Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μπαστρογιάννης Νίκος

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Μπαστρογιάννης Νίκος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η δήλωση του ιδιοκτήτη και η βεβαίωση του μηχανικού θα είναι από τα υποδείγματα που έχει ανεβάσει το ΥΠΕΚΑ? Και τί αμοιβή προτείνετε συνάδελφοι για βεβαιώσεις για γήπεδα δίχως κτίσμα, χωρίς την αμοιβή του τοπογραφικού?
  2. Παρατήρησε κανείς πως στο υπόδειγμα της βεβαίωσης μηχανικού στον τίτλο αναφέρει ''σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 1 (???) του Ν.4014/2011''? Μήπως έπρεπε να αναγράφεται ''του άρθρου 23''?
  3. Δεν σε παρεξηγώ συνάδελφε.Καλά τα λες.Αλλά μήπως γνωρίζεις για την βεβαίωση σε οικόπεδα δίχως κτίσμα?
  4. Συνάδελφε υπάρχει τοπογραφικό. Το θέμα είναι τί γίνεται με τις βεβαιώσεις για αδόμητα οικόπεδα!!!
  5. Σε αυτό το άρθρο αναφέρει ότι και στα αδόμητα οικόπεδα απαιτείται βεβαίωση που βγάζει το πρόγραμμα του ΤΕΕ, σαν την βεβαίωση που βγάζει όταν κάνεις ρύθμιση αυθαιρέτου!!! Δεν είναι η βεβαίωση του Μηχανικού ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Τώρα είναι που μπερδεύτηκα.. Κανείς συνάδελφος που έχει δώσει βεβαίωση ???
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι! Σε οικόπεδο με παλιά οικοδομική άδεια, μετά από αυτοψία διαπίστωσα ότι ο ιδιοκτήτης γκρέμισε το παλιό σπίτι (χωρίς άδεια κατεδάφισης) για να πουλήσει το οικόπεδο σαν γη μόνο. Η συμβολαιογράφος ζητάει βεβαίωση. Τί γράφουμε όταν δεν υπάρχει κτίσμα και ποιά αμοιβή να πάρω? Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα κύριοι συνάδελφοι.Μου ζήτησε ένας πελάτης βεβαίωση για οικόπεδο δίχως κτίσμα. Τί αναφέρουμε μέσα στο υπόδειγμα του υπουργείου όταν δεν έχει κτίσμα? Και τί αμοιβή να ζητήσω μιας και ακόμα δεν καθορίστηκαν? Ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα συνάδελφοι και καλό κουράγιο! Θα ήθελα να ρωτήσω αν στην τιμή ζώνη στα εκτός σχεδίου βάζουμε την ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στα εντός σχεδίου του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκει το αγροτεμάχιο ή χρησιμοποιούμε τον πίνακα των τιμών εκκίνησης ελάχιστου κόστους οικοδομής για τα εκτός σχεδίου (Κ1,Κ2,Κ3). Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλό κουράγιο! Μια περίπτωση που θα μας απασχολήσει όλους είναι τα αγροτεμάχια άνω των 4 στρεμάτων, στα οποία υπάρχουν πολλοί εξ αδιαρέτου συνιδιοκτήτες με αποκλειστική χρήση κάποιου τμήματος, και οι οποίοι όλοι έχουν κάνει την αυθαιρεσία τους. Οι προβληματισμοί που θέτω για συζήτηση είναι οι εξής: 1) Χρειάζεται υπογραφή από όλους για κάθε υπόθεση? 2) Υπέρβαση δόμησης ως προς την δόμηση που έχει ο καθένας σύμφωνα με την άδεια του ή ως προς την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση του αγροτεμαχίου? (π.χ. 200τ.μ.) 3) Ομοίως για την υπερβαση κάλυψης 4) Στον γεωγραφικό προσδιορισμό σχεδιάζουμε το πολύγωνο ολόκληρου του αγροτεμαχίου ή του τμήματος αποκλειστικής χρήσης του καθενός εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτη? 5) Σε ισόγεια κατοικία που έχει άδεια αν έχει προστεθεί αυθαίρετος όροφος, για τον υπολογισμό του προστίμου αυτού βάζουμε ναι ή όχι στο ερώτημα αν έχει οικοδομική άδεια? 6) Με τον αναλυτικό προυπολογισμό τί γίνεται? 7) Υπέρβαση ύψους βάζουμε σε κάθε όροφο ή μόνο στον τελευταίο που έχει περάσει το μέγιστο της περιοχής? Το πολύγωνο το σχεδιάζουμε στο περίπου στην αρχή και μετά όταν υποβάλουμε τοπογραφικό για τα εκτός σχεδίου προσδιορίζουμε τις συντεταγμένες των κορυφών του αγροτεμαχίου? Καλές δουλειές συνάδελφοι και καλή τύχη!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.