Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο Κανονισμός Κατανομής Δαπανών όμως αναφέρεται ρητά σε "ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση" και όχι "σταθερή" και το "μόνιμο" έχει και την έννοια του χρόνου και δεν είναι το ίδιο με το σταθερό. Λογικό είναι αυτό που αναφέρεις αλλά επειδή είναι σε κυριλέ πολυκατοικία με διάφορους περίεργους ιδιοκτήτες και μπορεί να καταλήξουν σε δικαστήρια, θα κολλήσουν στην ερμηνεία του όρου.
  2. Μάλλον ήθελε να κάνει μία αντιπαραβολή μεταξύ ενός δικτύου θέρμανσης με θ. σώματα που όταν αποχωρήσεις από το διαμέρισμα δεν θα τα πάρεις μαζί σου και τα αυτόνομα κλιματιστικά που μπορείς εύκολα να τα αποξηλώσεις και να τα πάρεις. Αυτό το παράδειγμα μου έφερε. Δηλαδή αν φύγω από το διαμέρισμα και πάρω τα κλιματιστικά μαζί μου το διαμέρισμα θα μπαινοβγαίνει στην κατανομή δαπανών της κεντρικής θέρμανσης ανάλογα με το αν ο νέος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής βάζει ή όχι κλιματιστικά; Και αν αυτά δεν καλύπτουν όλους τους χώρους; Για αυτό το λόγο ρωτάω αν κάπου υπάρχει κάποιος ορισμός της "μόνιμης εγκατάστασης", επειδή χωράει πολύ νερό στη συζήτηση του τι είναι και τι δεν είναι μόνιμη.
  3. Κατ΄ αρχήν αναφέρεται στον Κανονισμό Κατανομής Δαπανών του 1985 άρθρο 3.3.1 "Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ... και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση ..." και στον Ν 3175/2003 (Α207) άρθρο 9.11 "και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων" και στον 4495/2017 άρθρο 127.1 πιο κάτω από το απόσπασμα που αναφέρεις ¨Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι η ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα..."
  4. Καλημέρα σε όλους Εχετε δει κάπου τον ορισμό της "μονιμης εγκατάστασης" θέρμανσης που είναι προυπόθεση για την αυτονόμηση ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας; Π.χ. σε νόμους για την προώθηση του φυσ. αερίου αναφέρει ότι ο επίτοιχος λέβητας αερίου θεωρείται μόνιμη εγκατάσταση. Τα αυτόνομα διαιρούμενα κλιματιστικά θεωρούνται; Σε προφορική απάντηση από μηχανικό πολεοδομίας μου είχε απαντήσει ότι πρέπει να έχει εγκαταστημένο κάποιο μόνιμο δίκτυο διανομής.
  5. Αν είναι αειθαλή τα δέντρα θέλει σκίαση όλο τον χρόνο.
  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά άλλαξα τα λάθη, άλλαξα και την ποσότητα ΖΝΧ με την νέα ΤΟΤΕΕ σαν να έκανα καινούργια επιθεώρηση και ευτυχώς οριακά με ρίχνει σε κατηγορία.
  7. Κοιτώντας την Α επιθεώρηση για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον που είχε κάνει άλλος συνάδελφος διαπίστωσα ότι υπάρχουν λάθη (πχ κλιματική περιοχή, αθέλητος αερισμός, βαθμός απόδοσης στην αποθήκευση σε ηλιακό κλπ). Με βάση αυτήν την επιθεώρηση το κτίριο έβγαινε Ε και με την αλλαγή των ακουφωμάτων Δ. Αν διορθωθούν τα παραπάνω το κτίριο θα έβγαινε Ζ και με την αλλαγή των κουφωμάτων Ε. Εγώ στην Β επιθεώρηση θα πρέπει να επιβεβαιώσω μόνο την παρέμβαση που έγινε στα κουφώματα ή να γίνει κάποια άλλη ενέργεια για τα προφανή σφάλματα της Α επιθεώρησης; Ευχαριστώ
  8. Καλησπέρα μήπως έχει αντιμετωπίσει κανείς σε άδεια πολεοδομίας μελέτη για αναβατόριο φαγητών; Μήπως χρειάζονται τα πιστοποιητικά εταιρείας όπως στους ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο; Η άδεια είναι στην πολεοδομία Κηφισιάς. Ευχαριστώ
  9. Καλημέρα Ποιά είναι η γνώμη σας για μιά ελαφριά κατασκευή κατοικίας με μεταλλικό σκελετό σε πανοσήκωμα ορόφου; -alfablock για τοιχοποιία και εσωτερικά χωρίσματα; ή -τσιμεντοσανίδες για εξωτερική τοιχοποιία και γυψοσανίδα για εσωτερικές;
  10. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ 1.5 ή 1.8 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ. Παρακαλώ διορθώστε το μήνυμά σας, μετατρέποντας τα κεφαλαία σε μικρά γράμματα. Πατήστε το edit στο κάτω δεξιό μέρος αυτού του μηνύματος για να κάνετε την επεξεργασία. CostasV
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.