Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eva

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Eva

  1. Σοβαρό υποθέτω πως είναι, αλλα καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν πρόκειται για δήλωση αυτοψίας (ή αντοχης). Για μια απλή εκτίμηση για το κατά πόσο ο άνθρωπος μπορεί να στεγάσει εκεί ένα μελλοντικο κατάστημα ή θα χρειαστεί να κάνει κάτι παραπάνω. Προκειται για διώροφο και , ναι, έχω την πολυτέλεια να ζητήσω βοήθεια από κάποιο πιο έμπειρο μηχανικό στην αυτοψία. Υποθέτω όμως ότι δεν έχουν όλοι μπαμπά/θείο/φίλο μηχανικό και ενδεχομένως να χρειαστεί, άπειροι όντες, να υπογράψουν και βεβαιώσεις στατικής αντοχής. Αυτό και το νόημα της ερώτησης. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  2. Ζητώ συγγνώμη αν το θέμα έχει ήδη διαπραγματευτεί σε προηγούμενο θρεντ. Παρακαλώ να διαγραφεί αν είναι έτσι. Σε παραπλήσια θρεντς έχει αναφερθεί η μέθοδος της "οφθαλμοστατικής" με την έννοια της αποτίμησης της στατικής συμπεριφοράς ενός κτηρίου χωρίς τη χρήση επεμβατικών μεθόδων. Μπορεί καποιος να δώσει καποιες υποδείξεις σε έναν άπειρο μηχανικό ως προς το πού να εστιάσει και τι να συμπεράνει απαυτό? Τι επι τόπου ελέγχους θα μπορούσα να κάνω ώστε να έχω κάτι στα χέρια μου πριν απαντήσω, "ναι μπορεις να στεγάσεις μέσα το κατάστημα σου"? Ευχαριστώ. υ.γ. και σχετικές εικόνες θα ήταν χρήσιμες.
  3. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. gekozy, ναι αυτο σημαινει οτι θα εχω μικροτερη διατομη κολωνας (θα λειπει η επικαλυψη). Το μεγαλωμα των μανδυων δεν ειναι λυση καθως εχει ήδη τελειωσει το σιδερωμα. Κε Ροδόπουλε, αν καταλαβα καλα προτεινετε να αντικατασταθει πλακα της θερμομονωσης με κονία που προστατεύει απτη διάβρωση και ταυτόχρονα λειτουργει θερμομονωτικά?αντικαθιστώ δηλαδη την επικάλυψη με την κονία αυτή. αυτο θα ηταν μια πολυ καλη λύση αν συμφέρει και τον πελάτη σε σχέση με το να ξηλωθουν οι ξυλότυποι, οι μονώσεις και να επανεγκατασταθουν 3 εκ. πιο διπλα. Δυσκολεύομαι να εντοπίσω το εν λόγω πρότυπο (το εθνικό προσάρτημα) ωστε να δω τα κριτήρια της κατηγοριοποίησης, πρόκειται όμως για περιοχή στα 10χμ απο τη θαλασσα.Οι αποστάτες που αναφέρω θα τοποθετούνταν αφού μετακινούνταν το σύνολο των κολωνοσίδερων κατάτι ετσι ώστε να εξασφαλιστεί λίγος χώρος γιαυτούς, και γιαυτό μίλησα παραπάνω για απόκλιση απτην κατακορυφότητα. Οι αποστάτες παρόλα αυτά, δε θα μπορέσουν να πιάσουν μέχρι κάτω (όλο το μήκος της κολώνας) γιατι στη βάση οι αναμονές προφανώς δν μπορούν να μετακινηθούν. Πρόκειται για πολυ κακοτεχνη λύση, και γιαυτό ζητησα εναλλακτικές.
  4. καλησπερες.ειμαι νεα μηχανικος, 1η οικοδομη και χρειαζομαι μια συμβουλη.. Πριν το σιδέρωμα των κολωνοτοιχείων τοποθετήθηκε απτον εργολάβο θερμομόνωση ακριβως στο χείλος του περιγράμματος της πλακάς και όχι εξωτερικά του περιγράμματος (τα απο κάτω δοκάρια δεν θερμομονώθηκαν) με αποτέλεσμα να μη διατηρηθεί η απαραιτητη απόσταση για επικάλυψη. Μετά το σιδέρωμα λοιπόν έχω τους συνδετήσες να ακουμπούν πάνω στο θερμομονωτικό υλικό, ειδικά στο χαμηλότερο σημείο της κολώνας. Προτάθηκε να μπουν εκ των υστέρων αποστάτες για να εξασφαλιστεί έστω στο μεγαλύτερο μήκος της κολώνας καποια επικάλυψη, η οποία προφανώς θα δημιουργήσει και μια ελαφρά απόκλιση από την ευθυγραμμία στα σίδερα. Σκέφτομαι να ζητήσω να ξηλωθεί η τοποθέτηση καθως θεωρώ παρακινδυνευμένο για την ανθεκτικότητα της κατασκευής την ελλειψη επικάλυψης (αντικατάσταση της βασικά με το θερμομ.υλικό). Θέλω μια γνώμη για να επιβεβαιώσω την απόφαση. Θα μπορούσε κανεις να σκεφτεί μια λιγότερο δραστική λύση? ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Θα με βοηθουσε ιδιαίτερα μια σύντομη απάντηση καθώς σκοπεύω να συναντήσω τον εργολάβο αύριο..
  5. ..δημητρη δεν ισχυει το τελευταιο. μια χαρα δεχονται αποφοιτους τει..εχω υποψη μ συγκεκριμενες περιπτωσεις για πολιτικους μηχανικους. (ολα αυτα στο University of Leeds γιατι υπαρχει και το Metropolitan Leeds University το οποιο ειναι πολυ χαμηλοτερα στις καταταξεις, αλλα δεν εχω γνωμη για αυτο) el0, περα απο την ποιοτητα σπουδων και την πιθανη συνδεση των σπουδων με την πραξη, το Leeds σα περιβαλλον ειναι μαλλον αδιαφορο. Πρώην βιομηχανικη πολη, το σωζει οτι ειναι η πρωτη σε μεγεθος φοιτητουπολη στο UK (πληθυσμιακα) επομενως εχει καπως αναπτυχθει. (πολλα κλαμπακια :S)
  6. ..σε μας παλι οχι.Γινοταν αναφορά σε βαθος. Διαφορες υπάρχουν και δεν ειναι αμελητέες, τόσο στη φιλοσοφία της ανάλυσης (ec8-EAK) όσο και στη διαστασιολόγηση (ΕΚΩΣ-EC2).Αναδιάρθρωση της διδασκαλείας θα χρειαστεί σίγουρα.Αλλα ελλείψει των εθνικων προσαρτηματων λίγα πραγματα μπορούν να γίνουν προς το παρον. Lightname, εύλογη δεν ειναι η απορία εφοσον στη μεση της επομενης ακαδημαικης χρονιας οι κανονισμοι που μοιραζουν θα ειναι για αποσυρση?
  7. .. αναρωτιεμαι τι θα διδασκεται φετος στις πολυτεχνικες της χωρας..
  8. χαιρετε συναδελφοι. κληρωθηκα κ γω για το μεταπτυχιακο κ δήλωσα ήδη 2 Θ.Ε...κανενας μελλοντικός συμφοιτητης? παρατηρω επισης οτι τα τελευταία μην. είναι αρκετά παλιά και θα θελα αν είναι δυνατόν να μου δωσει κάποιος κανα δυο πιο επίκαιρες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό και τις απαιτήσεις του...ευχαριστώ
  9. αν δημιουργηθει αντιδραση απο υπολογισιμη μεριδα του κοινου μπορει να ασκηθει καποιου ειδους πιεση..και τουλ.θα ξερουμε (και θα ξερουν) ποσοι αντιδρουν.
  10. ..πως μπορει κανεις να το κλειδώσει?..
  11. ξερετε πως μπορώ να ρυθμίσω ωστε να μη γίνεται αυτόματα autorun από φλασάκι? κόλλησα κ γω μαλλον τον ίδιο π περιγράφετε. Δεν ανοίγει το φλασάκι με διπλό κλικ και βγάζει μήνυμα λάθους με αλλόκοτους χαρακτήρες. επίσης, βάζει δίπλα σε κάθε φάκελο κατάληξη .exe και δεν μπορω να τους ανοίξω με τίποτα.(ίσως σε κάποιες περιπτώσεις με explore). Μου σύστησαν το malwarebytes.org για σκανάρισμα αλλά το πρόβλημα επανεμφανίστηκε και μάλιστα μετά και από format (ίσως παίζει κάτι είτε με το φωτοτυπάδικο είτε με τους υπολογιστές του πανεπιστημίου ..)
  12. χαιρεται παιδια.. θα θελα να ζητησω καμια συμβουλή για βιβλία πάνω στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό..( όχι τους κλασσικούς κανονισμους γοκ κλπ) αλλά βιβλία που θα μπορούσαν να δώσουν ένα μπουσουλα για το σχεδιαμό κτηρίων (ζώνες μέρας, νύχτας κλπ). Έχετε τίποτα υπόψη? να διευκρινίσω ότι ενδιαφέρομαι για σχεδιασμό μικρών έργων, κυρίως κατοικίες. Αν έχετε και κάτι υπόψη περί βιοκλιματικού σχεδιασμού θα μου χρειαζόταν. ευχαριστώ!
  13. να κανω και γω μια ερωτηση κυριως σε αυτους που παρακολουθουν τον περιβαλλοντικο σχεδιασμό εργων υποδομής/πόλεων... στην σελιδα του εαπ αποτι θυμαμαι αναφερει οτι μπορεις να υποβαλεις αιτηση μετα από καποια χρονια απο την αποκτιση του πτυχιου!.. ενω δεν υπαρχει τετοιος περιορισμος στο αντισεισμικο.. παιδια ισχυει?
  14. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8470&pubid=4080845 "Πάντως, ανεξάρτητα με το πώς θα χειριστεί επικοινωνιακά το θέμα η κυβέρνηση, το βέβαιο είναι πως ξεκινά η απελευθέρωση των υπηρεσιών για 27 επαγγέλματα (μεταξύ των οποίων δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί , αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.) ανοίγοντας τον δρόμο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επί του παρόντος εξαιρούνται ξεναγοί, συμβολαιογράφοι και οδηγοί ταξί. Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στην εσωτερική αγορά και ένταση του ανταγωνισμού σε ορισμένους κλάδους. Πιο αναλυτικά, από την 1η Ιανουαρίου 2010 θα τεθεί σε πλήρη ισχύ η οδηγία 123/2006 περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών." Αυτό δε συνεβαινε και πριν εφόσον ειχαν αποκτηθεί οπως προαναφερθηκε επαγγελματικά δικαιώματα?
  15. ρε παιδια ακριβως αυτο ρωτησα και εγω.. εφοσον ολοι αντιλαμβανεστε τι σημαινει "κλειστο" εχετε την καλοσυνη να διευκρινησετε ωστε να μπορουν να καταλαβαινουν και αλλοι για τι μιλατε..
  16. ρε παιδια, δε ξερω αν ειναι απλοικη η ερωτηση αλλα σε οσους την εκανα, συναδελφους, δεν ηξεραν να μου απαντησουν σαφως (και μεγάλοι σε ηλικια). τι εννοουν οταν λενε οτι το επαγγελμα μας ειναι κλειστο? προσφατως ακουσα στις ειδησεις οτι θα ανοιξει.Δηλαδή? ο οποιοσδηποτε πολιτης της ε.ε με κατάλληλα προσοντα δεν μπορει να το ασκησει? επισης, κλειστο ξερω τι σημαίνει οταν αναφερεται σε συμβολαιογραφους ή φαρμακοποιούς.. αλλά σε πολ.μηχ??
  17. ρε παιδια, υπαρχουν site με πανεπιστημιακες σημ.πχ www. e-civil.gr ανεβαζουν φοιτητες σημ. για πολ.μηχ απθ. Αν υπηρχε τόσο ενδιαφέρον υποθετω ότι θα μπορούσατε να ψαχτείτε και για άλλα φοιτητικά φορουμ. Νομιζω οτι και οι υπολοιποι "μικροι" το αγνοουν οτι ενδιαφερεστε τοσο οπως και γω. Παρολα αυτα, αυτο μονο με χαροποιει γιατι μπορω και γω να συνεισφερω και γιαυτο επιφυλασσομαι μετα την εξεταστικη..σε οτι τουλ. ειναι σε ψηφιακη μορφη. Μαλλον ομως το φορουμ θα πηξει και ισως να αλλαξει και ο χαρακτηρας του αν αυτο γινει και απο αλλους "μικρους". zavi συμφωνω.. αλλα τι να τον κανουμε? να τον κρεμασουμε?? εχω δει κιαλλα παιδια που μπορει να μην εχουν υποψη τους καποιο πιο σχετικο φορουμ οποτε ρωτουν εδω. μη τους παιρνουμε και απτα μουτρα.. howard ειναι τοοοσο απαξιωτικο το υφος σου που δε ξερω αν σηκωνει να σχολιασω. πριν απο λιγες μερες ανοιξα thread γιατι κατα ποσο ο μηχανικος γινεται "μηχανικος" εντος ή εκτος σχολής ακριβώς για να διαπιστώσω ότι η περισσότερη δουλειά μάλλον γίνεται μετά την αποφοίτηση. Η απορια ήταν για το κατα ποσο θέλετε πανεπιστημιακό υλικό εδώ και όχι για το κατά πόσο χρειάζεστε γενικώς υλικό, δεδομένου ότι αυτά που περιέχει υποτίθεται ότι ειναι γνωστά.
  18. [μεταφέρθηκε από άλλη συζήτηση] που να ανεβασουμε σημειωσεις??? δε νομιζω ότι ενδιαφερεται κανεις απτο μηχανικος για πανεπιστημιακες σημειωσεις εκτος και αν κανω λαθος..νομιζω οτι ο μεσος ορος εδω εχει σιγουρα αποφοιτησει ισως και προ πολλου.. αν το σχολιο αφορα στη διαθεση των φοιτητών να διοχετευσουν σημειωσεις σε αλλους φοιτητες.. οπως ειπες υπαροχουν σχετικα φορουμ..
  19. αναμφισβήτητα η ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων επιδέχεται βελτιώσεων.. απλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι είναι σαφές , όχι σε σένα προσωπικά acnt, ότι υπάρχουν και πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι όσον αφορά τα πανεπιστήμια μας. Να μη μας πιάνει ξενολαγνεία..
  20. να συμπληρώσω ώστε να είναι ευκολότερη η σύγκριση.. master of science στο Leeds που βαθμολογήθηκε αν δε με απατά η μνήμη μ με 5 (σε κλίμακα 1-5) στην εσωτερική αξιολόγηση που καθορίζει την κρατική χρηματοδότηση στην Αγγλία: Ε.Ε- 4.000-5.000 ε εκτός Ε.Ε- 13.000 νομίζω ότι είναι σαφές το point.. επίσης, ρε συ acnt και εγώ έχω εμπειρία τόσο εγχώριου όσο και ξένου πανεπιστημίου και το συμπέρασμά μου ήταν πολύ διαφορετικό απτό δικό σου. Επίσης, να σου πώ ότι είμαι και γω μια απαυτούς που τελιώνουν στα 7 και δεν νομίζω ότι μπορείς να συσχετίσεις άμεσα το απαιτούμενο χρόνο αποφοίτησης στο ελ. πανεπιστήμιο με την ικανότητα του φοιτητή (για πολλούς λίγους είναι μεγάλο θέμα) ..γιατί απλά στο Leeds μου φάνηκε περίπατος.. αυτό που μπορώ σίγουρα να πώ είναι ότι όπως προανέφερε νομίζω ο Χάρης, αν τα χεις καταφέρει στην Ελλάδα (έστω και στα 7) μπορείς να τα καταφέρεις σχεδόν παντού γιατί έχεις μάθει να κολυμπάς. Σίγουρα αυτό δεν ειναι κολακευτικό για το εδώ πανεπιστήμιο, αλλά δείχει ότι οι απόφοιτοί του είναι άξιοι κάποιας εκτίμησης.
  21. Επειδη μου κανει εντύπωση το βάθος γνώσεων πολλών απο των συμ-φορουμιτων εδω στο μηχανικος θέλω να σας ζητήσω να εκτιμήσετε πόσα από αυτά που ξέρετε και αντιλαμβάνεστε είναι προιόν της πανεπιστημιακής σας πορείας ή προσωπικής δουλείας μετά.. ησασταν πολοί καλοί και μελετηροί φοιτητές ή ξεκινήσατε να διαβάζετε μετά το πτυχίο? κοινως, εχω ελπιδες?)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.