Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

argyriss

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by argyriss

  1. Συνάδελφοι το πρόβλημα είναι ότι δε μιλάμε μόνο για ανεγέρσεις... Δε μπορούμε να υπογράψουμε ούτε σκαλωσιά για χρωματισμό όψεων.. Αυτά τα πράγματα είναι παράλογα και ειδικά όταν μιλάμε για οικισμούς που δεν έχουν το παραμικρό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (η πλειονότητα εξ αυτών).
  2. Καλησπέρα, Μετά τις εξετάσεις από την επόμενη κιόλας μέρα θεωρείσαι μέλος του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ. Λίγες μέρες μετά από τις εξετάσεις πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά του ΤΕΕ να σου πουν τον αριθμό μητρώου σου και να σου δώσουν κάποια βεβαίωση. Η άδεια άσκησης θα αργήσει λίγο.Αν τους πεις ότι βιάζεσαι θα σε βοηθήσουν. Με το τηλέφωνο πάντως θέλει αρκετή υπομονή..
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος το συγκεκριμένο ή το προηγούμενο (R2) όργανο της Stonex. Τυχόν εντυπώσεις θα ήταν πολύ βοηθητικές. Ευχαριστώ.
  4. argyriss

    HSA_VSA_3.xls

    Ευχαριστούμε!
  5. Ακριβώς δε το θεωρεί απλά υποτίθεται τα ελέγχει και τα υπογράφει ο Πρόεδρος του Παραρτήματος. Απ'ότι κατάλαβα τα αρχειοθετούν ανά μηχανικό και μετά στέλνουν συγκεντρωτικά λίστες στη ΔΟΥ και πιθανόν στα κεντρικά του ΤΕΕ. Πάντως μου είπανε ότι αν έχει κατατεθεί στο ΤΕΕ εγγράφως δε χρειάζεται και ηλεκτρονική ψηφιοποίηση..
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Εγώ ρώτησα στο τοπικό παράρτημα και μου είπανε ότι δεν τίθεται θέμα για τα συμφωνητικά του 2012 από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί στο ΤΕΕ για θεώρηση. Αυτή η πλατφόρμα μου είπε δημιουργήθηκε για να καταργηθεί η θεώρηση από τα γραφεία του ΤΕΕ λόγω έλλειψης υπαλλήλων. Επομένως για το 2012 δεν πρέπει να ανεβάσω κανένα συμφωνητικό γιατί θα στείλουν από τα παραρτήματα συγκεντρωτικές λίστες ούτως η άλλως.. Ποια είναι η γνώμη σας?
  7. Πωλείται το πρόγραμμα ΜΟΝΑKENAK της RUNET και το πρόγραμμα winPYRO της ίδιας εταιρείας σε καλή τιμή. Μαζί διατίθεται και το κλειδί USB της εταιρείας. Τιμή συζητήσιμη. Παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω PM. Ευχαριστώ.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με το ΡΑΦ και ήθελα να ρωτήσω αν σας έτυχε κάτι παρόμοιο και πώς το αντιμετωπίσατε. Συγκεκριμένα: 1. Δεν μπορώ να εισάγω κρυφοδοκούς με πλάτος διαφορετικό από 1μ.(έτοιμες διατομές) 2. Στον έλεγχο των κρυφοδοκών μου βγάζει λόγο εξάντλησης 1,9 περίπου από κάμψη (σε όλες) άλλα στα αναλυτικά αποτελέσματα όλοι οι έλεγχοι έχουν Λ.Ε. μικρότερο της μονάδας. 3. Επίσης δεν μπορώ να εισάγω δοκό που να εδράζεται σε περιμετρικό τοιχίο υπογείου με κανένα τρόπο. Αν δοκιμάσω να προσομοιώσω το τοιχίο υπογείου με δοκό και να την σπάσω για να δημιουργήσω ενδιάμεσο κόμβο δεν τρέχει την ανάλυση.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Συνάδελφοι καλήσπέρα, Μήπως έχει κάποιος απο σας σε ηλεκτρονική μορφή την αίτηση που απαιτείται να υποβληθεί σε προέλεγχο οικοδομικής άδειας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ήθελα να ρωτήσω αν τελικά ισχύει το ότι για νέα κτίρια άνω των 50μ2 θα πρέπει να γίνονται όλες οι Η/Μ μελέτες(κάτι αυτονόητο για μένα) και αν τελικά εφαρμόζεται και ζητείται από τις πολεοδομίες. Ευχαριστώ.
  11. Συνήθως χρησιμοποιείται ή κοχλίωση ή συγκόλληση. Όχι και τα δύο μαζί. Εννοείται ότι μιλάμε για τον τρόπο σύνδεσης στοιχείου με στοιχείο. Για παράδειγμα μία σύνδεση ροπής δοκού- υποστυλώματος που συνδέεται με μετωπική πλάκα η δοκός στο υποστύλωμα με κοχλίες, θεωρείται κοχλιωτή σύνδεση παρότι χρησιμοποιούμε συγκόλληση για την μετωπική πλάκα πάνω στη δοκό.
  12. Άν στατική μελέτη εννοείς τους ξυλότυπους τότε δύσκολα θα βρείς κάτι που να αναφέρει το συγκεκριμένο φορτίο στην άκρη του εξώστη. Αυτό φαίνεται στο τεύχος των στατικών υπολογισμών άλλα αν δεν ξέρεις που να κοιτάξεις είναι δύσκολο να το βρείς. Σχεδόν πάντα μπαίνει ένα γραμμικό φορτίο στην άκρη των προβόλων ανάλογα με το στηθαίο που υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς για κάτι.
  13. Η κοιτοστρωση δεν έγινε για να μονωθεί το σπίτι άλλα για άλλους λόγους.. Επίσης τι ακριβώς εννοείς για "σεισμικό συντελεστή" 1,5 και 2,0?? Δεν σε πιάνω.. Όσον αφορά την ενημέρωση του φακέλου δεν νομίζω να γίνεται μετά την παραλαβή από τον επιβλέποντα..
  14. Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο.. Κράτος ********* και Ελλαδιστάν και άλλες τέτοιες μπούρδες που έχω βαρεθεί να ακούω. Αυτή η δυσφήμιση που κάνουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας θα μας φάει.. Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι καλά αλλά όχι κάθε λίγο και λιγάκι αυτό το πράγμα.. Καταρχήν μιλάμε για ΜΠΕ κατηγορίας Β4 που μπορούν και υπογράφουν όλοι χωρίς μελετητικό πτυχίο που είναι κάτι αρκετά απλό.. Για πιο δύσκολες μελέτες χρειάζεται μελετητικό πτυχίο όπου ζητάνε είτε κάποιο πλήθος σχετικών μαθημάτων που έχεις παρακολουθήσει ή κάποιο μεταπτυχιακό. Σίγουρα και οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος είναι πιο εξειδικευμένοι γι'αυτή τη δουλειά και στην πράξη αυτοί ασχολούνται κατά κόρον με τις σοβαρές ΜΠΕ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μηχ.περ. για την στάνη κάθε τσοπάνου που χρειάζεται μια ΜΠΕ για να βγάλει μια άδεια. Μάλλον έχουμε υπερεκτιμήσει κάποια πράγματα.. Τέλος αν θέλετε να ξέρετε σε πολλές χώρες του κόσμου (και στην γειτονική μας Ιταλία) τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι όπως ήταν εδώ το 50 που ο καθένας υπέγραφε τα πάντα..Σε αυτό τον τομέα είμαστε πολύ μπροστά γιατί αν πείς εκεί ότι ενας μηχανολόγος δεν μπορεί να υπογράψει ΜΠΕ θα σε πάρουν με τις πέτρες..Στην Ιταλία ας πούμε οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανολόγοι υπογράφουν αρχιτεκτονικά στατικά μέχρι 3όροφο.. Εννοείται ότι δεν είναι σωστό αλλά δείτε και λίγο τι γίνεται και έξω..
  15. Βλακείες των καθηγητών...Οι κατευθύνσεις δεν παίζουν ρόλο στα Ε.Δ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.