Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

papag

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

papag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζει κάποιος σε ποιον κωδικό του Ε3 μπαίνουν τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών μηχανικού σε εταιρεία η οποία κάνει παρακράτηση? Στο 280 ή στο 275?
  2. Ένας από τους λόγους που εξετάζεται η αλλαγή του ξύλινου πατώματος με πλάκα από μπετόν είναι ότι το ξύλινο πάτωμα χρειάζεται και κόπο και χρήμα ανά αρκετά συχνά διαστήματα για την συντήρησή ώστε να ξέρεις ότι θα αντέξει. Όσο για τη χρήση ελαφρομπετόν αυτό είχα υπόψη και μάλιστα όχι μεγάλου πάχους πλάκα (5 -10 cm). Ωστόσο οι απόψεις πάνω στο θέμα της ένωσης της πλάκας με την τοιχοποιεία είναι λίγο αντικρουόμενες. Τελικά αν πέσει πλάκα να ενωθεί με την τοιχοποιεία? Θα είναι αυτό επικίνδυνο για την κατασκευή σε περίπτωση σεισμού αν υποθέσουμε ότι κάνουμε καλή ένωση και έχουμε διάφραγμα?
  3. Η τοιχοποιεία είναι από ορθογωνικές πέτρινες πλάκες με μικρό πάχος σε σχέση με τις άλλες διαστάσεις. Στα νησιά υπάρχουν τέτοιες. Τα ξύλινα δοκάρια πατάνε μέσα στην τοιχοποιεία.
  4. Ενδιαφέρομαι και για την κατασκευαστική λεπτομέρεια του ζητήματος και εκεί θέλω γνώμες. Σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τα ξύλινα δοκάρια με αντίστοιχα μεταλλικά, να βάλω επάνω λαμαρίνα και ύστερα μπετόν με κάποιο αρμό γύρω γύρω. Ουσιαστικά σύμμικτη πλάκα με κάποιο αρμό. Θα επιβάρυνα λιγότερο την τοιχοποιεία σε περίπτωση σεισμού. Άλλη λύση είναι να αγκύρωνα στον τοίχο οπλισμό και να έριχνα πλάκα κρατώντας και τα ξύλινα δοκάρια (σίγουρα βοηθούν κάπως). Το χτύπημα σε σεισμό δε ξέρω για αυτήν την περίπτωση. Πιστευώ και εγώ όπως και ο συνάδελφος rigid_joint ότι η πλάκα είναι μικρή και ο τοίχος αρκετά παχύς.
  5. Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής: Το θέμα αφορά παλαιά διόροφη κατοικία (ισόγειο, 1ος όροφος) ορθογώνιας κάτοψης, χτισμένη από πέτρινες πλάκες (φέρουσα τοιχοποιεία). Ο τοίχος έχει πάχος 60cm. Η τοιχοποιία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η οροφή του ισογείου και πάτωμα του ορόφου είναι από ξύλο. Αποτελείται από ξύλινα δοκαράκια ανά 30cm τοποθετημένα κατά τη μικρή πλευρά της κάτοψης και χωμένα μέσα στην τοιχοποιεία και από πάνω ξύλινες σανίδες για πάτωμα. Το ερώτημα είναι: Θέλω να ρίξω πλάκα απο σκυρόδεμα είτε κρατώντας και το παλιό πάτωμα είτε όχι. Τι προτείνετε? Θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση σεισμού που η πλάκα θα χτυπάει την τοιχοποιία? Πως το ελέγχω? Πρέπει οπωσδήποτε να ρίξω πλάκα απο μπετόν ή σύμμεικτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.