Μετάβαση στο περιεχόμενο

bomber

Members
 • Περιεχόμενα

  10
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Σχετικά bomber

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Νομός Ηλείας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Διώροφη κατοικία σε οικόπεδο (άρτιο κ οικοδομήσιμο) εντός οριοθετημένου οικισμού προ του '23 με Ο.Α. του 1989. Ο ιδιοκτήτης του Ισογείου κάνει την Τακτοποίηση, ενώ ο Α' όροφος ανήκει στη σύζυγό του βάση υπάρχουσας σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας από το έτος 1995. Η Ο.Α. προέβλεπε αδιαμόρφωτο ισόγειο σχεδιασμένο με περιμετρικές τοιχοποιοίες και ανοίγματα όπως του ορόφου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη δόμηση 125τμ, χώρια το κλιμ/σιο και Α' όροφο μαζί με το κλιμ/σιο 133 τμ. Το ισόγειο διαμορφώθηκε εσωτερικά και έγινε κατοικία και ταυτόχρονα κατασκευάστηκε Υπόγειο 65 τμ. Δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις στο κτίριο (ύψος, πλάγιες αποστάσεις, κλπ), εκτός της αλλαγής τοποθέτησης του στο οικόπεδο. Το Αδιαμόρφωτο Ισόγειο θα υπαχθεί στον Ν.4495 με Αναλυτικό Προϋπολογισμό κ όχι ως υπέρβαση δόμησης ή ως αλλαγή χρήσης; Αν υποβληθεί βάση Αναλυτικού Προϋπολογισμού ποιές δαπάνες προτείνεται να συμπεριληφθούν (τούβλα, σοβάς η/μ εγκαταστάσεις, πλακίδια κλπ); Το Υπόγειο (το οποίο κατασκευάστηκε εξ 'αρχής-ενιαίος οικοδομικός σκελετός) θα θεωρηθεί ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου; Θεωρείται ότι ανήκει στο σύζυγο (οι πελάτες συμφωνούν έτσι) και μπορεί να τακτοποιηθεί σε 1 δήλωση μαζί με την οριζόντια ιδιοκτησία του Ισογείου; Παρακαλώ θα ήθελα τις τεκμηριωμένες απόψεις σας. Ευχαριστώ! Χαράλαμπος
 2. bomber

  Άρθρο 88 Ν.4495/2017

  Χρήσιμο. Ευχαριστώ!
 3. bomber

  Πίνακας Συντεταγμένων PINSYN V1.1.lsp

  Εξαιρετικό! Συγχαρητήρια...
 4. Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορώ να δώσω βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών εντός αγροτεμαχίου (εκτός σχεδίου, άρτιου και οικοδομήσιμου) που υφίσταται θερμοκήπιο άνευ αδείας; Παραπέμπω στο ΠΔ/2-3-89 (ΦΕΚ-157/Δ/14-3-89): Θερμοκήπια ΔΟΜΗΣΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Τροποποίηση του από ΠΔ/24-5-85 Θερμοκήπια για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών προϊόντων και υδροβίων οργανισμών σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες - τύπους του Υπουργείου Γεωργίας ή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και υπέργειες δεξαμενές για την καλλιέργεια υδροβίων ζώων, κατασκευάζονται χωρίς άδεια και περιορισμό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου και τον αριθμό των κατασκευών, ανεξάρτητα από τα υλικά κατασκευής τους. Εννοεί πως τα θερμοκήπια δε χρειάζονται άδεια γενικώς ή μόνο τα σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες... Ευχαριστώ!
 5. Ευχαριστώ architect_duth αλλά γνωρίζεις αν έχω υπέρβαση ύψους με πραγματοποιούμενα Η=3.20μ+0.80μ στέγη? Με τι συγκρίνω? Με τα μέγιστα επιτρεπόμενα (4.00μ+1.20μ στέγη σε άρτιο & οικοδομήσιμο) ή με το μηδέν (εφόσον δε δικαιούμαι να δομήσω τίποτα στο μη άρτιο οικόπεδό μου)? Επίσης στο πεδίο Υπέρβαση Δόμησης (που είναι ενεργό) τι απαντώ? ΝΑΙ ή ΟΥ? Νομίζω πως ΝΑΙ <50%. Όποιος γνωρίζει ας υποδείξει κάτι - προσπαθώ να καταλάβω τη λογική για να μην σκέφτομαι λάθος...
 6. Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε: Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, εκτός σχεδίου (950 τ.μ.), το οποίο βρίσκεται εντός Ζ.Ο.Ε. (αυτό περιορίζει μέγιστη Κάλυψη=μέγιστη Δόμηση=200 τ.μ. σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα) και έχει άδεια του 2005 για μοτερόσπιτο 9 τ.μ. (οικίσκο αντλητικής εγκατάστασης), ενώ ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει κατοικία 98 τ.μ., τι θα βάλω ως υπέρβαση δόμησης - κάλυψης - ύψους - πλαϊνών αποστάσεων? Θα συγκρίνω τις υπερβάσεις κάλυψης-δόμησης με τα 200 τ.μ. που αποτελούν το μέγιστο σε άρτια και οικοδομήσιμα ή με τα 0 τ.μ. που δικαιούμαι ως μη άρτιος και μη οικοδομήσιμος? Επίσης για το ύψος (συγκρίνω με 4.00μ+1.20μ στέγη ή με το 0.00μ)? Τέλος για τις πλαϊνές αποστάσεις? Ευχαριστώ!
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.