Jump to content

leo strats

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

leo strats last won the day on May 5 2012

leo strats had the most liked content!

Community Reputation

10 Ουδέτερη

1 Follower

About leo strats

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΠΑΤΡΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,061 profile views
 1. Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο στην παρούσα χρονική περίοδο υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση. Κατά την γνώμη μου, ο προσδιορισμός γίνεται ακολουθώντας την διαδικασία έκδοσης ΠΕΑ αλλά χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοσή του. Σαν σενάριο δηλώνεται το νέο σύστημα θέρμανσης ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση των δύο συστημάτων. Επίσης, θεωρώ ότι θα πρέπει να συνοδεύεται από τεχνική έκθεση που θα αναφέρει την προτεινόμενη αλλαγή. Βέβαια από την διαδικασία προκύπτουν επιμέρους ερωτήματα όπως: 1)πρέπει να γίνει ενημέρωση της άδειας οικοδομής ως προς την θέρμανση? 2)σε συνέχεια του ανωτέρω πρέπει να γίνει ενημέρωση του νέου πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης? 3)ποιος αναλαμβάνει το κόστος των ανωτέρω? ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που αυτονομείται ή αναλογικά όλοι οι ιδιοκτήτες?
 2. η μόνη σίγουρη λύση είναι να το αλλάξεις. Αλλά είναι ενδιαφέρον να μας δώσεις πληροφορίες για το έτος κατασκευής της εγκατάστασης και της συνθήκες του χώρου διότι η εικόνα που παρουσιάζει το σώμα είναι άκρως προβληματική.
 3. η κοροιδία είναι μεγάλη σχετικά με αυτό το ζήτημα. έχω συννενοηθεί με αρκετούς συναδέλφους που περιμένουν και αυτοι τις εξετάσεις και σκεφτόμαστε εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουμε μήνυση κατά του ΥΠΕΚΑ, του ΤΕΕ και παντός υπευθύνου για την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά,μονοπωλίου καθώς επίσης και δημιουργία "κλειστού επαγγέλματος" έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή το καθεστώς με τους ενεργειακούς επιθεωρητές.
 4. Συνάδελφε καλημέρα, Όσων αφορά τους ορόφους δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Με τις θερμίδες της κεντρικής εγκατάστασης θέρμανσης υπολογίζεται η υπογραφή μας. Για τον ανελκυστήρα σύμφωνα με τα ισχύοντα, κανονικά θέλεις συνυπογραφή από διπλωματούχο μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο αλλά είναι και θέμα υπαλλήλου. Εγώ έχω υπογράψει και μόνος μου κάποια φορά και δεν μου ζήτησε τίποτα. Άλλος υπάλληλοςμου το είχε ζητήσει.
 5. Χρόνια ολόκληρα τσακώνεται η ΕΕΤΕΜ με το ΤΕΕ, για το τι είναι σωστό και δίκαιο και τι όχι. Δεν θα μπω σε αυτή την συζήτηση γιατί ο καθένας δικαιούται να έχει την γνώμη του και υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τεκμηριώνονται απόψεις ακόμα και όταν είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους. Είναι από τα γνωστά θέματα της ελληνικής νομοθεσίας. Αυτό που θέλω να τονίσω προς την ΕΕΤΕΜ είναι ότι ως μέλος της, δηλώνω απογοητευμένος για το γεγονός ότι δεν καταδικάζει την ψηφοθηρική αυτή δήλωση και λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος του κάθε πολιτικού που θέλει απλά να κάνει το επικοινωνιακό του παιχνίδι. Σε αυτές τις εκλογικές δεν χωράνε συντεχνιακά παιχνίδια. Πρέπει να καταλάβουμε πλέον ότι δεν γίνεται να ψηφίζουμε για όλη την πολιτική μιας χώρας και μιας κοινωνίας με βάση τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Όσο τους δίνουμε αυτή την δυνατότητα απλά θα μας δουλεύουνε όπως κάνουνε τόσα χρόνια. Ακόμα και αν μας υποσχότανε παραπάνω δικαιώματα από τους διπλωματούχους μηχανικούς πάλι δεν θα έπρεπε να τσιμπήσει κανείς. Έχει πάψει από καιρό να είναι αυτό το πρόβλημα. Στο κάτω κάτω υπάρχουν αρμόδια όργανα κρατικά και ευρωπαικά να προσφύγει η ΕΕΤΕΜ όπως έχει κάνει αρκετές φορές μέχρι τώρα. Το να διαφημίζεις υποσχέσεις πολιτικών ενώ είσαι σύλλογος μηχανικών που χρόνια φωνάζεις ότι αδικείσαι είναι ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ!! (συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά τα θεωρώ απαραίτητα) Προσωπικά ως μέλος της ΕΕΤΕΜ θα τους γνωστοποιήσω εγγράφως την αποδοκιμασία μου για τέτοιες πράξεις. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τις εισφορές μου και τις συνδρομές μου. Αυτά που χρόνια κατηγορούν ότι κάνει το ΤΕΕ τα κάνουν τώρα αυτοί?????? Ντροπή τους!!!!!!! Υ.Γ. έχω μάθει να μην βλέπω ως εχθρούς τους διπλωματούχους μηχανικούς, καθώς δεν είναι αυτοί το πρόβλημα και ας θέλουν κάποιοι να φαίνεται έτσι. Στα ίδια γήπεδα παλεύουμε όλοι μαζί για την επιβίωσή μας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι συντεχνίες κάθε τύπου που συνήθως τα κάνουν πλακάκια με πολιτικούς. Μας δίνουν ψίχουλα σε επαγγελματικά δικαιώματα και μας παίρνουν κομμάτια ολόκληρα με χαράτσια και φορολογικά κόλπα. Μην τσιμπάτε άλλο συνάδελφοι Μαυρίστε τους!!!!!!
 6. Ευχαριστώ πολύ, βρήκα την ιστοσελίδα τους και θα τους κάνω ένα τηλέφωνο.
 7. Καλημέρα σε όλους, μου έχουν ζητήσει να δώσω μια προσφορά για άδεια ίδρυσης ιδιωτικού Κ.Τ.Ε.Ο. ελαφρών - μοτό και βαρέων οχημάτων και θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο ώστε να με ενημερώσει εάν θέλει για το που κυμαίνεται η αγορά σε αυτές τις περιπτώσεις διότι δεν μου έχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση. Έψαξα στο site να δω εάν υπάρχει κάτι και επειδή δεν βρήκα δημιούργησα νέο topic. Εάν υπάρχει παλαιότερη σχετική ανάρτηση παρακαλώ τους διαχειριστές να μεταφέρουν εκεί το θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 8. Καλημέρα, υποθέτω ότι θέλεις την μελέτη που απαιτείται στην διεύθυνση μεταφορών για έκδοση άδεια κυκλοφορίας λόγω αλλαγής κινητήρα. Δηλαδή εάν οι άξονες μπορούν να αντέξουν τις φορτίσεις από το νέο κινητήρα. Δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιες περιπτώσεις αλλά ίσως τις επόμενες μέρες μπορέσω να βρω μια μελέτη από κάποιο συνάδελφο που ασχολείται με αυτά ώστε να σε βοηθήσω.
 9. Καλησπέρα, Αυτές οι νομοθεσίες που πρέπει να ακολουθήσεις από ότι μου είπε ο αρμόδιος υπάλληλος της Δ/νσης Μεταφορών. Εχω και εγώ μια τέτοια υπόθεση αυτό τον καιρό. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις αποστάσεις που αναφέρονται γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λύσεις σε ένα υπάρχον πρατήριο.
 10. Πραγματικά μια άξια συγχαρητηρίων πράξη!!!! Πρέπει να μπει ένα τέλος πια στις δημόσιες υπηρεσιες και ιδίωσ την Πολεοδομία! Κάθε νομού!
 11. Σε μια ανάλογη μελέτη αυτό έχω δει να εγκρίνεται αλλά για να είσαι σίγουρος 100% καλό θα είναι να μιλήσεις με τον υπάλληλο που θα το ελέγξει για το πως ακριβώς θέλει να το αναφέρεις.
 12. Γεια σου συνάδελφε, για τις πλευρές που έχουν τα ανοίγματα πιστεύω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να τις περιγράψεις στην περιγραφή των δομικών στοιχείων και των ανοιγμάτων στην μελέτη σου.Πρόβλημα δεν θα υπάρξει όπως φαίνεται και από όσα αναφέρεις στο απόσπασμα του 71/88.
 13. Ομολογώ ότι είναι η πιο πρωτότυπη ιδέα που άκουσα ποτέ! Αν το καλοσκεφτείς μόνο και μόνο λόγω της περίεργης φύσης της όλο και κάποιος θα ασχοληθεί! Βέβαια παρόλα αυτά κάποιοι στενόμυαλοι θα πουν ότι είναι ένα βιογραφικό του κ...!! (η τελευταία πρόταση έχει χιουμοριστικό και μόνο χαρακτήρα)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.