντα με βάση τους τίτλους (γιατί μιλάς με δικαιώματα), αν δεν έχεις τίτλους με τα αμέσως πιο επίσημα χαρτιά δηλαδή τις οικοδομικές άδειες και αν δεν έχεις τίποτα όπως ένα αυθαίρετο δηλώνεις ό,τι γουστάρεις γιατί στο κάτω κάτω στην Ελλάδα είμαστε και το προέβλεψαν και αυτό! . Εγώ σκέπτομαι ότι έχω ήδη κάνει πολύ συστηματική δουλειά, είπαν πως αν εντοπιστούν λάθη θα μας καλέσουν για διορθώσεις, τέτοια λάθη με τη λογική που περιγράφω παραπάνω δικαιολογούνται (αφού το λέει το συμβόλαιο, αφού το λέει η άδεια κτλ.) οπότε δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν πρόστιμο. Και όταν θέλεις να το πουλήσεις, θα γράψεις στο συμβόλαιο ισόγεια οικεία και μετά από νεώτερη καταμέτρηση διόροφος οικεία με υπόγειο για το ίδιο κτίριο και καθαρίσες!
  7. Το πρόβλημα σε αυτή την προσέγγιση είναι ότι το 79 είναι καθαρά για παρακολουθήματα (όπως λέει το έντυπο για χώρους που δεν έχουν χιλιοστά). Αν δεν είναι παρακολούθημα τότε θεωρείται κοινόχρηστος οπότε δεν το δηλώνεις πουθενά αφού δηλώνεται εμμέσως ως χιλιοστά κάθε διηρημένης. Αυτό φαίνεται και από την ηλεκτρονική δήλωση, όπου αν επιλέξεις απλό αγροτεμάχιο και όχι διηρημένη ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝ το αντίστοιχο πεδίο 79! Όταν επιλέξεις διηρημένη στο βγάζει και λέει "βοηθητικοί χώροι / παρακολουθήματα" άρα το 79 αφορά αποκλειστικά σε παρακολουθήματα. Κατά τη γνώμη μου έτσι όπως το καταλαβαίνω βάζεις σε απλό αγροτεμάχιο κατά σειρά για το εμβαδόν: 1. Αν έχεις συμβόλαιο ό,τι λέει αυτό. 2. Αν δεν έχει συμβόλαιο αλλά μόνο οικοδομική άδεια ό,τι λέει αυτή. 3. Αν δεν έχεις τίποτα (παλαιό ή αυθαίρετο) τα βάζεις όλα κατ'εκτίμηση. Από κάτω έχει παρατηρήσεις, τους τα γράφεις περιληπτικά και ας βγάλουν άκρη, στο κάτω κάτω δεν φταίμε εμείς για το πόσο άθλιες οδηγίες και διευκρινίσεις δίνουν ως προς το πως θα πρέπει να συμπληρωθούν τα πεδία. Μου αρέσει και που οι δικηγόροι απαιτούν να έχουν αποκλειστικά το δικαίωμα επαγγελματικής συμπλήρωσης δηλώσεων, εκεί είναι που έχει να γίνει χαμός...
  8. ααα... και γενικά από ότι κατάλαβα ακολουθείς την αρχή, Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ! (αν υπάρχει)...
  9. Όταν δεν έχουμε σύσταση διηρημένης από ότι έχω καταλάβει βάζουμε το συνολικό εμβαδόν όλο μαζί δηλαδή και το έβαλα από την οικοδομική άδεια (δεν υπάρχει συμβόλαιο). Τώρα για τους ορόφους, επίσης σε διόροφη με υπόγειο εγώ έβαλα 2 και στις σημειώσεις έγραψα πως πρόκειται για διόροφη με υπόγειο. Αυτό με τους ορόφους είναι μπερδεμένο, τι πάει να πει συνολικός αριθμός ορόφων; Αν δεν είναι το υπόγειο όροφος γιατί να είναι και το ισόγειο; Σε κτίσμα ισόγειο πχ. το αριθμό ορόφων τον άφησα κενό. Εφόσον το σύστημα το δέχεται κενό πάει να πει λογικά ότι εννοεί τους ορόφους πλην ισογείου και υπογείου γιατί κενό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχεις ορόφους. Με αυτή τη λογική και στη διόροφη θα έπρεπε να βάλω συνολικό αριθμό ορόφων 1, αλλά η οικοδομική άδεια ρητά αναφέρει ότι πρόκειται για 2όροφο κτίσμα και επίσης υπάρχει πρόσβαση και στο υπόγειο, δηλαδή είναι σαν ισόγειο (ημιυπόγειο, έχει παράθυρα κτλ κανονικά). Εξάλλου εφόσον δεν έχεις σύσταση, στην ηλεκτρονική υποβολή μόνο ενιαία μπορείς να το αντιμετωπίσεις (δεν προβλέπονται βοηθητικοί χώροι), ένα είναι το κτίριο! Για αυτό και βάζεις όλο το εμβαδόν μαζί. Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το κτηματολόγιο άρα μην βασίζεσαι και πολύ σε αυτά που λέω, απλά ως μηχανικός φορτώθηκα τα των συγγενών (οι περισσότεροι θα καταλαβαίνετε) αλλά ελπίζω να βοήθησα.
  10. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. 1. Κι εγώ έτσι το βρήκα λογικό, ανέφερα στις παρατηρήσεις ότι στο συμβόλαιο λέει έναν αριθμό μικρότερο. Για τοπογραφικό νομίζω πως είναι υπερβολικό, πρόκειται για το κέντρο επαρχιακής πόλης (πιο κέντρο δεν γίνεται) και εξάλλου όπως είπα μιλώ για ηλεκτρονική υποβολή άρα το έχω εντοπίσει ηλεκτρονικά στο σύστημα γεωεντοπισμού οπότε δείχνω ακριβώς που είναι. 2. Έτσι ξέρω κι εγώ, αλλά δεν βρήκα επιλογή για οικοδομική άδεια (για την υποβολή της ως εγγράφου εννοώ). Υποθέτω θα πρέπει να επιλέξω (κενό κενό) στα αντίστοιχα πεδία... λογικά δεν πρέπει να είναι απαραίτητο. Για τα τοπογραφικά ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Εφόσον μιλάμε για ηλεκτρονική υποβολή και συνεπώς μπορεί να γίνει γεωεντοπισμός τα τοπογραφικά είναι απαραίτητα; Υπάρχουν καμμιά 4-5 αγροτεμάχια μικρά με μικρά ποσοστά που πρέπει να υποβάλω, από κληρονομιές κτλ. τα οποία δεν έχουν καν τοπογραφικά, αν τα βρω ηλεκτρονικά και τα εντοπίσω χρειάζονται και τοπογραφικά; Είχα την εντύπωση ότι το τοπογραφικό χρειάζεται ΜΟΝΟ για τον εντοπισμό του γεωτεμαχίου άρα αν το εντοπίσεις ηλεκτρονικά δεν χρειάζεται ούτε τοπογραφικό ούτε το πεδίο που λέει να συμπληρώσεις τα στοιχεία των γειτόνων... Ευχαριστώ και πάλι.
  11. Κατά την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης κτηματολογίου βρέθηκα μπροστά στα εξής προβλήματα: 1. Το συμβόλαιο πώλησης διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της εργολαβίας αναφέρει για το γεωτεμάχιο της πολυκατοικίας οδικούς αριθμούς 22-30, μετά από την αποπεράτωσή της όμως γνωρίζω θετικά (έχω μείνει στο διαμέρισμα) πως ο αριθμός της πολυκατοικίας είναι 26-32. Τι θα πρέπει να βάλω στη δήλωση, αυτό που λέει το συμβόλαιο ή το σημερινό; Έχει και καμμία σημασία καθώς έτσι κι αλλιώς από το σύστημα γεωεντοπισμού τη βρίσκω την πολυκατοικία. 2. Σε μονοκατοικία η οποία κτίστηκε σε οικόπεδο το μισό εκ του οποίου έγινε γονική παροχή για αυτό το λόγο έχω μόνο συμβόλαιο της γονικής παροχής του οικοπέδου αλλά όχι κάποιο συμβόλαιο για τη μονοκατοικία. Υπάρχει οικοδομική άδεια αλλά όχι συμβόλαιο. Το δηλώνω κανονικά με τα στοιχεία της οικοδομικής άδειας ως απλό γεωτεμάχιο; Δεν υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί αιθαίρετο εφόσον δεν αναφέρεται σε συμβόλαιο; Έπρεπε να είχε βγει συμβόλαιο δηλαδή τίτλος ιδιοκτησίας μετά από την αποπεράτωσή του ή δεν είναι απαραίτητο και αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση πώλησης, μεταβίβασης γονικής παροχής κτλ; Τα παραπάνω τα είχα βάλει σε διαφορετικό threat επειδή δεν είχα δει ότι υπάρχει ήδη για το κτηματολογιο... Θα προσπαθήσω να το σβήσω αν δεν γίνεται μπορεί να το κάνει ο administrator.
  12. Κατά την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης κτηματολογίου βρέθηκα μπροστά στα εξής προβλήματα: 1. Το συμβόλαιο πώλησης διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της εργολαβίας αναφέρει για το γεωτεμάχιο της πολυκατοικίας οδικούς αριθμούς 22-30, μετά από την αποπεράτωσή της όμως γνωρίζω θετικά (έχω μείνει στο διαμέρισμα) πως ο αριθμός της πολυκατοικίας είναι 26-32. Τι θα πρέπει να βάλω στη δήλωση, αυτό που λέει το συμβόλαιο ή το σημερινό; Έχει και καμμία σημασία καθώς έτσι κι αλλιώς από το σύστημα γεωεντοπισμού τη βρίσκω την πολυκατοικία. 2. Σε μονοκατοικία η οποία κτίστηκε σε οικόπεδο το μισό εκ του οποίου έγινε γονική παροχή για αυτό το λόγο έχω μόνο συμβόλαιο της γονικής παροχής του οικοπέδου αλλά όχι κάποιο συμβόλαιο για τη μονοκατοικία. Υπάρχει οικοδομική άδεια αλλά όχι συμβόλαιο. Το δηλώνω κανονικά με τα στοιχεία της οικοδομικής άδειας ως απλό γεωτεμάχιο; Δεν υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί αιθαίρετο εφόσον δεν αναφέρεται σε συμβόλαιο; Έπρεπε να είχε βγει συμβόλαιο δηλαδή τίτλος ιδιοκτησίας μετά από την αποπεράτωσή του ή δεν είναι απαραίτητο και αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση πώλησης, μεταβίβασης γονικής παροχής κτλ; Ευχαριστώ! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.