Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dkatsaros

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

dkatsaros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια συλλογής όλων αυτών των πολεοδομικών στοιχείων και την δημοσίευσή τους.
  2. Σε περίπτωση αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος (δηλ απο Κύρια σε Κύρια) έχει κανείς ξεκαθαρίσει εαν θα πάει με παράβολο (500€) ή θα πρέπει να υπολογιστει πρόστιμο?
  3. Καλησπέρα σας, διαβαζοντας ολα τα προηγουμενα εχω ακόμα καποιες απορίες σε μια υπόθεσή μου: Σε ισογειο όροφο υπάρχουν δύο καταστηματα οπου στο ένα από τα δυο υπάρχει ημιυπαίθριος χωρος που εχει ενταχθει στον 4014. Σε έναν από τους δύο ακάλυπτους χώρους της πολυκατοικίας υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή η οποία αποτελεί ενιαια λειτουργικη ενότητα με το ενα κατάστημα, και αυτή η αυθαιρεσία έχει ενταχθεί στον 4014 με την συναινεση όλων των ιδιοκτητων της πολυκατοικιας(αλλος φακελος υπαγωγης). Με δεδομένο ότι ο ιδιοκτητης των δύο καταστηματων ήδη τα έχει ενώσει και επίσης θέλει να τα κανει ΚΥΕ εαν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να γίνουν οι εξής ενέργειες: 1ον να επαναφέρω την αίτηση του 4014 που αφορα τον ημιυπαιθριο σε προσωρινη υπαγωγή και να τσεκάρω την επιλογή για εκδοση αδείας ετσι ωστε να βγει αδεια για αλλαγη χρήσης σε ΚΥΕ και συνένωση των καταστημάτων. 2ον οταν (και εαν) με το καλο βγει η αδεια θα έχω ενα ενιαίο καταστημα ως ΚΥΕ ενα ΗΥ χώρο ως χωρος κυριας χρήσης που ομως η πολεοδομία ΔΕΝ θα μου τον χαρακτηρίσει ΚΥΕ και το ιδιο θα συμβει και με την αυθαιρεσία στον ακάλυπτο όπου και πάλι θα τον χαρακτηρισει σαν χώρο κύριας χρήσης αλλα ΟΧΙ ως ΚΥΕ (αυτο μου το είπε υπάλληλος της πολεοδομίας Αθηνων 4ος οροφος)και με δεδομένο οτι το υγειονομικο θέλει στο σχεδιο να αναγράφεται οτι ο χωρος ειναι Κύριας Χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ αντιλαμβάνεστε οτι θα υπάρξει πρόβλημα που δεν ξέρω πως μπορει να ξεπεραστει και ενα τελευταιο εαν στον δεύτερο ακάλυπτο της πολυκατοικιας όπου και εκει υπάρχουν αυθαιρεσίες οι οποίες όμως δεν εχουν τακτοποιηθει μπορεί να δημιουργήσουν κόλλημα στην έκδοση της άδειας?
  4. και εαν εχουν "φαγωθεί" τμ αλλα ΔΕΝ παραβιαζονται οι ελαχιστες διαστάσεις των Κοινοχ. Χωρων τοτε τί γινεται τοτε αυτά τα τετραγωνικα, δεν θα ειναι υπερ καποιας οριζόντιας ιδιοκτησίας?
  5. Επαναφερω το θεμα της διαμερισματωσης σε σχεση με τους κοινοχρηστους χώρους Στο παραπανω κείμενο στην παραγραφο με τους *** (3 αστερισκους) αναφερει: "......έγινε από την αρχική κατασκευή του κτιρίου και δεν παραβιάζει τις ελάχιστες υποχρεωτικές διαστάσεις των κοινόχρηστων χώρων" Εαν λοιπόν η διαμερισμάτωση αφορα μονο οριζόντιες ιδιοκτησιες ποιος ο λογος να αναφέρει τις ελάχιστες υποχρεωτικες διαστάσεις των κοινοχρήστων χώρων??.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.