Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, Θέλω να "φρεσκάρω" τις γνώσεις μου στη Στατική. Μήπως κάποιος/α από εσάς έχει υπόψη του τα πιο κάτω βιβλία : Ποιό θα προτείνατε ; 1. ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΘΥΜΙΑ) 2. Εφαρμοσμένη στατική (Wagner, Walter, Erlhof, Gerhard) 3. Structural Analysis (R. C. Hibbeler) Ευχαριστώ
  2. Το ποσοστό 6% είναι πολύ καλό για την αμοιβή. Επίσης επειδή ζω και εργάζομαι στη Κύπρο διευκρινήζω ότι το 6% δεν είναι μόνο η αμοιβή του Αρχιτέκτονα αλλά και του Πολιτικού Μηχανικού (το λιγότερο). Θέλω όμω να συστήσω να διευκρινηστούν από την αρχή ΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες. Δηλαδή τι ακριβώς περιλαμβάνει το 6%. π.χ. τα σχέδια της κατασκευής θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για κουζίνα, ερμάρια κλπ ή αυτά θα φαίνονται μόνο στις κατόψεις ; Περιλαμβάνεται ηλεκτρολογική και μηχανολογική μελέτη, περιλαμβάνεται (έστω και απλή) μελέτη θερμομόνωσης; Τώρα θα μου πείτε όλα αυτά με 6% ; ! Και έχετε δίκαιο απόλυτα αλλά ο πέλάτης πρέπει μα ξέρει από πριν τι ακριβώς θα πάρει και ο Αρχιτέκτονας/Μηχανικός θα πρέπει αν εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες στον πελάτη.
  3. Συνάδελφε, δυστυχώς η τιμή έχει άμεση σχέση και με την αγορά. Δηλαδή πόσο ανοικτή είναι η αγορά για τέτοια πακέτα εφαρμογών. Πίστεψε η προώθηση του προγράμματος είναι πολύ δύσκολη και σε διαβεβαιώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι η τιμή. Επίσης το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τις επιμετρήσεις. Παρέχει κοστολόγηση έργων, βιβλιοθήκες υλικών, παρακολούθηση (πραγματικό κόστος έργου) κλπ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.