Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

frank

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by frank

  1. frank

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστώ πολύ!
  2. Παρεκκλίσεις τέλος από την 'Ανοιξη στη δόμηση εκτός σχεδίου. Mετά τις περιοχές Natura, η ηγεσία του υπουργείου φιλοδοξεί τώρα να περάσει και σε όλες τις εξω-αστικές περιοχές την πολιτική της για σταδιακό περιορισµό της εκτός σχεδίου δόµησης, ξεκινώντας από την κατάργηση όλων των παρεκκλίσεων. Oι νέες ρυθµίσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τους και αναµένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της άνοιξης. Σχεδόν παράλληλα θα ανακοινωθεί και το νέο επικαιροποιηµένο ρυθµιστικό σχέδιο της Aττικής και της Θεσσαλονίκης, µέσω του οποίου σχεδιαζόταν αρχικά να περάσουν οι παραπάνω ρυθµίσεις για τον εξω-αστικό χώρο. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&pubid=94455166
  3. Mε τίποτα δεν με (μας) βάζω στη θέση τους. Είναι ψυχοπάθεια βαριάς μορφής. Θα μας είχαν δέσει ήδη, καθότι δεν είμαστε γόνοι. Για να γελάσουμε και λίγο: http://www.mycomics.gr/classics/armatoli.htm Το φέσι μας το φορέσανε. Η φουστανέλα εν αναμονή.:lol:
  4. Συμφωνώ και επαυξάνω. Οργανωμένη ουσιαστική αποκέντρωση. Αν συνεχίσουν τα δρώμενα της χώρας έτσι, θα είναι και άτακτη φυγή, προς το χωριό, να φάνε οι άνθρωποι αβγό και ντομάτα τζάμπα και να γλυτώσουν από ενοίκια, κοινόχρηστα, και ύπερμάρκετ. Και πάλι δεν το βλέπω. Το παιχνίδι είναι καλά στημένο, κανείς δε θα πάει πουθενά. Για να μας παρηγορήσω για τα χάλια μας θα θυμίσω ότι είχε και καλύτερους "μάγκες" στο παρελθόν. Αρχαία Αίγυπτο αρκετοί ταλαίπωροι χτίσανε πυραμίδες με ημερομίσθιο (τεκμαρτό; ) ένα κρεμμύδι και είκοσι βουρδουλιές. Συμπέρασμα: Το κρεμμύδι θρέφει γερούς οργανισμούς. Παραμένω αισιόδοξος. Μετά τη βροχή βγαίνει ήλιος. Κι αν βραχείς θα στεγνώσεις. Το άγχος μακρυά!
  5. Από τη στιγμή που τα ευρώ έχουν πάνω νούμερο, άρα είναι "τόσα", αυτή η ιστορία ότι χρωστάμε εμείς σαν Ελλάδα, η Αγγλία, η Αμερική κ.τ.λ., ...δηλάδη τι έγινε, ποιός κρατάει όλα αυτά τα παγκόσμια ευρώ με το συγκεκριμένο νούμερο στα χέρια του, και τι θέλει παρακάτω. Πιο πολλά από το όλα δεν γίνεται, και τα έχει ήδη. Πως την είδε δηλαδή, monopoly, ή νέος οικονομικός Χίτλερ; Και πληρώνει ο κόσμος με άγχος και μιζέρια την ψυχοπάθεια κάποιων.
  6. Συνάδελφε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. (Σχετικά με την επανάληψη..., το ξέρω. Για τον συμβατικό προϋπολογισμό ήταν η έρευνα, προς κατανόηση σχέσης ετα, τα, σζ και τζ).
  7. Με τον μηχανικό που περιγράφεις έχετε σχέση πωλητή-αγοραστή αν κατάλαβα σωστά. Με σου πα μου πες του πα, δεν θα γίνει αυτό που επιθυμείς: την ορθή σου πληροφόρηση πριν την αγορά του διαμερίσματος. Προσλαμβάνεις μηχανικό της εμπιστοσύνης σου (μηχανικός-πελάτης), ελέγχει το διαμέρισμα και τα σχέδια και εξηγεί και σε σένα την ορθότητα των στοιχείων σε σχέση με σχέδια-διαμέρισμα-τετραγωνικά μέτρα (θα ζητήσεις να υπογράψει αυτά που θα πει - τα νόμιμα τ.μ.). Και αποφασίζεις μετά πιο υπεύθυνα. Kαι διασφαλίζεις και τα χρήματά σου. Νομίζω ότι το σύνηθες είναι μεγαλοπαρανομίες, ακολουθούν οι μικροπαρανομίες και το 100% νόμιμο, δυσεύρετο. Θετική η στάση που κρατάς, αν σκέφτονται έτσι οι περισσότεροι (είτε λόγο προστίματος είτε όχι) , θα μειωθεί κατά πολύ το φαινόμενο της παράνομης δόμησης.
  8. ΕΤΑ =44 , ΤΑ =58,5 , εκτός σχεδίου ΣΖ =0,75 . ΤΖ =; Υπάρχει κάποιο λινκ για τις ΤΖ του 1989 (Μακεδονία); Έψαξα, δεν βρήκα τίποτα, μόνο των τελευταίων ετών. Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος (και τις χρησημοποιεί ο ίδιος)...
  9. 1. Τα αρχιτεκτονικά θα τα κάνει ιδιώτης ή μηχανικός; 2. Ποιός θα τα σφραγίσει και θα τα παραδώσει πολεοδομία; 3. Έχει γνώσεις ΓΟΚ; 4. Toν εμπιστεύεστε; 5. Σχεδιαστικές λύσεις και προτάσεις γίνονται με σχέδια.
  10. Αν καλύψεις και τον 1ο όροφο, είσαι εντάξει. 1,20χ1,20 φανάρι σκάλας; (τα 1,20χ1,20 τμ δεν θα μετρήσουν στη δόμηση ως φωταγωγός, μόνο στην κάλυψη).
  11. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Ο "αρχιτέκτων" καταργεί τις κομμουνιστικές λύσεις, όσο και αν οι ελληνικές σχολές αρχιτεκτόνων έχουν ιστορία στο "κόκκινο". Καταλήγουμε σε σχήμα πυραμίδας. Σε περίπτωση που υπάρχει συνειρμός ανάμεσα σε Κολοκοτρώνης-Χάρης να παραθέσω: Η Εννότητα είναι Θεότητα. Ηγέτης είναι αυτός που έχει την ικανότητα να ικανοποιεί όλα τα μέλη της ομάδας. (υπάρχει και ορισμός της ομάδας και της κοινότητας). Είναι καλό στις ανθρώπινες σχέσεις να στρογγυλεύουμε τις οξείες γωνίες που δημιουργούνται. Διαίρειν και βασίλευε. Ουδείς μεγαλύτερος εχθρός από τον ευεργηθέντα αχάριστο. Ειρήνη υμείν. Έχω προτίμηση στο πρώτο και το τελευταίο.
  12. Σκαλάκια για έξοδο στη βεράντα 0,5μ είναι μια σίγουρη λύση.
  13. Η Δευτέρα θα δείξει. Λογικά, ο υπολογισμός της αμοιβής έγινε με 19% την Παρασκευή, αυτό ισχύει. Τέλος. Παρόμοιο μοιάζει και η αλλαγή σε 118€ από 01/03/10. Αν κάποιος κατοχύρωσε αμοιβή στις 26/02/10; Μια αλλαγή στο λ μας λείπει. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σχετικά με το χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα σε κατάθεση αμοιβής και την ημερομηνία πρωτοκόλησσης, τι γίνεται με φπα, ετα, και λ; Η απυ παίρνει φπα της ημερομηνίας κατάθεσης ή εντολής από ΤΕΕ; Προσωπικά μου μοιάζει λογικό ότι η εντολή ΤΕΕ κατοχυρώνει την ημερομηνία με τις ισχύουσες τιμές (για πόσο καιρό; ) και αργότερα σε περίπτωση μεταβολής των τμ και μόνο, γίνεται και αναπροσαρμογή της αμοιβής με τις τρέχουσες τιμές.
  14. Κι εγώ χιούμορ κάνω, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες βλάχοι τις ποιμήν, να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Τα αστεία μας τα λένε οι δημοσιογράφοι.. Η ερώτηση πάντως έχει αλλάξει σε "πως θα τρώμε ψωμί (ή παντεσπάνι) χωρίς να μας δουλεύουνε". Μη τρελλαθούμε και τελείως. Ο μηχανικός φέρει ευθύνη όχι μόνο κατά την επίβλεψη, αλλά και για όλη τη διάρκεια ζωής της οικοδομής. Σε περίπτωση κατάρευσης της οικοδομής έχουμε καταλογισμό ευθύνης στο μηχανικό ή "βλάχο"με τις γνωστές συνέπειες, ενώ σε περίπτωση κατάρευσης της οικονομίας της χώρας έχουμε "ανάληψη" ευθύνης από τον ίδιο τον πολιτικό με τις επίσης γνωστές συνέπειες=ασυλία. Η οικοδομή πάγωσε ή την παγώσανε; Μας τα γράψανε και στο focus, είναι η τεμπελιά του Έλληνα. Όσο ο αέρας που αναπνέουμε δεν έχει ακόμα φπα, βλέπω να γίνεται της μόδας ο ασκητισμός και η γιόγκα. Και όσο για το αν "μήπως να φύγουμε από την Ε.Ε.;" νομίζω ότι δεν θα μας ρωτήσουνε για το τι θα κάνουνε (σιγά και μη μας αφήσουνε να φύγουμε). Κι αν φεύγαμε που θα πηγαίναμε; Όπου κι αν πας, όπου κι αν πας... http://www.youtube.com/watch?v=ega7e2wRp90&feature=related Η κατάσταση θέλει γέλιο! Διατηρώ αισιοδοξία για το μέλλον, νομίζω ότι η Ε.Ε. θα μας ρίξει χρήματα για τα επόμενα 2-3 χρόνια. (Σοβαρολογώ, μη με ρωτήσετε αν ξέρω το άλλο με τον Τοτό! )
  15. Γνώμη μου (μπορεί να έχω λάθος), αλλά θεωρώ πιο πιθανό να δούμε τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου, παρά κλέφτες πολιτικούς να επιστρέφουν τα κλοπιμαία. Ακόμα και αν αρχίσουν τα "σπασίματα", καρφί δε θα τους καίγεται, δικά τους είναι; Τα "δικά τους" τα έχουν ήδη σιγουρέψει σε λογαριασμούς εξωτερικού, και να υποθέσω ότι αποδίδουν και μεγάλα κέρδη σε χρηματιστήρια και αγορές ομολόγων, "διαφόρων" χωρών. Από ότι ξέρω τα πάντα περνούν από έγκριση Βρυξελλών. Μου μοιάζει απίθανο να μην γνώριζαν οι εταίροι.
  16. Συνάδελφε Pappos συμφωνώ μαζί σου αν και η θέση σου είναι ουτοπική. Συμφωνώ και με τον Periklis, πιο ρεαλιστής. Σχετικά με "γουστάρω και πληρώνω", νομίζω ότι πληρώνουμε και δεν γουστάρουμε. Και αφού ο λογαριασμός είναι ήδη πληρωμένος, και το σπάσιμο πιάτων στα μπουζούκια είναι εκτός μόδας, βλέπω ο κόσμος να τα "σπάει" γενικότερα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Κλέφτες πολιτικοί ρίξατε μαυρίλα στη ψυχή του κοσμάκη.
  17. Πολύ καλό!!! Το "απλά για να σας μπερδέψω!" είναι της μόδας τελευταία στο υπουργείο, βλ. ημιυπαίθριους χώρους, ενεργειακές επιθεωρήσεις, ειδικό χωροταξικό!
  18. Κοτσαδόρος, ακούγεται καλύτερα! Η άδεια είναι 1, ονομάζεται άδεια έλξης και αφορά το συγκεκριμένο όχημα για το συγκεκριμένο τρέιλερ αποκλειστικά. Για τα επαγγελματικά οχήματα, άδεια έλξης επιτρέπεται μόνο αν σχετίζεται με το επιτήδευμα. Τα 50 € ισχύουν, ίσως για ιδιοκατασκευή ν' αλλάζει το κόστος. Σχετικά με το αν είναι λίγα, αν ετοιμάσεις μια φόρμα (κάτοψη, διαστάσεις, δυνάμεις κ.λ.π.) στο μέλλον η διαδικασία θα είναι πολύ γρήγορη, αν και νομίζω πως αποτελεί θέμα εξειδίκευσης μηχανικού, οπότε μην το βλέπεις περιστασιακά. Για το ΤΕΕ δεν γνωρίζω, θα τους ρωτήσεις εσύ τηλεφωνικά. Πρέπει να βρεις μια έτοιμη φόρμα, για να κατατοπιστείς (λογικά όποιος έχει κοτσαδόρο οφείλει να έχει και την άδεια μέσα στο αυτοκινητό του, με τα πλήρη στοιχεία). Προφανώς η ιδιοκατασκευή ανεβάζει το ρίσκο ευθύνης της υπογραφής. Αν βρω κάτι θα στο στείλω με πμ. Ελπίζω να βοήθησα.
  19. Συγχαρητήρια για την πρόταση, να περάσει στην πράξη. Θα πρέπει να συζητήσουμε σχετικά με τον τρόπο που θα προχωρήσουμε, προκειμένου να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας των ενεργειών μας, ώστε να μην είναι απλώς μια μεμονωμένη αντίδραση. Η μεγάλη συμμετοχή είναι απαραίτητη.
  20. Δηλαδή δεν ισχύουν πλέον οι παρεκλίσεις γενικότερα; Ή αναφέρεσαι σε συγκεκριμένες πολεοδομίες;
  21. Μάλλον πρόκειται για "πάγωμα" της διαδικασίας τακτοποίησης έως τη ψήφιση νέου νόμου που θα αναιρεί τον προηγούμενο. Οπότε θα διευκρινιστεί και το θέμα του 20%. 1-2 εβδομάδες αναμονή(και υπομονή) για τις εξελίξεις. Όπως τα είπε και η myri, η αναμονή μας έχει εξαντλήσει. ("Αύριο 9 με 10 θα δούμε τι θα γίνει, έφτασε η ώρα που τρώω μανταρίνι", στίχος από "Δημόσιο for ever", Ημισκούμπρια. Ελπίζω να γίνουν και αλλαγές στο Δημόσιο, που να απαγορεύουν μανταρίνια και fofiko εν ώρα εργασίας). ΣτΕ: Αντισυγματική η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η διατήρηση των νέας γενιάς αυθαίρετων (μετά το 1983) έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών (πρόεδρος ο Μιχ. Βροντάκης και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Νικ. Ρόζος), έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τον 1983, ανεξάρτητα αν αυτά (αυθαίρετα) είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως. Έκρινε επίσης η Ολομέλεια του ΣτΕ, ότι τα αυθαίρετα μετά το 1983, που άρχισε η εφαρμογή του Ν. 1337/1983, έπρεπε κανονικά να είχαν κατεδαφιστεί. Η Ολομέλεια του ΣτΕ ερμηνεύοντας το άρθρο 24 του Συντάγματος, τον Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) και την πολεοδομική νομοθεσία, έκρινε ότι η διατήρηση των νέας γενεάς αυθαίρετων (μετά το 1983) έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων, την νόθευση και ανατροπή των σχεδίων πόλεως. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρέπει να διευκρινιστεί, ότι η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης, συνδέεται άμεσα με τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Και αυτό, γιατί οι ημιυπαίθριοι χώροι εφόσον κτιστούν ή με οποιονδήποτε τρόπο μετατραπούν σε στεγασμένους χώρους (τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, κ.λπ.), αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα τα οποία σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/10/2009_304074 Greece is a nice place to enjoy vacations!
  22. Το είχα πει.Τελικά δεν ήταν αφέλεια. Φιλε zavi, as well. Λέγεται ότι θα επιστραφούν τα παράβολα,οι συνάδελφοι φίλοι μηχανικοί θα επιστρέψουν και τις αμοιβές στους αγχώδεις και αφελείς πελάτες ή θα πουν, ά... εγώ δεν ξέρω, οι πολιτικοί μας τα γυρνάνε όπως θέλουν... Γκολ, γκολ...!!!! Αμπόμπαέαέα!!! Αμπόμπαέαέα!!! Το χιούμορ είναι δικαίωμα στη μακροζωία
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.