Μετάβαση στο περιεχόμενο

tonia A

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tonia A

  1. tonia A

    ΔΕΔΟΤΑ 2014

    Εξαιρετικό!!! Ευχαριστούμε πολύ!
  2. Προς το παρόν ζητούν ανεξάρτητη βεβαίωση (υπάρχει φόρμα) και όχι αλλαγή της δήλωσης στα τοπογραφικά. Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, οι βεβαιώσεις θα καταχωρούνται και ηλεκτρονικά (θα ανοίξουν λεει το σύστημα εντός 15 ημερών). Όλα τα στοιχεία που ζητάς θα τα βρεις στο http://www.ypeka.gr ή http://www.tee.gr
  3. Βρε παιδιά, τι γίνεται σήμερα στο Buildingcert? Απο χθες το απόγευμα και σήμερα όλη μέρα προσπαθώ να στείλω μια επιθεώρηση και το σύστημα με πετάει έξω, ειδικά όταν φορτώνω τοπογραφικό και φωτογραφία. Ξέρει κανείς από σας τί γίνεται?
  4. Πληκτρολογείς στο google τη διεύθυνση και τη λέξη "Χάρτης" και θα σου βγάλει ό,τι υπάρχει σε αυτή την περιοχή σε χάρτη. Διαφορετικά βρες οποιοδήποτε χάρτη της πόλης (όλοι έχουμε στα αυτοκίνητά μας από την προ GPS εποχή) Μετά τα πράγμστα είναι απλά: βρίσκεις προσανατολισμό πεζοδρομίου, τοποθετείς περίπου το κτίριο (συνήθως παράλληλο) και μετράς γωνίες. Άλλες λύσεις από την επιτόπια επιθεώρηση: αν έχεις οπτική επαφή με εκκλησία, το ιερό είναι πάντα στην ανατολή... Όλα αυτά αν θέλεις να είσαι απόλυτα ακριβής...
  5. mechriskl, από όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής, το ΤΕΕ μου λέει ότι δεν χρειάζεται να γίνει παρακράτηση φόρου, ούτε χαρτόσημο υπέρ ΤΣΜΕΔΕ. ΠΕΑ με ιδιοκτήτη εταιρεία δεν έχω κάνει βέβαια ακόμα. Όσο για την αμοιβή σου, φυσικά και πρέπει να την πάρεις συν ΦΠΑ, να κατατεθεί στο λογαριασμό σου στην Εθνική με εντολής πληρωμής κατά τα γνωστά. Η εντολή αργεί 2 εβδομάδες μέσω fax, καλύτερα πήγαινε πάρτην από το ΤΕΕ..... εκτός αν θες να την αγνοήσεις τελείως (βλέπε προηγούμενα post). Για περισσότερες λεπτομέρειες πάρε το ΤΕΕ, 210-32.91.206 και 606.
  6. Προσοχή - Προσοχή!!!!! Το ΤΕΕ με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα της 4Μ της ενεργειακής επιθεώρησης (όχι της μελέτης) έχει ΛΑΘΗ όσον αφορά τα ΗΜ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ σχεδιασμού που πρέπει να βάζουμε όταν το κτίριο δεν έχει δικά του (ΨΥΞΗ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΖΝΧ). Θα πρέπει να ελέγχουμε τι παίρνει το πρόγραμμα και να τα διορθώνουμε με το χέρι, αν οι προδιαγραφές δε συμφωνούν με την ΤΟΤΕΕ. Επίσης, μου διευκρίνησαν ότι το ΤΕΕ δεν ελέγχει τα προγράμματα του εμπορίου, δίνει μόνο το ΟΚ ότι είναι συμβατά με το πρόγραμμα του ΤΕΕ.
  7. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνάδελφε. Από τη στιγμή που έχεις προτόκολλο κατάθεσης είσαι εμπρόθεσμος. Ελπίζω τουλάχιστον να έχουν βγάλει το πρόστιμο μέχρι τον Απρίλιο... Κι εγώ πάντως από πολεοδομία Κορίνθου με φακέλλους Νοεμβρίου ακόμα περιμένω το πρόστιμο...
  8. Erling, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Φυσικά και δεν έχουμε υποχρέωση να ελέγξουμε αν όλα είναι στον πόντο. Επίσης, είναι αυτονόητο, ότι αν δούμε χοντρές διαφορές πρέπει να ε π ι β ά λ λ ο υ μ ε στον ιδιοκτήτη να μας φέρει πλήρη αποτύπωση.
  9. προς erling: Οδηγός Ενεργειακής Επιθεώρησης Κτιρίων, 2.1.: "Δεν αποτελεί υποχρέωση του Ενεργειακόυ Επιθεωρητή η ακριβής αποτύπωση του προς επιθεώρηση κτιρίου"
  10. Εγώ, παιδιά, θεωρώ ότι δεν έχουμε την υποχρέωση να βγάλουμε τη μεζούρα και να μετράμε στο χιλιοστό. Όσο για τους Χώρους που τακτοποιήθηκαν, αυτοί πρέπει να αναγράφονται και στο συμβόλαιο. Εγω προσωπικά, κάνω ένα τσεκάρισμα στο σύνολο των τετραγωνικών του συμβολαίου (άδεια + Ν3843) και ΠΕΑ. Όσο για μη νομιμοποιημένους χώρους, δε μου έχει ακόμα πέσει περίπρωση. Αν ο ιδιοκτήτης μου υπογράψει Δήλωση ότι ο τάδε και ο δείνα χώρος είναι ανοιχτός ή κτισμένοι βάσει της οικοδομικής άδειας πριν την επιθεώρηση, τότε ΟΚ. Διαφορετικά δε νομίζω ότι θα παίξω το κεφάλι μου για την αυθαιρεσία κανενός.
  11. Στον Περισσό πας πρωτόκολλο και σε στέλνουν σε υπάλληλο. Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα ο υπάλληλος κράτησε τους φακέλλους να τους δει μόνος, για το πρόστιμο δεν ξέρω πότε θα το έχει. Από άλλο συνάδελφο άκουσα ότι άλλοι υπάλληλοι ελέγχουν αμέσως και βγάζουν τι πρόστιμο επιτόπου. Οπου πάντως και να πέσεις, καλό είναι να έχει ήδη συμπληρώσει το φύλλο προστίμου, αν θες να το έχεις νωρίτερα.
  12. Εγώ πάντως από τη συγκεκριμένη παράγραφο του νόμου, με το φτωχό μου μυαλό, κατάλαβα ότι: 1/. Δεν θα δηλώνουμε πχ ένα υπόγειο ως κατοικία 2/. Δε θα χρωστάμε αναδρομικά φόρο για τη διαφορά στα τμ και στη χρήση Δεν βλέπω πουθενά να αναφέρει, αν θα με ρωτήσει κανείς : "που βρήκες τα χρήματα να κάνεις τακτοποίηση?" Έχω πελάτες με μεγάλα υπόγεια που με ρωτούν και τους παραπέμπτω στους λογιστές του, και ακόμα δεν μου έχουν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Έχει κανείς κάποια απάντηση?
  13. Εννοώ ότι δεν διευκρινίζεται από καμία εγκύκλιο (που να έχω εγώ υπόψη) αν το πρόστιμο του Ν3843 είναι πρόστιμο, οπότε δεν μπαίνει στο Ε1, ή αν είναι αύξηση ακίνητης περιουσίας. Εσύ ως λογιστής τι γνώμη έχεις?
  14. Καλησπέρα, Συνάδελφοι! Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς, αν θα έχει πόθεν έσχες το πρόστιμο που προκύπτει από τη Ρύθμιση του Ν3843? Από ότι ξέρω να έχει ψηφιστεί μέχρι τώρα, δε διευκρινίζεται κάτι. Μετά από συζήτηση με το λογιστή μου, συνειδητοποίησα ότι το κλίμα είναι μάλλον ομιχλώδες. Τα πρόστιμα γενικώς δεν μπαίνουν στις δηλώσεις, αλλά με μία Ρύθμιση αυξάνεται η αξία του ακινήτου, οπότε ίσως θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στο Ε1. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος ή ανακοίνωση?
  15. Καλησπέρα, παιδιά! Μου ήρθε για τακτοποίηση μια σοφίτα η οποία προφανώς δεν υπάρχει στα σχέδια του τελευταίου ορόφου και η οποία, από ότι κατάλαβα από τη συζήτηση με τον ιδιοκτήτη, έχει κάποια υπέρβαση στο ύψος και επομένως στον όγκο του κτιρίου. 1. τακτοποιείται κανονικά, έτσι δεν είναι? (ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε για τυχόν μπλέξιμο με την υπέρβαση όγκου...) 2. Τα τετραγωνικά που υπολογίζονται είναι όλης της επιφάνειας, ακόμα και εκεί οπου το ύψος είναι <1μ?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  16. Είσαι σίγουρος ότι θα βγάλεις άδεια οικοδομής με 1,5μ πρόσωπο σε δρόμο? Δύσκολο μου φαίνεται, ακόμα και εκτός σχεδίου να βρίσκεσαι. Εγώ θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους, κάνε μια συζήτηση για παραχώρηση για δρόμο με τους γείτονες (με το αζημίωτο φυσικά...). Το πιθανότερο είναι να μην ασχοληθούν μαζί σου. Αν θελήσεις, μπορείς να πας και δικαστικώς. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να έχεις πάρει χαρτιά από δημόσιες υπηρείες ότι δεν μπορούν να εξυπηρτήσουν την κατοικία στο οικόπεδο, πχ από το Δήμο για τα απορριματοφόρα, από την πυροσβεστική για πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση πυρκαγιάς κλπ. Αν τελικά δεν σου δώσουν δρόμο οι γείτονες σκέψου το καλύτερα: Ακόμα κι αν βγάλεις άδεια (???) θα ρίξεις χρήματα σε ένα σπίτι που δεν θα μπορείς να προσπατέψεις από πυρκαγιά, δεν θα μπορείς να γεμίσεις τη δεξαμενή σου πετρέλαιο, δεν θα μπορείς....., .....??
  17. Έχει μεγαλώσει το χώρο του γκαράζ, τον οποίο βέβαια χρησιμοποιεί μόνο για στάθμευση αυτοκινήτου... Υπάρχει κάποια περίπτωση νομιμοποίησης χωρίς απόθεμα ΣΔ και κάλυψης?
  18. Η τακτοποίηση με το Ν3843 θα ήταν μια καλή, αν και ακριβή λύση. Η επιλογή είναι πάντα του ιδιοκτήτη: ρισκάρει μια καταγγελία πχ από γείτονα ή από ενοικιαστή?
  19. Συνάδελφοι, μου έτυχε περίπτωση κτιρίου κατασκευής 1984 με κανονική άδεια, που όμως ο ιδιοκτήτης έκανε υπέρβαση στο χώρο γκαράζ. Δυστυχώς ο ΣΔ έχει εξαντληθεί, το ίδιο και η κάλυψη. Υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθεί και να εξαιρεθεί από κατεδάφιση?
  20. Σε υπό κατασκευή κτίρια υπάρχει : 1/. Τεχνική συγγραφή υποχρεώσεως που υποχρεώνει τον κατασκευαστεί να εφαρμόσει τη μελέτη ενεργειακής απόδοσης (συνπώς κατηγορία Β τουλάχιστον) και 2/. Υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού Ενεργειακής απόδοσης με την αποπεράτωση της κατασκευής. Άρα, θεωρητικά είναι κανείς καλλυμένος ότι αγόρασε (και υποχρεωμένος να πουλήσει) ακίνητο κατηγορίας Β. Αυτή την απάντηση μου έδωσαν κι εμένα από το Υ.ΠΕ.Κ.Α σε ερώτησή μου σε ημερίδα.
  21. Δίνεται παράταση 2 μηνών (έως 28.12.2010) στις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες για ρυθμίσεις του Ν3843/2010. Επίσης,αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η χρονική διάρκεια πληρωμής του προστίμου διατήρησης των χώρων. Για τα ακίνητα κατοικίας σε δέκα δόσεις, εντός 30 μηνών και για τα ακίνητα άλλης χρήσης σε οκτώ δόσεις εντός 32 μηνών, για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι και η διατήρηση των χώρων δεν μεταβάλλει τα στοιχεία των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) και δεν επηρεάζει το φόρο ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, για τους διατηρούμενους χώρους δεν τροποποιούνται τα δημοτικά τέλη. Για περισσότερες λεπτομέρεις: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=685&language=el-GR Νόμος 3897/2010 (Άρθρο 22), Ρύθμιση θεμάτων του Νόμου 3843/2010
  22. Ο Δήμος Βέλου υπάγεται στην Κόρινθο, όχι στο Ξυλόκαστρο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.