Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

toudor

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

toudor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου τι γίνεται στην εξής περίπτωση. Σε μια πολυκατοικία κατασκευής του 90, οι ιδιοκτήτες της (10 στον αριθμό), θέλουν να κάνουν ανοίγματα 50*50 στο λουτρό κάθε διαμερίσματος, σε ΄΄τυφλή΄΄ όψη λόγω ΔΗ, και να πληρώσουν τα ανοίγματα με υαλότουβλα απλού τύπου (προφανώς για να αποκτήσουν φυσικό φωτισμό). Γνωρίζω ότι χρειάζεται άδεια αλλαγής όψης. ( έτσι ονομάζεται?) Δεν γνωρίζω, 1. το κόστος χονδρικά σαν τάξη μεγέθους 2. τι πρέπει να υπάρχει στον φάκελο για την συγκεκριμένη άδεια? (αρχιτεκτονικά, μελέτη θερμομόνωσης, τεχνική έκθεση? ) 3. Ποια είναι η πηγή για να πληροφορείται κάνεις βάση κανονισμού? (ο ΓΟΚ?) Ευχαριστώ,
  2. θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, σε ποιο όνομα βγαίνει το πρόστιμο σε περίπτωση συνιδιοκτησίας? και στα 2 απο 50%?
  3. Η άδεια μικρής κλίμακας καλύπτει την αντικατάστασης υδραυλικού δικτυού (λουτρό, κουζίνα) ;
  4. Τι εννοείς? Ότι οι τεχνολόγοι ενδέχεται να εκπονήσουν λάθος μελέτες ? συνεπώς υπογράφουν μόνο Αρχιτεκτονικά λόγω μη ύπαρξης κινδύνου ενδεχόμενης κατάρρευσης?
  5. Δηλαδή ετοιμάζει τη μελέτη κάποιος τεχνολόγος, την καταθέτει στη πολεοδομία και αν μπορεί να υπογράψει έχει καλώς, αν όχι ψάχνει κάποιον να συνυπογράψει?
  6. Προσωπικά νομίζω ότι όλοι επωφελούνται με την υπάρχουσα κατάσταση (εάν και εφόσον ισχύει) και είναι όλοι χαρούμενοι.
  7. Αν κάποιος τεχνολόγος μηχανικός έχει τον πελάτη, κάνει τα αρχιτεκτονικά, αλλά δε μπορεί να υπογράψει…. ( λέγεται ότι σε κάποιες πολεοδομίες μπορούν, σε κάποιες άλλες όχι). Τότε τι ποσοστό θα δώσει στον μηχανικό που θα βάλει μόνο την υπογραφή ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.