Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

daskalos

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

daskalos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. είναι απαιτητό να ανεβάσω στο σύστημα έντυπο υπολογισμού προστίμου και αν ναι το ανεβάζω στην Τεχνικη Εκθεση μηχανικού ή κάπου αλλού? (σας ρωτάω γιατί δεν έχω φτιάξει ούτε ενα για τις ως τώρα δηλώσεις του 4178)
  2. Αφήστε το έτσι, ωραίο είναι. Ενημέρωση φακέλου μόνο θέλει.
  3. Το παρακάτω θέμα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ιδιοκτήτης (εξ αδιαιρέτου) σε αγροτεμάχιο "σηκώνει" το 1988 μία κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια και περιφράζει το τμήμα του που έχει προσυμφωνηθεί (ιδιωτικό συμφωνητικό) μεταξύ αυτού και των υπολοίπων συνιδιοκτητών του αγρ/χίου. Όλα ωραία και παράνομα ως εδώ. Πέφτουν οι γνωστές καταγγελίες, αυτόφωρα, αυτοψίες και τελικά πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης (200€) τα οποία καταβάλλονται επιμελώς έως και σήμερα, συνοδευόμενα από μπόλικη αδικαιολόγητη αγανάκτηση του ιδιοκτήτη. Έρχεται λοιπόν το πέρασμα του χρόνου και το αγρ/χιο μπαίνει σε Ζ.Ο.Ε. 2 (β' παραθερ. κατοικία) οπότε πριν καμιά πενταετία έχουμε και την έγκριση των ρυμοτομικών σχεδίων αλλά όχι ακόμα πράξη εφαρμογής. Αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα Ο.Τ. του οποίου μέρος κατέχει ο παραπάνω ιδιοκτήτης και μέσα σ' αυτό βρίσκεται η κατοικία του και μέρος απ την περίφραξη του. Η υπόλοιπη περίφραξη μέσα στον μελλοντικό δρόμο της μελέτης. Πέρυσι λοιπόν, έρχεται ο άνθρωπος αυτός, με όλη την καλή του διάθεση στο γραφείο μου να εντάξουμε την ιδιοκτησία του στον 4014 για να απαλλαγεί από το μικρό έστω αυτό πρόστιμο διατήρησης. Όπερ και εγένετο. Εξοφλεί και εφάπαξ τη διαφορά νέου και παλαιών προστίμων και θεωρεί ότι έχει τελειώσει το θέμα. Γνωρίζει μόνο πως το τμήμα της περίφραξης που είναι υπό ρυμοτόμηση δεν τακτοποιείται και πως μετά την κύρωση της Πρ. Εφαρμ. θα τραβηχτεί στα νέα του σύνορα. Έλα όμως που όταν παρουσίασε στην Πολεοδομία το τοπογραφικό και τα σχέδια για να γίνει ανάκληση προστίμων του είπαν το εξής: Ναι μεν ΔΕΝ μπορείς να τακτοποιήσεις τον φράχτη που είναι στην Εγκ.Ρυμ. γιατί θεωρείται κοινόχρηστος χώρος ΑΛΛΑ μέχρι να κυρωθεί η Πρ. Εφ. είναι δικός σου και θα πρέπει να σου βάλουμε εκ νέου πρόστιμο (500€ τον χρόνο). Για τον φράχτη. Που έγινε πριν τις μελέτες και ο οποίος στα παλιά πρόστιμα δεν φαινόταν γιατί παλιά γράφανε μόνο τις κατοικίες και τις αποθήκες. Παρακαλώ, όσοι μπορέσατε να το διαβάσετε μέχρι το τέλος θα ήθελα την γνώμη σας και τα φώτα σας.
  4. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Αφού το έθεσα παντού (εκτός του ΤΕΕ) η απάντηση πάντα ήταν οτι για το είδωλο χρεώνεις μια μικροπαράβαση σαν αλλαγή θέσης.
  5. Εφόσον υπάρχει διανομή, έχει όρια, δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Για το ρέμα είναι εύκολο. Δείχνεις και το ρέμα της διανομής και δείχνεις και την σημερινή θέση ρέματος (τα γράφεις και τα δύο πάνω στο τοπογραφικό) Είναι σύνηθες το φαινόμενο μετακίνησης ρεμάτων κατά 10-20 μέτρα μετά από 80 χρόνια. (Τα πήρε το ρέμα λέμε εμείς εδώ)
  6. Ένας αναλυτικός για τις ενισχύσεις και ένας για την πέργκολα. Τη στέγη κάνε πως δεν την είδες.
  7. Σκανάρουμε τη σφραγίδα με την υπογραφή και την περνάμε (insert / ruster image) σαν εικόνα μέσα στο autocad (λέω εγώ τώρα). Αλλά δεν πιστεύω να χρειαστεί.
  8. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις σύσταση με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο σε εκτός σχεδίου κληροτεμάχια σε τόσο μικρά κομμάτια (500τ.μ. 300τ.μ. κλπ) Αν μπορούσε να γίνει θα το κάναν οι μεσίτες προ πάσης πώλησης. Έχω πελάτες που έπρεπε να τους εξηγήσω εγώ τι είναι αυτό το "εξ αδιαιρέτου" που αγοράσανε πριν από 20 χρόνια!!! Όταν έκαναν την αγορά ΔΕΝ συμβουλεύτηκαν μηχανικό αλλά μόνο τον μεσίτη και άντε και κανένα γείτονα. ΟΥΤΕ μετα την τακτοποίηση θα μπορούν να τα χωρίσουν αν δεν ενταχθούν σε σχέδιο. Άσε που η εφορία όταν θα βλέπει τοπογραφικό με 20 σπίτια...δε πα να λες οτι δικό σου είναι μόνο "αυτό το μικρό εδώ στη γωνία" Σε παρακαλώ συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Ευχαριστώ. Manolis gon.
  9. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πρέπει να γίνει το εξής: 1 Να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες μαζί για την ένταξη στον νόμο και την έκδοση αργότερα οικοδομικής άδειας. 2 Να μετρηθούν όλα τα κτίσματα και να βγει ένα συνολικό πρόστιμο 3 Να βγει 1(!) παράβολο (μεγάλο) 4 Μέσα σε 3 χρόνια να βγει μια άδεια "Νομιμοποίηση Χ αυθαιρέτων κτισμάτων" (Σ.Δ. 0,35Χ4700 κάλυψη 40%) όπου στη θέση ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ θα έχει τα ονόματα όλων. 5 Μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής όλοι αυτοί πρέπει να πάνε σε έναν συμβολαιογράφο να κάνουν "διανομή οικοπέδων" και να χωριστούν με τις αρτιότητες τους (400τ.μ. συνήθως) από έναν μηχανικό. Τα τελικά ποσοστά συνιδιοκτησίας είναι τα ίδια και στα 4700τ.μ. Όταν κάποια κτίσματα δεν πληρούν τον ΓΟΚ αποστάσεις Δ, υπερβάσεις ύψους κτλ θα πρέπει να έχουν προβλεφτεί στο αρχικό πρόστιμο. (π.χ. αν δεν επιτρέπεται ο 2ος όροφος και μέσα έχει διώροφο θα βάλεις και υπέρβαση ύψους) Αν κάποιος έχει χτίσει στην πρασιά του πρέπει να περάσει ΣΧΟΠ και να πάρει εξαίρεση από κατεδάφιση Αν έχει χτίσει μέσα σε κοινόχρηστο της μελέτης...ταχτοποιείται μόνο με JCB Όταν κάποιος απ αυτούς δεν θέλει να ενταχθεί πρέπει οι άλλοι να βρουν ένα JCB και να του το γκρεμίσουν ένα βράδυ που θα λείπει.
  10. εσυ αναφερεις ενα εμβαδο κατα τον τιτλο και ενα καταμετρηθεν επι του εδαφους να εισαι καλυμενος και αφηνεις τους υπολοιπους που θα παραλαβουν το τοπογραφικο σου να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα τοπογραφοι ειμαστε και οχι μαγοι
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.