Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

michel

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.act-so.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

michel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Που ειναι ο πίνακας Excel του Αρθρου 10 ? Για τη διευκόλυνση των ιδιωτών μελετητών, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών σε εφαρμογή του άρθρου 10, την ηλεκτρονική μορφή της παρούσας που είναι ανηρτημένη στον ιστότοπο του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr) συνοδεύει πίνακας Excel.
  2. καλό θα ήταν να διαβάσεις το Νόμο. Για υπέρβαση ύψους κάτω από 20% του επιτρεπομένου, προσαύξηση προστίμου 1,2 και για άνω του 20%, προσαύξηση 1,4. Τώρα το πως μετριέται αυτό είναι μία άλλη ιστορία... Εάν π.χ. τα τετραγωνικά είναι όλα νόμιμα και έχεις μόνο υπέρβαση ύψους, δεν έχω ιδέα.
  3. Επίσης πιστεύω ότι είναι τρομερό δώρο στους αυθαιρέτες. Κάνανε ότι κάνανε, δεν πλήρωσαν Άδεια, δεν πλήρωσαν Μηχανικούς, πλήρωσαν μαύρα τους εργολάβους χωρίς ΙΚΑ, κλπ. Βεβαίως διάλεξαν την χειρότερη εποχή, τώρα που ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Αλλά σε κανονικές συνθήκες ποτέ ένας τέτοιος Νόμος δεν θα είχε περάσει. Αυτό που θα είχα προτείνει, αλλά δεν με ρώτησε κανείς, είναι για τους κρατικούς λειτουργούς (Βουλευτές, Δικαστές κλπ), διπλασιασμός του προστίμου. ένα άνα ιδιοκτησία, όχι ανά χώρο. Μία αίτηση, ένα παράβολο.
  4. Στις σημειώσεις του Φύλλου Καταγραφής αναφέρεται ότι Κάθε αυθαίρετη κατασκευή υπολογίζεται ξεχωριστά και το τελικό πρόστιμο είναι άθροισμα των επιμέρους -ανά ιδιοκτησία-. Για ένα σπίτι που υπολόγισα, μου βγήκαν 7 φύλλα καταγραφής: άλλος χώρος ήταν λίγο στο Δ, άλλος χώρος ολόκληρος μέσα στην πρασιά, κλπ. Για αυτό και έφτιαξα το πρόγραμμα. Έχω θέματα με ξενοδοχεία και υπολογίζω ότι θα έχω εκατοντάδες φύλλα να συμπληρώσω. Βεβαίως, θα βγουν ερμηνευτικές (το ελπίζω). Περιμένω ειδικά τι θα πει "αρμόδιος" Μηχανικός.
  5. Η αλλαγή έγινε. Προστέθηκαν οι Τοπογράφοι. Το νέο link είναι http://www.topsystems.gr/products/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD%2C-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82%2C-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82%2C-%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82%2C-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82.html
  6. Ο Νόμος δεν καθορϊζει ¨οτι εϊναι υποχρεωτικό να υποβληθεί ηλεκτρονικά, λέει ότι "μπορει".
  7. Λοιπόν κάθισα και έφτιαξα ένα πίνακα Excel για αυτόματο υπολογισμό του προστίμου. Έκανα 3 μέρες διορθώσεις για να βγει σωστά για κάθε περίπτωση. Το έβαλα προς πώληση σε λογική τιμή, όχι πολύ χαμηλό για να μην διοχετευτεί παντού, όχι πολύ ψηλό επειδή δεν αξίζει. Τα λεφτά θα πάνε να σώσουν 3 θέσεις εργασίας συναδέλφων στο γραφείο που δουλεύω και πάει κατά διαόλου. Εάν είναι λίγα τα λεφτά θα πάμε για πίτσα. Εάν δεν πωλείται καθόλου, δεν πειράζει, δεν περιμένουμε θαύμα πια. Εάν επιτρέπεται να βάλω το link , ας μου το πει κάποιος administrator. Δεν θα το βρείτε εύκολα. Το πρόγραμμα αυτόματου υπολογισμού προστίμου αυθαιρέτων θα το βρειτε εδω (no spam) http://www.topsystems.gr/products/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD%2C-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82%2C-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82%2C-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82.html
  8. Κατάλαβε κανείς εάν υπερκαλύπτει προηγούμενη νομοθεσία? όπως παραδείγματος χάριν για την λειτουργική τακτοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων? (υποθέτω ναι) και τους ημιυπαιθριους? (μπερδεύομαι)
  9. Παλιά έλεγε «Ειδικότερα, από τους εξώστες και ημιϋπαίθριους χώρους που κατασκευάζονται σε προσθήκη κτιρίου, στη συνολική επιφάνεια που προκύπτει από το σ.δ. δεν υπολογίζεται επιφάνειά τους έως 40% της επιφάνειας που αντιστοιχεί στην προσθήκη. Και στην περίπτωση αυτή από το ανωτέρω ποσοστό οι ημιύπαίθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 20% του σ.δ. της προσθήκης» Η διατύπωση έχει εξαφανιστεί.
  10. Έτσι θα έπρεπε να είναι, αλλά η φράση που το διατύπωσε στο ΓΟΚ έχει εξαφανιστεί. Αυτό προσπαθώ να πω. Παρακάτω το άρθρο του ΓΟΚ μετά την τροποποίηση Άρθρο 11 Λειτουργικά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις των κτιρίων 1. Εξώστες με τυχόν οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία και ημιυπαίθριοι χώροι διατάσσονται ελεύθερα σε οποιαδήποτε όψη και όροφο του κτιρίου. 2. Εξώστες και ημιυπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας έως 35% αυτής που επιτρέπεται να δομηθεί συνολικά στο οικόπεδο, δεν υπολογίζονται στο συντελεστή δόμησης. Από το ανωτέρω ποσοστό οι ημιυπαίθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 15% του συντελεστή δόμησης και κατανέμονται αναλογικά ανά όροφο. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής, οι ημιυπαίθριοι χώροι πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μ. και βάθος μικρότερο ή ίσο των 1,80 μ.. Κατ’ εξαίρεση για τις τουριστικές εγκαταστάσεις οι ημιυπαίθριοι χώροι πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μ. και βάθος μικρότερο ή ίσο με το πλάτος τους. Στην περίπτωση αυτή, δεν ισχύει ο περιορισμός της αναλογικής κατανομής ανά όροφο. Τα παραπάνω ισχύουν και επί προσθήκης σε υφιστάμενο κτίριο». β) Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται για τα κτήρια, των οποίων οι αιτήσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας κατατίθενται μετά την ισχύ του παρόντος νόμου. Που είναι η διάταξη περί 15% της προσθήκης?
  11. Μερικές διευκρινήσεις για πισίνες ξενοδοχείων, μετά από αρκετή εμπειρία, αλλά με κάθε επιφύλαξη διαφορετικής ερμηνείας* από τον υπάλληλο του ΕΟΤ. Η απόσταση 20 μ προκύπτει από προδιαγραφές ΕΟΤ, όπως αναφέρει ο Πακτομενος. «Νοείται η κάθετη απόσταση από το άνοιγμα του δωματίου» (*μπαλκονόπορτα, όχι πόρτα εισόδου). Η απόσταση ισχύει μόνο σε περίπτωση κοινόχρηστης πισίνας. Η ατομική πισίνα μπορεί να είναι εφαπτόμενη στο δωμάτιο. Εάν η πισίνα είναι υποχρεωτική κατά ΕΟΤ, προβλέπεις π.χ. μια μεγάλη πισίνα κοινόχρηστη σε απόσταση 20μ, και όσες άλλες ατομικές η "sharing pool" θέλεις, ακόμα και κάτω η μέσα στα δωμάτια. Εάν όμως δεν προβλέπεις την υποχρεωτική κοινόχρηστη, τότε υπάρχει πρόβλημα απόστασης. Εάν η πισίνα δεν είναι υποχρεωτική, μπορείς να κάνεις ατομική πισίνα για κάθε δωμάτιο αν θέλεις, η για ένα μόνο δωμάτιο (π.χ. μια σουίτα), χωρίς θέμα απόστασης. Εάν όμως είναι κοινόχρηστη, πάλι έχεις θέμα απόστασης. Παρεμπίπτοντος, το ξενοδοχείο της Aldemar που αναφέρει ο CostasV το ξέρω από πρώτο χέρι.
  12. Ευχαριστω τους συναδελφους για την ευρεση του Νομου. Κανοντας την συμπτυξη με το ΓΟΚ 2000, παρατηρησα μια διαταξη που καταργηθηκε: "Ειδικότερα, από τους εξώστες και ημιϋπαίθριους χώρους που κατασκευάζονται σε προσθήκη κτιρίου, στη συνολική επιφάνεια που προκύπτει από το σ.δ. δεν υπολογίζεται επιφάνειά τους έως 40% της επιφάνειας που αντιστοιχεί στην προσθήκη." Τωρα ισχυει: Εξώστες και ημιυπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας έως 35% αυτής που επιτρέπεται να δομηθεί συνολικά στο οικόπεδο, δεν υπολογίζονται στο συντελεστή δόμησης. Από το ανωτέρω ποσοστό οι ημιυπαίθριοι χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 15% του συντελεστή δόμησης και κατανέμονται αναλογικά ανά όροφο. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής, οι ημιυπαίθριοι χώροι πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μ. και βάθος μικρότερο ή ίσο των 1,80 μ.. (...) Τα παραπάνω ισχύουν και επί προσθήκης σε υφιστάμενο κτίριο». Που σημαινει οτι τωρα επιτρεπεται προσθηκη ημιυπαίθριου χώρου σε υφισταμενο κτιριο, η κανω λαθος ερμηνεια?
  13. Μπορει κανεις να μου βρει το κειμενο του Νομου οπως δημοσιευθηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως. Το εχει διαβασει κανεις? (οχι τιτλοι εφημεριδας & σχεδιο Νομου, μιλαω για το τελικο κειμενο, με τις μεταβατικες διαταξεις κλπ.)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.