Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

spsonis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    194
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spsonis

  1. Ενδεχομενως μια λύση θα ηταν να ολοκληρωθούν οι δυο κατοικίες ωστε να κλεισει η αδεια, και μετα να γινει η κατατμηση.
  2. Καλησπέρα Παύλο, ευχαριστω για τις διευκρινησεις. Λοιπον, πρόκειται για γεωτεμάχιο 1800 τμ που βρίσκεται εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης 800μ στάσιμου οικισμού Νεοχωρίου(γνωρίζει ο Παυλος) και ειναι εκτος συνεκτικού τμηματος. Το γεωτεμαχιο εχει πρόσωπο σε αγροτική οδο κατα την νότια και ανατολικη πλευρά (γωνιακό) Οι δύο κατοικίες κατασκευάστηκαν το 2019 και είναι 100 τμ έκαστη. Οι συνιδιοκτήτες είναι και οι δύο μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν άλλο ακίνητο στην ακτίνα των 800 μ. Εφοσον μπορεσει να γινει κατατμηση, τα ακινητα θα μεταβιβασθουν σε μονιμους κατοικους μη εχοντες αλλη κατοικια. Η μια σκέψη που εκανα ειναι να ενωσω τα δυο κτιρια με Η/Χ 1Χ10 γιατι απεχουν 10 μ τα κτιρια. Ομως η κάλυψη έχει καλυφθεί επομένως με καποιο τροπο θα πρεπει να αφαιρεσω 5 τμ κάλυψη απο καθε κτιριο, καθαιρώντας ισως κάποιο δωμάτιο, φυσικά με αναθεωρηση αδειας ολα αυτα. Και μετα να κάνω συσταση οριζοντιου. Αν υπάρχει καποια πιο οικονομικη και νομιμη λύση, θα ηθελα να την ακουσω. Ευχαριστώ
  3. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε εντος ζωνης 800 μ. στασιμου οικισμου με αρτιοτητα 500 τμ μπορω να κανω κατατμηση σε αγροτεμαχιο που εχει 2 κατοικιες μεσα κατασκευασμενες μετα το 2011? Τα νεα αγροτεμαχια θα ειναι 800 τμ εκαστο με μια κατοικια το καθενα. Δε με ενδιαφερει αν χασω την οικοδομησιμοτητα. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  4. Εχουμε ενα διωροφο κτιριο προ 55 οπου ο ιδιοκτητης προεβην σε αντικατασταση στεγης, επισκευη οψεων, διανοιξη νεων παραθυρων και αντικατασταση κουφωματων. οι εργασιες εγιναν χωρις αδεια λογω του οτι δεν εχουμε καταφερει εδω και ενα χρονο να μαζεψουμε τις εγκρισεις που απαιτουνται(υπολειπεται η εγκριση ΕΦΑ απο τοπικο). Επειδη ο γειτονας τωρα θυμηθηκε οτι του κοβεται η θεα απο τη νεα σκεπη, προκειται να κανει καταγγελια και δικαστικως για να χαμηλωσει η στεγη. Μπορω να εκδοσω ΕΕΜΚ για νομιμοποιηση των παραπανω εργασιων? Θα πληρωθει προστιμο και αν ναι πως γινεται αυτο? Υποβαλλω τεχνικη εκθεση με παραρτημα Β προυπολογισμων? και αν ναι ποιος βεβαιωνει το προστιμο? Ερχεται η πολεοδομια για αυτοψια? Τι ακριβως να κανω?
  5. Εγω θα εβγαζα ολες τις εργασιες με ΕΕΜΚ τικαροντας τις απαιτουμενες εγκρισεις και θα εβγαζα μονο την μαντρα με κατ.3. Κριμα δεν ειναι να μπλεξεις με ελεγκτη για εργασιες που γινονται με ΕΕΜΚ?
  6. Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας, ΚΑΝΑ, Το πλυντηριο-λιπαντηριο θα παει σαν βιομηχανικο, γιατι εχει μηχανολογικο εξοπλισμο, και θα περασουμε και απο μεταφορων για εγκριση. Αλλιως πως να το παω, σαν καταστημα? οποτε συμπερασματικα παραμενει η καλυψη 10% Τα 431 σαν δομηση μπορω να τα φτασω αν στο ισογειο βγαλω καταστημα και στον οροφο γραφειο.
  7. Εχω ενα γηπεδο 2.162 τμ αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκκλιση με προσωπο σε πρωτευον επαρχιακο. Επομενως με αναγκαζει να βαλω τα κτιρια 20 μ. μεσα απο τον αξονα του δρομου. Θελει ο ιδιοκτητης να κανει οσο το δυνατον περισσοτερα καταστηματα-γραφεια και να βγει και ενα κτιριο για πλυντηριο-λιπαντηριο. Επειδη εχω πολυ μικρο γηπεδο, για τα καταστηματα-γραφεια θα παω αναγκαστικα με καλυψη 10% και μαξ 600 τμ δομηση που στην περιπτωση μας βγαινει 432,40 τμ Αν πουμε οτι εξαντλουμε το 10% με τα καταστηματα, μπορω να παρω εξτρα καλυψη (ξεχωριστα) απο τα βιομηχανικα που ειναι 0,3 για να βγαλω το πλυντηριο?
  8. Εχω μια έκδοση αδειας οπου τα χωματα των εκσκαφων καθως και τα μπαζα που θα προκυψουν απο το κτιριο, θα χρησιμοποιηθουν ολα για διαμορφωση χωρου-μπαζωμαδιοτι το οικοπεδο ειναι κατω απο τη σταθμη του δρομου. Σε αυτη την περιπτωση καλυπτομαι μονο με τεχνικη εκθεση ή υπευθυνη δηλωση?
  9. Ευχαριστώ! Θα παρω το βιβλιο αρχικα να δω τι διαφορες εχει με το autocad και μετα θα αποφασισω. Μεγαλωσαμε τωρα για να μαθαινουμε αλλα προγραμματα απο την αρχη, δεν υπαρχει και χρονος
  10. Στο autocad architecture υπαρχει η δυνατοτητα αυτοματων τομων και οψεων οπως στο cadware?
  11. Σε αναζήτηση αρχιτεκτονικού προγράμματος ΒΙΜ έπεσα πάνω στα προγράμματα της http://www.arcadiasoft.eu Ειναι πολωνική εταιρεία και εχει αυτονομα προγραμματα οπως το arcadia 10 αλλα και add on στο autocad οπως το arcadia ac. Κατέβασα τις trial εκδόσεις αυτών των 2 προγραμμάτων αλλά δεν έχω ακόμη κάτσει να δω πραγματικά τι δυνατότητες υπάρχουν. Οι βασικές λειτουργίες είναι σχεδόν ίδιες με του Autocad απ' όσο είδα. Σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν ότι συμφέρει καλύτερα να πάρω το arcadia 10 που είναι αυτόνομο BIM πρόγραμμα και κάνει τα πάντα, όπως αυτόματες όψεις, φωτορεαλισμο κλπ. To δέλεαρ είναι η τιμή τους κυριολεκτικά half price και λιγότερο σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε. Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες ας μας ενημερώσει.
  12. Προς το παρον ειναι ενα μεταλλικό στέγαστρο με 4 κολωνες ανοιχτο πανταχοθεν. Βρισκεται σε οικοπεδο εξ' αδιαιρετου σε 2 συνιδιοκτητες με ποσοστα 75-25, και υπαρχει και ενα διωροφο με οριζοντια. Στο οικοπεδο δεν υπαρχουν χωροι αποκλειστικης χρησης, ή κάθετη. Αυτο που με προβληματιζει δεν ειναι το ιδιοκτησιακο, αλλα πως θα το τακτοποιησω. Θεωρω πως μπορω με αναλυτικο, αφου σαν ανοικτο δεν μετρα στη δομηση, αλλα εχω την υποψια οτι μετα την τακτοποιηση οι συνιδιοκτητες θα το κανουν κλειστο γκαραζ.
  13. Μεταλλικη κατασκευη αυτοτελης με κλειστες πλευρες με χρηση γκαραζ, αντιμετωπιζεται χωρις συντελεστη με υπολογισμο τετραγωνικών? Οικ. αδεια δεν εχει.
  14. Καλησπερα! Κλειστο γκαραζ με λαμαρινα και τσιγκο στη στεγη που ειναι κατασκευασμενο στον ακαλυπτο χωρο, θα υπολογισθει με αναλυτικό ή με ΥΔ?
  15. Ενδιαφερων προορισμος αυτη τη στιγμη για μηχανικους ειναι το Καταρ, λογω εργων για το μουντιαλ του 20. Επισης παιζει πολυ και η κατασκευη εργοστασιων αφαλατωσης. Υπαρχουν και Ελληνικες εταιριες κατω, γενικα θελει ψαξιμο, και ειναι γεγονος οτι και εκει οι Ασιατες μηχανικοι εχουν κατακλυσει το Καταρ με χαμηλοτερους μισθους απο εμας.
  16. Ο darkvarder μιλαει εκ του ασφαλους! Χαιρετισματα στο Μοναχο!
  17. Χαιρετε! Εχω δυο οικοπεδα που εχουν μεσα απο μια κατοικια εκαστο, με ολοκληρωμενο μονο τον φεροντα οργανισμο. Οι αδειες εκδοθηκαν το 2003 και 2004 και κατασκευη προ του 2011. Απο την αποτυπωση και σε συγκριση με τα σχεδια της αδειας διεπιστωσα στο 1ο οικοπεδο : Διαφορετική χωροθετηση ας πουμε των ιδεατων στερεων της οικοδομης, δηλαδη αν ο 1ος ογκος ηταν πιο πισω 2 μ. απο τον 2ο ογκο της οικοδομης, στην πραγματικοτητα εχει γινει το αντιθετο. Επισης το κτιριο δεν εχει κολλησει στο πισω οριο του οικοπέδου αλλα ειναι 1 μ πιο μεσα. Στο 2ο οικοπεδο απο διαστασεις και θεση ειμαστε οκ αλλα ειδα διαφορετικη θεση σκαλας σε σχεση με τα σχεδια τηας αδειας. Για να δωσω βεβαιωση νομιμοτητας πως να το αντιμετωπισω?
  18. Παυλο καλημέρα! Το προστιμο αυξανει γιατι η κατασκευη έγινε το 1983. Με τον 4014 ειχε δηλωθει εως 31-12-1983 ενω με τον 4178 ανεβηκε κατηγορια παλαιοτητας αφου η πρωτη εως 31-12-1982 δεν μας καλυπτε!
  19. Εχω μια περιπτωση μεταφορας δηλωσης απο 4014 σε 4178. Τοτε το προστιμο ειχε υπολογισθει σε 928 ευρω και πληρωθηκε με το παραβολο των 1000 ευρω. (ΥΔ 75 τ.μ.) Τωρα με τη μεταφορα της δηλωσης αν προχωρησω σε υπαγωγη το προστιμο παει στα 3000+ Ο ιδιοκτητης δεν θελει να πληρωσει παραπανω, ενω υπαρχει η δυνατοτητα να του βγαλω αδεια νομιμοποιησης οποτε δεν πληρωνει αλλο προστιμο παρα μονο την αμοιβη μου. Οπως στο αρθρο 23 λεει δυνατοτητα εκδοσης αδειας εντος 3 ετων απο την πληρωμη του παραβολου. Επειδη το παραβολο πληρωθηκε πιο παλια με 4014 το νοεμβριο του 2011, πως αντιμετωπιζω αυτη την περιπτωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.