Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dufixas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dufixas

  1. Το ευχαριστώ ειναι λίγο!!!!! Να σαι καλά!!!!
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Σίγουρα κάποιοι από εμάς έχουμε πέσει στην περίπτωση να κάνουμε επιθεώρηση σε κτήριο ή τμήμα κτήριο οπού η χρήση του είναι διαφορετική από την άδεια. Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση? πχ έχει βγει άδεια για κατοικία και δουλεύει σαν γραφείο ή ακόμα χειρότερα έχει άδεια για κατοικία και δουλεύει σαν ξυλουργείο(δεν απαιτείται ΠΕΑ). Η γνώμη είναι ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα της αδείας, αλλά δεν θα υπάρξει προβλημα στην εφορία εαν το συμφωνητικό αναφέρει διαφορετική χρήση απο το ΠΕΑ; Περιμένω τις απόψεις σας
  3. Καλησπέρα και πάλι. Θα αναφέρω αυτό που άκουσα σήμερα απο ένα συνάδελφο και θα ήθελα την γνώμη σας!!!! Υποστηρίζει λοιπόν ότι εφόσον ο ΝΟΚ δεν καταργεί την Αγροτική αποθήκη 15τμ. με άδεια μικρής κλιμακάς τότε συνεχίζει να ισχύει όπως ίσχυε και πρίν τον ΝΟΚ, και φέρνει ως παράδειγμα την έκδοση άδεια μικρής κλίμακας για φωτοβολταικά οπου ο ΝΟΚ δεν αναφέρει κάτι. Πραγματικά έχω προβληματιστεί και θα ήθελα την βοηθειά σας σε αυτό. Πάντως μετα απο ερώτηση που έκανα σε υπάλληλο πολεοδομίας και όπως έχω αναφέρει σε προηγουμεvo post, αρνήθηκε να μου εκδόση άδεια μικρής κλίμακας 15τμ Αγρ. Αποθήκης.
  4. Ευχαριστώ Μανώλη. Θα ενημερώσω όταν θα έχω απάντηση!!!
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για τισ απαντήσεις, Μανώλη μήπως έχεις υπ΄ όψιν σου που θα βρώ αυτο που αναφέρεις ώστε να κάνω μια ερώτηση και στην πολεοδομία απο βδομάδα? Για να είμαι πιο συγκεκριμένος έχω μη άρτιο, μη οικοδομίσιμο εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο. Έχω εγκριση απο το Γεωργιας για αγρ. αποθηκη 15τμ, δασαρχειο, αρχαιολογία κτλ και ψάχνω να βρώ αν υπάρχει άλλος τρόπος αδειοδότησεις εφόσον η μικρή κλίμακα μας τελείωσε!!!
  6. Θα συμφωνήσω!!! Μετά από ερώτηση μου στην πολεοδομία μου απάντησαν ακριβώς το ίδιο. Ένα ερώτημα που μένει είναι, μπορείς άραγε να βγάλεις οικοδομική αδεια 15τμ, σε αγροτεμαχιο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, όπως κάναμε στην άδεια μικρής κλίμακας;;;;;;;; Φυσικά έχοντας πάντα την εγκριση του Γεωργίας. Άρθρο 6 - ΠΔ/24-5-85 (ΔΟΜΗΣΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ) ... 4. Στα Καλλιεργούμενα αγροκτήματα, κατόπιν βεβαιώσεως προς τούτο της Υπηρεσίας Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας, εκτός της κατοικίας η οποία ανεγείρεται σύμφωνα με τους όρους δόμησης της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, είναι δυνατή η κατασκευή μιας αποθήκης εμβαδού 50 τετραγωνικά μέτρα, μεγίστου ύψους 4,50 μέτρα και αποστάσεως από τα όρια του γηπέδου 10 μέτρα, εφόσον η αποθήκη κρίνεται απαραίτητη από την αρμόδια Διεύθυνση Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας για την αποθήκευση αγροτικών γενικώς προϊόντων και εφοδίων.
  7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Φαντάζομαι το ότι υπάρχει κτίσμα προ του 55 με άδεια επισκευής του από την κοινότητα το 1981 δεν αλλάζει κάτι!!!!
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα! Μήπως ξέρει κάποιος εάν οι δασοαγροτικοί δρόμοι (έτσι τον χαρακτηρίζει το χαρτί της έγκρισης από το δασαρχείο) που έχουν διανοιχτεί με έγκριση του Δασαρχείου και δαπάνη του ενδιαφερόμενου πριν το 1985, στην συγκεκριμένη περίπτωση το 1983, και βρίσκονται εντός οικισμού <2000 του 85, μπορεί να δώσει στο γεωτεμάχιο που εφάπτεται σε αυτόν οικοδομησιμότητα?????
  9. Ευχαριστό doreta για το ενδιαφέρον! Σκέφτομαι τελικά αν δε ξεκαθαρίσει το πράγμα, με τη μελέτη εννοώ, να την αφήσώ τη δουλειά. Μια άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω για τους πιο έμπειρους στο χώρο της ανακαίνισης κατασταμάτων. Υπάρχει ίσως κάποιο software για την προκοστολόγηση εστιατορίων ή γενικά καταστημάτων που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε έναν πιο αναλύτικο και πραγματικό προϋπολογισμό?
  10. Καλησπέρα σε όλους!!! Βρίσκομαι σε αρκετά δύσκολη θέση, με την ανακαίνιση ενός εστιατορίου. Μου ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να προυπολογίσω το κόστος της ανακαίνισης του, χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική μελέτη. Την διαμόρφωση τον χώρων και τι διακοσμησή τους θα την κάνει κάποιος απο την οικογενειά τους, με υποδείξεις κατα την κατασκευή. Θεώρησα λοιπόν σωστό να μην προβώ σε συνολικό κόστος κατασκευής και να πληρωθώ με ένα χ% ποσοστό κόστους της κατασκευής για την δουλεία μου. Ο ιδιοκτήτης όμως επιμένει να ζητάει συν. κόστος κατασκευής γιατί μου εκμυστηρεύθηκε ότι του έχουν δώσει και άλλοι συναδελφοι προσφορές και θέλει να τις συγκρίνει. ΜΠΕΡΔΕΜΑ!!!! Δε ξέρω τη να κάνω!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.