Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sofiaser

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sofiaser's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ιδιώτης θέλει να βγάλει άδεια για ασανσέρ σε υπάρχουσα τριόροφη οικοδομή με υπόγειο. Θέλω να ρωτήσω για τα ένσημα του ΙΚΑ. Σε περίπτωση που η στήριξη γίνει με μεταλλική κατασκευή μου είπανε ότι δεν θα χρειαστεί ένσημα, παρά μόνο για καθαιρέσεις, τοιχοποιία και χρωματισμούς. Είναι σωστό? Ξέρει κανείς? Επίσης για την άδεια θα χρειαστεί να γίνει προσαύξηση κατά 50% στην αμοιβή μηχανικού?
  2. οχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε στον ακάλυπτο μπορείς να τοποθετήσεις λεβητοστάσιο, ούτε και κάτω από τον ακάλυπτο, εφόσον δεν έχεις περίσσια κάλυψη.Μόνο μέσα στο περίγραμμα του κτιρίου.
  3. Η μόνη συνένωση ανθρώπων που μπορεί να γίνει είναι αυτή ενώπιον του Θεού. Προφανώς του ζήτησαν συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών, βεβαίως με το γνήσιο της υπογραφής. Σε μικρής κλίμακας εργασίες το ζητάνε πάντα για ευνόητους λόγους.
  4. Εδώ στη Θεσσαλονίκη σε 2 πολεοδομίες έχω βγάλει 3 τουλάχιστον άδειες, όπου από κλιμακοστάσιο σε λεβητοστάσιο είχα απευθείας πρόσβαση, με πόρτα που να ανοίγει προς το κλιμακοστάσιο βέβαια. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Καλύτερα να ρωτήσεις στην πολεοδομία βάσει ποιάς διάταξης σου επιβάλλει κάτι τέτοιο. Όσο για πόρτα κατευθείαν μετά τα σκαλοπάτια, ούτως ή άλλως απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση
  5. και συ highlander ξαναδιάβασε το αρθρο 9 παρ 3ε Αν σε οικόπεδο που έχει ανεγερθεί κτίριο με τους περιορισμούς της παραγράφου αυτής έχει αφεθεί απόσταση από το όριο μικρότερη του Δ, σε περίπτωση επέκτασης ή εκ νέου κατασκευής κτηρίου στο όμορο οικόπεδο (όπου το προυπάρχων κτίριο), έχουν επίσης εφαρμογή οι διατάξεις της παραγράφου αυτής. Με απλά λόγια, αν ο δίπλα λόγω του δικού σου κτίσματος υποχρεώθηκε να αφήσει απόσταση μικρότερη του Δ (ακόμα και αν έχτισε μετά το 85), τότε αν κατεδαφίσεις εσύ το δικό σου κτίριο οφείλεις να το λάβεις υπόψη και να πας σε ανάλογη απόσταση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον έχει πρόσωπο 18.00 το οικόπεδό τού καφ, δεν έχει πρόβλημα με το εννιάμετρο κτίριο, οπότε υποχρεούτε να αφήσει Δ. Η μοναδική περίπτωση να κολλήσει στο όριο, είναι εάν το δίπλα κτίριο κτίστικε με τις διατάξεις για χαμηλά κτίρια δηλ. απόσταση 2.5μ. Ας το ψάξει ο καφ
  6. Δες μήπως το πρόβλημά σου είναι ότι το λεβητοστάσιο βρίσκεται εν μέρει κάτω από την είσοδο? Κάτω από την είσοδο της οικοδομής απαγορεύεται να βρίσκεται το λεβητοστάσιο.
  7. kaf Λες ότι μετά το 85 με τον νέο ΓΟΚ έχτισε ο διπλανός σου κτίσμα σε απόσταση 2.50μ. Στο δικό σου οικόπεδο δεν υπήρχε κτίσμα. άρα δεν είχε καμμία υποχρέωση απέναντι στο δικό σου οικόπεδο. οπότε ή θα κολλούσε στο όριο, ή θα πήγαινε το κτίριό του σε απόσταση Δ=3+0,1υ. Αυτός το πήγε όμως στα 2.5μ. Για ποιόν λόγο? Μήπως τελικά υπήρχε κτίσμα στο οικόπεδό σου όταν έβγαζε την άδεια ο διπλανός, και έτσι υποχρεώθηκε να πάει στα 2.50μ. Οπότε και εσυ με βάση το αρθρο 9 παρ. 3ε υποχρεούσε να κάνεις το ίδιο?
  8. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θέλεις να στήσεις πόρτα στην πιλοτή και όχι στον ακάλυπτο, εφόσον μάλιστα λες ότι θα αφαιθούν 30 πόντοι κενό ως το δοκάρι ή την πλάκα. Αυτό απαγορεύεται. Εκτός και αν δεν κατάλαβα σωστά.
  9. Νομίζω πως δεν έχεις δίκιο highlander. Θα πρέπει να αφήσει απόσταση 2.5μ, και αν δεν εξασφαλίζει κτίριο 9.00, τότε πάει έως και σε 1 μ απόσταση. Αν δεν εξασφαλίζει πάλι κτίριο 9μετρο, τότε κολλάει στο όριο. Θα πρέπει να δεί και τι γίνετε με το άλλο όμορο στο οικόπεδό του. Αν εκείνο έχει Δ, ή κολλάει στο όριο, τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα, αν όμως έχει και εκείνο απόσταση μικρότερη του Δ, θα πρέπει να το συνυπολογίσει.
  10. Είναι λάθος αυτό που λες Μαικ. Η απόσταση 1 μέτρου έχει καταργηθεί. Ισχύουν όσα είπαν οι προλαλήσαντες. Όση απόσταση θέλεις αφήνεις.
  11. Δες και τι γίνετε αυτήν την στιγμή στον ΣΎΡΙΖΑ. Μεταξύ τους δεν μπορούν να συννενοηθούν, πόσο μάλλον να συμπράξουν και σε μιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
  12. Χάρη και εγώ θεωριτικά πιστεύω ότι η απλή αναλογική είναι πιο δίκαιη, αλλα πρακτικά? Αυτό που έγινε το 89 με σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΝ, και στη συνέχεια οικουμενική, εγώ δεν θα προτιμούσα να επαναλληφθεί. Στην μεν πρώτη περίπτωση όπως είπες, η συνεργασία έγινε για έναν συγκεκριμένο σκοπό, την κάθαρση, και κάθαρση δεν είδαμε. Στην δε δεύτερη περίπτωση, υπήρξε ακυβερνησία ουσιαστικά. Θα μου πεις κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν είμαστε συνηθισμένοι ούτε εμείς ως πολίτες, ούτε και οι πολιτικοί σε τέτοιες καταστάσεις. Καλό πάντως θα ήταν να το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης σε ομαλές συνθήκες, και εάν δημιουργηθεί το ίδιο "μπάχαλο" βλέπουμε για την συνέχεια. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι, όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι.....
  13. Εφόσον πρόκειται αποκλειστικά για κτίριο με κατοικίες, δεν απαιτείται ανελκυστήρας. Εάν όμως κατασκευαστεί ανελκυστήρας, δεν μπορείς να τον κάνεις όσο θέλεις, όπως σου είπανε. Εγώ το κάνω 1.20*1.40, και πάντως κάτω από 1.20*1.30 δεν γίνετε δεκτό στον έλεγχο. Όσο για το φάρδος κλίμακας και πλατύσκαλου ισχύει το 0,90. Όσο για το πλάτος διαδρόμου μπροστά από ανελκυστήρα, εγώ τον κάνω 1.50, αλλά πιστεύω (δεν είμαι σίγουρη) ότι η απαίτηση για 1.50 αφορά μόνο την περίπτωση κατασκευής ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ. Αυτά βέβαια ισχύουν εφόσον η κατακόρυφη απόσταση ως την τελευταια στάση είναι κάτω απο 9.00, μετρημένο όμως όχι από το δάπεδο του ισογείου, αλλά από τη στάθμη εδάφους στην είσοδο της οικοδομής.
  14. Εσύ μπορεί να μην άκουσες, εγώ όμως έχω ακούσει πολλές φορές. Και καταγγελίες στο ΙΚΑ γίνανε, και καταγγελίες στην πολεοδομία. Όσο για τα 3-4 χιλιαρικα που λές. από πού βγάίνει αυτό? Με αντικειμενική αξία στα 800 ευρώ που είναι το ελάχιστο ανα μ2 τα 75 μ2 θα σου βγούνε 7.500. Αν έχεις παραπάνω αντικειμενική ... υπολόγισε πόσο θα σου βγεί. Και αυτό εάν τα χωρίσματα στο υπόγειο είναι νόμιμα χτισμένα, όπως επίσης και το WC. Αν όχι, τότε παρά την τακτοποίηση θα συνεχίσεις να είσαι παράνομος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.