Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

rou24gr

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Δωδεκάνησα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rou24gr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν και αργά οι άδειες του ΟΕΚ έβγαιναν με ΦΕΚ άρα η πολεοδομία δεν έχει σχέση ούτε αρχείο κατά πάσα πιθανότητα.
  2. Εφόσον είναι κύριος χώρος πάει με υπέρβαση δόμησης-κάλυψης-πλάγιων αποστάσεων κ δεν παίζει ρόλο η κατασκευή.
  3. Ερώτηση: ένας βορεινός εξώστης έχει κλείσει με τζαμαρία αλλά δεν έχει ενσωματωθεί στους κύριους χώρους. Τα ανοίγματα και ο εξωτερικός τοίχος παραμένουν στη θέση τους και η κατασκευή έχει γίνει για να προστατευθεί η όψη από τον άνεμο (που είναι αδιαμφισβήτητος). Λέω να υπογράψω αιτιολογώντας στην τεχνική έκθεση. Πιστεύετε ότι πρέπει να απαιτήσω αποξήλωση της κατασκευής;
  4. Αγαπητέ Johnymal, η απάντησή μου είναι "ας μην τις έκανες"! (Όχι εσύ... ο χ-ψ ιδιώτης) Το να ζητάμε και τα ρέστα στην - έστω αντισυνταγματική - "τιμωρία" μίας παράλογης χρόνιας κατάστασης που το 90% της ευθύνης το έχουμε οι πολίτες (ιδιοκτήτες-μηχανικοί-εργολάβοι) είναι λίγο προκλητικό!! Γνώμη μου και με κάθε φιλική διάθεση!
  5. engant τι εννοείς επιτρεπόμενο βάση περιοχής ή άδειας; Ένα είναι το μέγιστο ύψος και σε περιοχή άρα και στην άδεια άσχετα ότι μπορεί να μην έχει εξαντληθεί. Αν το υπερβεί η σοφίτα έχεις: υπέρβαση ύψους (παράβαση 6), αλλαγή χρήσης (παράβαση 4) και υπέρβαση δόμησης (παράβαση 5). Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι ο εγκεκριμένος όγκος βάση άδειας για να δεις αν υπάγεσαι στον 4014 ή στον 3843, στο οποίο βέβαια συνυπάρχει η έννοια του ύψους άλλα είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι το κατάλαβα εγώ...............
  6. Το θέμα δεν είναι ότι οι πιθανότητες να ελεχθείς είναι ελάχιστες οπότε δηλώνεις ότι θες, αλλά ότι ο ιδιώτης που τακτοποιεί το ακίνητό του στον μηχανικό, αύριο θα ζητήσει και την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 23 απ τον ίδιο μηχανικό, και τότε πως του λες ότι δεν την υπογράφεις??? Ότι βλέπεις και δεν βλέπεις το τακτοποιείς! Αλλιώς στείλτον αλλού! Και η υπεύθυνη δήλωση εφόσον ήξερες δεν έχει καμία ισχύ!
  7. Σε ποιά πολεοδομία το είπαν αυτό συνάδελφε για να μεταναστεύσω; Εννοείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την απόσταση από τον δρόμο για <500τμ ασχέτως αν δεν εξασφαλίζεται το απαιτούμενο πλάτος 4μ;; Στην περίπτωσή μου, επειδή το πλάτος της μίας από τις δύο οδούς (!!!) που εφάπτεται το οικόπεδο (γωνιακό) δεν είχε διατηρηθεί από την τότε Κοινότητα, και ήταν κάτω των 4μ, και άρα έπρεπε να υποχωρήσω και δεν με έπαιρνε, με ανάγκασαν να κάνω εγώ τη διαδικασία διατήρησης, αλλιώς το οικόπεδο θεωρείται μη οικοδομήσιμο! Δηλαδή: κατάθεση μελέτης, αρχική έγκριση από την πολεοδομία, έγκριση από το τοπικό συμβούλιο, τελική έγκριση από την πολεοδομία, ΦΕΚ (!!!!) και μετα απο αυτό ...αναμένεται η άδεια (=1 εξάμηνο και ακόμα)! Το έχεις δει κάπου αυτό που λες;
  8. Καταρχήν διευκρίνισε εαν έχει γίνει καμιά πράξη καθέτου που νομίζω μέχρι πριν λίγα χρόνια νομιμοποιούνταν (αν και σε κλήρους!!!), οπότε ο καθένας σας θα έχει να κάνει με το κομμάτι του. Ή έστω κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Έτσι όπως τα περιγράφεις μάλλον δεν έχει γίνει οπότε ως συνιδιοκτήτες έχετε 275τμ υπέρβαση όλοι μαζί. Επίσης ο Α λες ότι έβγαλε άδεια για το νόμιμο κτίσμα του εκμεταλλευόμενος και το μερίδιο του Δ, και έκανε επιπλέον άλλα δύο που δεν είναι σε επαφή και που δε φαίνεται πουθενά να τα εκμεταλλεύεται ο ίδιος! Άρα στο γυμνό μάτι είστε συνιδιοκτήτες και συνυπεύθυνοι! Συμφωνώ με τον pk10gr! Είναι θέμα δικηγόρου! Και το πάω ανάποδα: ν. 4014, άρθρο 24, παράγραφος 2δ "εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση δεν έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο τμήμα του ακινήτου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από οποιοδήποτε συγκύριο χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών"...Θεωρώ ότι το αγροτεμάχιο-κλήρος θεωρείται "κοινόχρηστο" (μη διαιρεμένο), άρα είστε όλοι συνυπεύθυνοι (με μία επιφύλαξη στην έννοια του "κοινόχρηστου" όπως εννοείται εδώ).
  9. Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα σας συνάδελφοι! Κανείς όμως δεν ανέφερε ότι όλο αυτό συντάχθηκε με τις ευλογίες του ΤΕΕ, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει ραπιδογράφος όλα τα περιφερειακά τμήματα που γνωμοδότησαν - με ουσιαστικές παρεμβάσεις - για τη βελτίωση του νομοσχεδίου.... Συμπέρασμα: 1. ας μην ρίχνουμε το μπαλάκι στο δημόσιο μόνο, γιατί ο ίδιος μας ο φορέας τους χτυπάει την πλάτη συγκαταβατικά και 2. μας αρέσει είτε όχι έχουμε πλέον το 100% της ευθύνης για την εξέλιξη του επαγγέλματός μας και την εικόνα που θα έχουν οι πόλεις μας από δω και πέρα... (Όχι ότι πριν δεν το είχαμε αλλα είχαμε και την δικαιολογία "ο πελάτης με πιέζει" - "η πολεοδομία δεν μ' αφήνει"). Ας δούμε την μεγάλη εικόνα γιατί πλέον από μας εξαρτάται!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.