Μετάβαση στο περιεχόμενο

xristina90

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

xristina90's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οκ παιδιά η ώρα της απόφασης έφτασε σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. μέσα σε 1 μέρα με κάνατε να κατανοήσω όλα τα επαγγέλματα των μηχανικών που τα είχα λίγο συγκεχυμένα στο μυαλό μου.. αύριο καταθέτω το μηχανογραφικό μου και ελπίζω σε μερικούς μήνες να επανέλθω όχι πια ως απόφοιτη αλλά ως μηχανικός !!σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και την ώρα που σπαταλήσατε , μελλοντικοί συνάδελφοι της Κρήτης μάλλον σας έρχομαι!
  2. Οκ ξεκαθάρισα απολύτως το θέμα με τα δικαιώματα και τη ζήτηση της κάθε σχολής! έχω ένα τελευταίο ερώτημα όσων αφορά το αντικείμενο της κάθε σχολής ,κάτι που θα αποβεί καταλύτης στην αυριανή μου επιλογή.. Όσων αφορά (1,3 vs 4): όπως ανέφερα πως με ενδιαφέρει η μελέτη και οι εγκαταστάσεις ανεξάρτητα αν είναι ηλεκτρολογικές ή μηχανολογικές. άρα μόνο αυτό μπορεί να με βοηθήσει να αποφασίσω μεταξύ (1) και (2). ((ερωτώ το συγκεκριμένο γιατί δεν καταλαβαίνω την ορολογία που χρησιμοποιείται περί ενέργειας, παραγωγής και άλλων τομέων ,,, δεν ξέρω καν που ανήκει ο τομέας με τις εγκαταστάσεις και τις κατασκευές που με ενδιαφέρει)) Μήπως ξέρεται λοιπόν ποιο από αυτά τα τμήματα ασχολείται και μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά??δηλαδη τις μελέτες-εγκαταστάσεις??? Και για την 4: Μήπως ξέρει κανείς το αντικείμενο της ?έμαθα ότι έχουν πολλά από τα δικαιώματα των αρχιτεκτόνων αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνουν όταν αποφοιτήσουν ..δηλαδή αν κατασκευάζουν ή να σχεδιάσουν κατοικίες όπως οι αρχιτέκτονες…? Σας ευχαριστώ θερμά και συγγνώμη αν επιμένω αλλά με πνίγει ο χρόνος και φοβάμαι ότι ίσως σπουδάσω κάτι που δεν θα μου αρέσει
  3. Με έχετε βοηθήσει όλοι παρά! ήδη έχω απόκλιση το 3,και έχω ξεκαθαρίσει 3 πράγματα στο μυαλό μου και αν θέλετε με συμπληρώνεται κ με διορθώνεται: 1.ειναι παρόμοιο με ηλεκτρολόγους αν κ δεν έχω καταλάβει τη διαφορά τους που σίγουρα υπάρχει γιατί το συγκεκριμένο δεν έχει αντιστοιχία μεταγραφής(δηλαδή δεν ξέρω αν έχουν ίδιο αντικείμενο, ίδιο πτυχίο κ αντίκρισμα στην αγορά) 2.ειναι παρόμοιο με μηχανολόγους μηχανικούς με κατοχυρωμένα δικαιώματα πια! 4.παρομοιο με αρχιτέκτονες αλλά με μερικά από τα δικαιώματα των αρχιτεκτόνων κατοχυρωμένα!
  4. Είναι αλήθεια, kosmel ότι ίσως σε παραξενεύει το αν πιάνω κάποιο από αυτά τα τμήματα με τα μόρια που έχω αλλά όπως ανέφερα στην αρχή είμαι πολύτεκνη και έχω δικαίωμα μεταγραφής χωρίς ποσοτικό περιορισμό!(αυτό με διευκολύνει για το 1. που έχει αντιστοιχία με τμήματα νησιών που έχουν βάση 14000 μόρια, ενώ το ίδιο βρίσκεται στα 16600 μόρια) Ακόμη για το 2. σύμφωνα με τις περυσινές βάσεις μου υπολείπονται 1500 Μοριά αφού η βάση του ήταν 15050.. Και τα άλλα 2 βρίσκονται πάνω κάτω στα μόρια μου! σε ευχαριστώ πάντως πολύ για τις απόψεις σου με βοήθησαν πολύ!
  5. Σας ευχαριστώ όλους πολύ ! σύμφωνα με αυτά που μου είπατε οι 1 κ 2 είναι καλύτερες επιλογές ! Μάλλον τείνω στην 2η γιατί όπως προ είπα μ’αρεσουν περισσότερο μελέτες, ,οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις και λιγότερο οι υπολογιστές και γεγονός είναι ότι μου έδωσε μεγάλη χαρά το γεγονός ότι αναγνωρίσθηκαν τα δικαιώματα τους (ευχαριστώ για την παράθεση leonardo)! Όσα περισσότερα σχόλια τόσο πιο πολύ με βοηθάτε στην απόφαση μου που δυστυχώς πρέπει να γίνει σήμερα ή αύριο! Ευχαριστώ και πάλι!
  6. Καλησπέρα παιδιά, είμαι 2 μέρες πριν δηλώσω το μηχανογραφικό μου και είμαι παντελώς χαμένη...Είμαι απόφοιτη του 2008,πολύτεκνη, πέρασα μαθηματικός πέρυσι ,αλλά ξαναέδωσα γιατί μαρέσει πάρα πολύ η δουλειά του μηχανικού, ανεξάρτητα οικονομικών απολαβών! Στο κυρίως θέμα λοιπόν ,με τα μόρια που συγκέντρωσα φέτος (16450 περίπου), δεν είναι δυνατό να εισαχθώ σε αρχιτέκτονες , πολ.μηχ και ηλεκτρολόγους ή μηχανολόγους αλλά δε με λυπεί γιατί υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες σχολές ..Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε 4 σχολές εκτός Αθήνας , και πιστεύω ότι η μάτια η δική σας θα με κατατοπίσει πλήρως ..Και είναι οι σχολές: 1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) 2. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ ‘Η ΞΑΝΘΗ) 3. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 4. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) Ή(ΒΕΡΟΙΑ) Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζω τίποτα για τα δικαιώματα πού έχουν ,ή για το αντικείμενο τους καθώς ενδιαφέρομαι πολύ για μελέτες, ,μηχανολογικές εγκαταστάσεις και τέτοιου είδους εργασίες. Έψαξα πολύ σε βιβλία και sites αλλά τα πράγματα είναι μπερδεμένα .,Νομίζω πως αν δεν βρω την άκρη ίσως καταφύγω στα παλιά γνώριμα λημέρια δηλ. στην παλιά μου σχολή !Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους του forum. Ευχαριστώ. acnt
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.