Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

filkon

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

filkon's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, κ εγώ εκφράζω τις ανησυχίες μου και δεν ξέρω πως θα γίνεται η υποβολή της νέας ΥΔΕ ψηφιακά από τη στιγμή που δεν υπάρχει το ΤΕΕ σαν προεπιλογή στο πεδίο ΟΙΚΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Υπάρχει κάποια ενημέρωση σε αυτό;
  2. Bill 22, ευχαριστώ για την απάντηση. Βέβαια νομίζω η νομοθεσία που απαιτεί τη μελέτη είναι το ΦΕΚ 4825Β/24-12-2019. Υπάρχει κάπου υπόδειγμα της μελέτης αυτής; Kαι βάσει ποιού προτύπου θα συντάξω την ΥΔΕ; Ισχύει το 18μηνο από την ημερομηνία δημοσίευσης της 4654Β_2021;
  3. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν είναι υποχρεωτική η χρήση ΔΔΡ σε ΦΒ πάρκο 100KW;
  4. Συγκρότημα κατοικιών με άδεια του 2007 κατά τη διάρκεια της κατασκευής τακτοποίησε κάποιες αυθαίρετες κατασκευές που δεν προβλεπόταν στην άδεια (2007-2011). Το έργο δεν ολοκληρώθηκε και κάποια κτίσματα που προβλεπόταν στην άδεια δεν έχουν κατασκευαστεί. Βέβαια τα συνολικά κατασκευασμένα μέτρα καλύπτουν πλέον τα μέτρα της άδειας (αν προσθέσουμε και τις τακτοποιημένες αυθαιρεσίες). Η άδεια λήγει τέλος του 2022. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε κατασκευή των υπολοίπων? αφού έχει άδεια σε ισχύ και έχει πληρώσει για τα έξτρα τακτοποιημένα που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της κατασκευής? Η από τη στιγμή που "εξάντλησε" τα μέτρα της αδείας δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει άλλο?
  5. Συγκρότημα κατοικιών με άδεια του 2007 κατά τη διάρκεια της κατασκευής τακτοποίησε κάποιες αυθαίρετες κατασκευές που δεν προβλεπόταν στην άδεια (2007-2011). Το έργο δεν ολοκληρώθηκε και κάποια κτίσματα που προβλεπόταν στην άδεια δεν έχουν κατασκευαστεί. Βέβαια τα συνολικά κατασκευασμένα μέτρα καλύπτουν πλέον τα μέτρα της άδειας (αν προσθέσουμε και τις τακτοποιημένες αυθαιρεσίες). Η άδεια λήγει τέλος του 2022. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε κατασκευή των υπολοίπων? αφού έχει άδεια σε ισχύ και έχει πληρώσει για τα έξτρα τακτοποιημένα που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της κατασκευής? Η από τη στιγμή που "εξάντλησε" τα μέτρα της αδείας δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει άλλο?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα EΧω μια περίπτωση τσιμεντενιας δεξαμενής περίπου 200 κυβικών και ειναι γεμάτη. Το πρόβλημα ειναι ότι χαμηλά έχω διαρροή απο μια τρύπα με απωλεια περίπου 10 κυβικά τη μερα.Χωρις να την άδειασω γιατί ειναι αδύνατον ( Ξενοδοχειο σε λειτουργία) ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να σταματήσω έστω και πρόχειρα τη διαρροή αυτή κατα τη γνώμη σας;
  7. Καλησπερα, Σε ένα ξενοδοχείο θα κάνω εγκατάσταση ανοιγοκλοιώμενης πέργκολας αλουμινίου με στήριξη από κοιλοδοκούς, επιφάνειας 100τ.μ. Η μεταλλική κατασκευή βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ρεσεψιόν σε ακάλυπτο χώρο. Χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, κανονική άδεια ή τίποτα?
  8. Καλημέρα σε όλους, Έχω έναν πελάτη που έχει εταιρία-κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (παγωτα) και ο οποίος ψάχνει να ανόιξει υποκατάστημα σε μια άλλη πόλη με σκοπό το χοντρικό εμπόριο.Στην ουσία θα είναι αποθήκη χονδρικού εμπορίου. Ο χώρος τον οποίο βρήκε έχει οικοδομική άδεια αποθήκης και απότι έψαξα στον φάκελο της πολεοδομίας επειδή η άδεια είναι του 2001(αποθήκη) δεν έχει σχέδια Η/Μ, Υδρευση, Αποχέτευση παρά μονο Στατικά,Αρχιτεκτονικά και μια Παθητικη Πυροπροστασία.Επίσης να αναφέρω οτι το κτίριο έχει μόνο φέρον σκελετό. Είναι δυνατόν να νοικιαστεί ο χώρος σαν αποθήκη για χονδρικό εμπόριο τροφίμων (κύριος ή βοηθητικός χώρος) ή χρειάζεται αλλαγή χρήσης? Εντάσσεται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και αν ναι σε ποιά υπηρεσία απευθύνομαι για την αδειοδότηση (δήμο)? Αν δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης θα πρέπει να κάνω ανανέωση οικοδομικής άδειας για τα Η/Μ Υδραυλικά κτλ?Και αν ναι τότε θα είναι βάσει ΚΕΝΑΚ? Αν χρειάζεται αλλαγή χρήσης θα πρέπει να βγάλω οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης?
  9. Καλημέρα, Θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει ένα υπόδειγμα σύμβασης τεχνικού ασφαλείας με εργοδότη? Πρόκειται για μικρές εταιρίας κατηγορίας Γ με 2 το πολύ εργαζόμενους. Ευχαριστω!
  10. Καλησπέρα, Πρόκειται για μαι μεζονέτα 200 τ.μ. Η παλια εγκατάσταση θέρμανσης είναι με καυστήρα πετρελαίου και λέβητα 45000kcal. Η μεζονέτα είναι διώροφη 1ος κ 2ος και η εγκατασταση θερμανσης βρισκεται στο υπόγειο -1. Στον όροφο 0 είναι πιλοτή. Τα σώματα έιναι 31000Kcal και στους 2 ορόφους και ο διαχωρισμός του κυκλώματος των νερών γίνεται από το υπόγειο 1 κύκλωμα στον πρώτο όροφο και ένα κύκλωμα στον δεύτερο. Από τον συλλέκτη κάθε ορόφου τα καλοριφερ είναι πιασμένα ανά 2. Έχω αποφασίσει να τοποθετήσω στον όροφο 0 τον επιτοίχιο λέβητα αερίου γιατι στην πλάτη του τοίχου και με μια μικρη παρέμβαση θα κουμπώσω κατευθείαν στα νερά που βρίσκονται στο υπόγειο της μονοκατοικίας. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής¨ Θα χρειαστώ επιπλέον κυκλοφορητή πέραν του υπάρχοντος στον λέβητα (σιγουρα) με μεγαλύτερο μανομετρικό και αν ναι πως θα υπολογίσω τι κυκλοφορητή θα πάρω? Επίσης άκουσα οτι θα χρειαστώ ενα δοχείο διαστολή ξεχωριστά...ισχύει? Τί ισχύος λέβητα να πάρω? Είναι όλο αυτό το εγχείρημα λογικό ή πρέπει να αλλάξω τη διάταξη? Επίσης να αναφέρω οτι στο ισόγειο υπάρχει και μια γκαρσονιερα (5000kcal επιπλέον) η οποία ήταν στο κεντρικό σύστημα θερμανσης αλλά τωρα θα τη διαχωρίσω και με επιπλέον μετρητη και επιτοίχιο λεβητακι θα την αυτονομήσω και θα μπούνε μαζί οι λέβητες στην πλάτη του τοίχου του ισογείου......βολεύει γτ σε αυτο το σημείοπ γίνεται ο διαχωρισμος των κυκλωμάτων των νερών που πάνε σε κάθε όροφο... Συγνώμη για το πολύπλοκο της περιγραφής αλλά προσπαθώ να περιγράψω όσο γίνεται καλύτερα την κατάσταση Περιμένω απαντήσεις Ευχαριστώ προκαταβολικα!
  11. οκ απλά είχα απαντήσει πριν προλάβω να διαβάσω το μηνυμα σου...ευχαριστώ
  12. Γνωρίζω ότι επάνω στο λέβητα τοποθετείται ένα καντράν όπου ρυθμίζεις την θερμοκρασία του λέβητα και του κυκλοφορητή....σε αυτή λοιπόν την περίπτωση όταν ζητηθεί από κάποιον από τους θερμοστάτες θέρμανση τότε θα ανάψει ο καυστήρας και στην πορεία μόλις πιάσει την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία θα εκκινήσουν όλοι οι κυκλοφορητές ενώ εμείς χρειαζόμαστε μόνο έναν... έτσι δεν είναι? δεν είμαι και πολύ σχετικός περί αυτονομίας απ ότι κατάλαβες.. και επίσης η ηλεκτροβάνα από πού παίρνει εντολή?
  13. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αλλά μου δημιουργήθηκαν και άλλες απορίες. Γιατί χρονοθερμοστάτης? Η διάταξη πως θα είναι? Θα δίνει εντολή ο θερμοστάτης χώρου για την εκκίνηση του καυστήρα και έπειτα ο χρονοθερμοστάτης θα δίνει εντολή στην ηλεκτροβάνα η οποία θα βρίσκεται μετά τον κυκλοφορητή που μας ενδιαφέρει ώστε να κυκλοφορήσει το ζεστό νερό? Αν ναι, τότε γιατί να εκκινούν όλοι οι κυκλοφορητές χωρίς λόγο? Δεν μπορεί ο θερμοστάτης χώρου να δίνει εντολή στον καυστήρα και στον αντίστοιχο κυκλοφορητή? Και σε περίπτωση ταυτόχρονης ζήτησης θέρμανσης για όλους τους ορόφους αν ικανοποιείται η θέρμανση σε κάποιον από αυτούς να δίνει σήμα στον αντίστοιχο κυκλοφορητή ώστε να κλείνει ενώ να διατηρεί τον καυστήρα αναμμένο για τη θερμανση των υπολοίπων χώρων. γίνεται?
  14. Καλημέρα, είναι η πρώτη μου μελέτη φυσικού αερίου (σε υφιστάμενο κτίριο). Αφορά μία μονοκατοικία. Αποτελείται από μια ξεχωριστή γκαρσονιέρα στο ισόγειο και μια μεζονέτα πρώτου και δεύτερου ορόφου. 'Όλη η κατασκευή έχει κεντρική θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου στο υπόγειο και θέλω να κάνω τη μετατροπή σε φυσικό αέριο. Καταρχάς θα ήθελα να διαχωρίσω τα κυκλώματα του νερού των τριών ορόφων και αυτό είναι εύκολο γιατί όλες οι διακλαδώσεις γίνονται στο υπόγειο πριν καταλήξουν στους συλλέκτες κάθε ορόφου. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ με έναν καυστήρα να εξυπηρετήσω και τα τρια ξεχωριστά (πλέον) κυκλώματα...Είναι δυνατόν με 3 διαφορετικούς και ανεξάρτητους θερμοστάτες χώρου να με εξυπηρετήσει ένας καυστήρας δίνοντας κάθε φορά που απαιτείται εντολή στον κυκλοφορητή του κάθε κυκλώματος? Συγνώμη για την μακρηγορία μου.......
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.