Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

george_82

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by george_82

  1. Αυτό που τρέχουν όλοι και κάνουν τροποποίηση σε Ε1/Ε9 τις τελευταίες ημέρες ώστε να δηλώσουν οικίες ως 1η κατοικία έχει νόημα; την στιγμή που ο οδηγός θέτει ως έτος αναφοράς το 2019, και βοηθητικά τα δύο προηγούμενα έτη;
  2. καθορίστηκε λοιπόν η διαδικασία τροποποίησης υφιστάμενων ΠΕΑ: https://www.buildingcert.gr/files/appendix_manual.pdf η οποία γίνεται μέσω προσαρτήματος από το BUILDINGCERT. Το κρίσιμο ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι εάν απαιτείται ακόμα η βελτίωση τουλάχιστον τριών ενεργειακών κατηγοριών, για τους παλαιούς πελάτες, οι οποίοι ήδη έχουν καταλήξει στις παρεμβάσεις τους.
  3. Εμένα μετά την ανάγνωση του οδηγού που εκδόθηκε χθες (13/10/2020) μου έκανε εντύπωση η δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον τριών κατηγοριών. Αυτό περιορίζει όλους αυτούς οι οποίοι έχουν ήδη εκδώσει ΠΕΑ και έντυπο παρεμβάσεων από πέρισυ όπου δεν υπήρχε αυτή η δέσμευση. Πώς θα διαχειριστούμε αυτούς τους πελάτες άραγε; θα κάνουμε ανάκληση και τροποποίηση των ΠΕΑ; θα τους επιβαρύνουμε για αυτές τις υπηρεσίες;
  4. Να βάλεις οπωσδήποτε εγγυητή, καθώς δεν κοστίζει κάτι. Εάν απορριφθείς έχεις την δυνατότητα μίας ακόμα αίτησης δανείου σε άλλη τράπεζα, ενώ υπάρχει και η τρίτη επιλογή της συνέχισης με ίδια κεφάλαια. Εγγυητής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, όπως και αντίκλητος. Στο https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjFrM3ohJ7bAhWJjCwKHd4MBvEQFggnMAA&url=https%3A%2F%2Fexoikonomisi.ypen.gr%2Fdocuments%2F10182%2F0%2F%CE%95%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%2B%CE%A0_%CE%A3%2B%CE%95%CE%9A%CE%9F%2B%CE%99%CE%99%2B-%2B%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%2B%CE%94%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82.pdf%2Ff30c14af-0b88-455c-8d17-dd844973f21b&usg=AOvVaw2nVPLjnX4tsQnYgIs6Lg9T θα βρεις το εγχειρίδιο εισαγωγής στοιχείων δανειοδότησης.
  5. Παιδιά ακούστε εμάς που το φάγαμε το σύστημα με το κουτάλι (Δυτ. Ελλάδα): ηρεμήστε, όλα τα στοιχεία θα εμφανιστούν όταν το σύστημα αρχίσει να ανταποκρίνεται στον φόρτο. Μην αγχώνεστε, όλες οι αιτήσεις θα γίνουν αποδεκτές, αφού τα χρήματα είναι υπεραρκετά, ενώ θα δοθούν κι άλλα. Θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος αιτήσεων, για όλη την Ελλάδα και θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να ανεβάσουμε κι άλλους φακέλους. Πληροφορίες απ' το Υπουργείο αναφέρουν ότι θα φροντίσουν να καλύψουν όλες τις αιτήσεις που θα προκύψουν, ακριβώς γιατί τα χρήματα είναι σε μεγάλο ποσοστό Ευρωπαϊκά, και θα δημιουργήσουν μεγάλη κινητικότητα στην αγορά (ΦΠΑ, δάνεια, αμοιβές, μεροκάματα κτλ).
  6. Παιδιά καλώς ή κακώς ότι έγινε έγινε. Μπήκε πολύς κόσμος (ιδιώτες) και έκαναν μόνοι τους τις αιτήσεις (κουτσά, στραβά). Κάθε μηχανικός μπόρεσε και έριξε 3,4 ακόμα, αναλόγως του χρόνου που επένδυσε και πολύ λογικά φτάσαμε κοντά στις 25.000 αιτήσεις. Πλέον αναμένουμε τα νέα κονδύλια τα οποία θα διατεθούν, πράγμα που ούτως ή άλλως θα ωφελήσει το Ελληνικό Δημόσιο πολυπλεύρως.
  7. Παιδιά μια προσέγγιση και από εμένα: τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν εκδοθεί περίπου 25.000 ΠΕΑ (βάση του αριθμού πρωτοκόλλου), τα οποία μην περιμένετε ότι θα καταφέρουν να περάσουν τον έλεγχο δικαιολογητικών (ασυμφωνίες τετραγωνικών, όχι πρώτες κατοικίες, ψευδή στοιχεία κτλ), ενώ τουλάχιστον τα μισά θα απορριφθούν στην φάση της αίτησης για δάνειο από τράπεζα (μηδενικά εισοδήματα, χρέη, κάρτες, Τειρεσίας, δάνεια, Σώρρας κτλ). Σε γενικές γραμμές δεν θεωρώ ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 12.000-13.000 επιλέξιμοι φάκελοι για το Εξοικονομώ, οι οποίοι εάν δεσμεύουν κατά μέσο όρο περίπου 12.000€ (επιδότησης) ο καθένας μετά βίας καλύπτουν τον μισό προϋπολογισμό του προγράμματος. Συμπέρασμα: Μην αγωνιάτε με τις ώρες για την πλατφόρμα που υπολειτουργεί, μην αγχώνεστε, και συνεχίστε να προχωράτε τους φακέλους σας με κανονικούς ρυθμούς, μιας και πιθανότατα το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις για αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες.
  8. ακόμα και στο ypeka.gr υπάρχει μόνο ο οδηγός του προγράμματος, χωρίς τα παραρτήματα. Ελπίζω να μην καθυστερήσουν να τα ανεβάσουν, μιας και οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενημερωμένοι.....
  9. Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να γνωρίζω τί απαιτείται για μια αλλαγή χρήσης από κατοικία σε εστιατόριο από απόψεως μηχανολόγου. Υποθέτω ότι θα πρέπει να γίνει νέα μελέτη παθητικής πυροπροστασίας, η οποία θα περιέχει και ενεργητική η οποία θα εγκριθεί από την πυροσβεστική; Υδρευση-αποχέτευση-κλιματισμός-ενεργ. απόδοση δεν απαιτούνται; (είναι κάτω από 50 τ.μ.) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Παιδιά πολύ χρήσιμα όλα τα σχόλια σας, αλλά θα ήθελα λίγο να συνοψίσω την διαδικασία, τουλάχιστον για τα Φ/Β < 20kW. Αν κατάλαβα καλά, απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, με τα ακόλουθα δικαιολογητικά: - Αίτηση του ιδιοκτήτη - Τοπογραφικό ή αντίγραφο κτηματολογίου - Τεχνική έκθεση για την εγκατάσταση (είναι υποχρεωτικό; - Βεβαίωση δασαρχείου & εφοριών αρχαιοτήτων κατά περίπτωση (περιβαλλοντική μελέτη δεν χρειάζεται για ισχύ <20kW) Παρακάλω δώστε τα φώτα σας αν κάνω κάπου λάθος ή έχω παραλείψει κάτι. Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!
  11. Καλημέρα σε όλους. Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς νέους ΜΜ που προσπαθούν να διαλέξουν τους κατάλληλους ΚΑΔ εν όψη της έναρξης επαγγέλματος. Τελικά βλέπω να απευθύνομαι σε λογιστή για σιγουριά, αλλά καλό θα ήταν να μας βοηθήσουν και οι παλαιότεροι Οι ΚΑΔ άλλαξαν πρόσφατα, οπότε παραθέτω και την περιγραφή της αντίστοιχης δραστηριότητας. Οποιαδήποτε άποψη θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη! Εγώ σκέφτομαι τους εξής ΚΑΔ: 71.12.13.02 Εκπόνηση Ενεργειακών Μελετών 71.12.13.03 Ηλεκτρολογικές Μελέτες 71.12.13.05 Μηχανολογικές Μελέτες 71.12.13.06 Μελέτες Συστημάτων Πυρόσβεσης 71.12.19.01 Μηχανολογικές Μελέτες Γενικά (περιλαμβάνονται σε αυτές οι 3 παραπάνω 71.12.19.11 Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας Επίσης υπάρχει ο γενικότερος: 71.12.00.00 Δραστηριότητες Μηχανικών & συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών (περιλαμβάνει άραγε όλους τους παραπάνω ΚΑΔ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απόψεις σας
  12. Ναι, και γω πιστεύω ότι καλύτερα είναι το πλήρες πακέτο, αν και λογικά μπορούμε να το αναβαθμίσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Εγώ τώρα ξεκίνησα τις διαδικασίες, ακόμα ψάχνω να νοικιάσω γραφείο.
  13. ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ πάιρνω την επιδότηση νεων επαγγελματιών επιστημόνων του ΟΑΕΔ που λογικά δεν σε ενδιαφέρει πιά! Αλλά από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί και ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για hardware-software έως και 50% για όλους τους επιστήμονες (πάλι ΟΑΕΔ). Καλή περίπτωση, μην σου ξεφύγει!
  14. Καλησπέρα σε όλους. Ετοιμάζομαι να ανοίξω γραφείο (με επιδότηση φυσικά) και αναρωτιόμουν ποιό πακέτο του FINE να αγοράσω. Το πλήρες πακέτο Η/Μ εγκαταστάσεων (ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ FINE/AutoFINE) κοστίζει 1550€ ενώ με 950€ επιπλέον αγοράζω το Η/Μ ΠΑΚΕΤΟ ADAPT-FINE/AutoFINE. Ξέρει κάποιος ποιά είναι η διαφορά τους στην πράξη; Εσείς ποιά έκδοση χρησιμοποιείτε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.