Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Σχετικά με την δυνατότητα αλλαγής της κατηγορίας μελέτης επικοινώνησα με το Υπουργείο και μου είπαν ότι δυνατότητα αλλαγής έχει κάποιος (με παράβολο βέβαια, όπως σωστά αναφέρεται) μετά από δύο χρόνια. Μου πρότειναν τηλεφωνικώς ότι εάν δεν είμαι 100% σίγουρος για το ποια κατηγορία με βολεύει, να βάλω σε πρώτη φάση την πρώτη κατηγορία για την οποία είμαι σίγουρος και σε δεύτερη φάση να προσθέσω την δεύτερη κατηγορία όταν σιγουρευτώ (με παράβολο βέβαια και πάλι εννοείται). Για να προσθέσει κάποιος δεύτερη κατηγορία δε χρειάζεται να περάσουν δύο χρόνια και γι' αυτό μου το πρότειναν. Σχετικά με τον χρόνο έκδοσης μου είπαν ότι χρειάζεται 2 μήνες περίπου, εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις (προσθέτωντας τηλεφωνικώς ότι μάλλον θα υπάρξουν καθυστερήσεις). Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Καλησπέρα. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και ενδιαφέρομαι να "βγάλω" μελετητικό πτυχίο Α' Τάξης. Δεν έχω κάποια προηγούμενη γνώση σχετικά με τα εν λόγω πτυχία (μελετητικό, κατασκευαστικό). Έχω την εξής απορία-ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες του μελετητικού πτυχίου, εάν ξέρει κανείς να μου απαντήσει: 1) Όσον αφορά στατικές μελέτες φραγμάτων, αυτές μπορούν να γίνουν με μελετητικό πτυχίο σχετικό με τα στατικά (κατηγορία μελετών υπ' αριθμ. 8 ή με μελετητικό πτυχίο σχετικό με τα υδραυλικά έργα (κατηγορία μελετών υπ' αριθμ. 13); (Το ρωτάω αυτό, διότι στην κατηγορία μελετών υπ' αριθμ. 13 που αφορούν τις μελέτες υδραυλικών έργων, συμπεριλαμβάνονται και τα φράγματα εντός παρενθέσεως στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου. www.ypex-mele.gr) 2) Βασικά υπάρχουν ξεχωριστά στατικές μελέτες φραγμάτων (όπως π.χ. στα κτηριακά έργα, όπου άλλο τα στατικά, άλλο τα Η/Μ, κλπ.) ή πρέπει κάποιος που θα ασχοληθεί με τα φράγματα (με οτιδήποτε και αν καταπιαστεί με αυτά, π.χ. στατικά, σχεδιασμό, κλπ.) να έχει την κατηγορία υπ' αριθμ. 13 απαραίτητα; Διευκρινίζω ότι σίγουρα θα επιλέξω την κατηγορία υπ. αριθμ. 8 σχετικά με τα στατικά. Απλώς είμαι προβληματισμένος για την δεύτερη κατηγορία που θα επιλέξω. Επειδή με ενδιαφέρει η κατηγορία υπ. αριθμ. 10 σχετικά με τα συγκοινωνιακά έργα, προβληματίζομαι εάν πρέπει κάποιος που θα ασχοληθεί με τα στατικά των φραγμάτων, να έχει και την κατηγορία υπ. αριθμ. 13 που είναι για τα υδραυλικά έργα ή αρκεί η κατηγορία 8 περί στατικών. Σχετική τηλεφωνική ερώτηση που έκανα στο Υπουργείο στη Διεύθυνση Δ15, μου απάντησαν προφορικά ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εκάστοτε υπηρεσία και το τι θα ζητάει. Εάν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό, παρακαλώ πολύ για την βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.