Jump to content

bomber

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About bomber

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Νομός Ηλείας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παρακαλώ, θα ήθελα να ρωτήσω: αν γίνεται η σύζυγος, που δε διαθέτει δικούς της κωδικούς TAXISNET (διότι υποβάλλει κοινή δήλωση με τον σύζυγό της με τους δικούς του κωδικούς), να υποβάλλει ηλεκτρονική δήλωση κτηματολογίου, εφόσον μετά την είσοδό της στο σύστημα με τους κωδικούς του συζύγου της, όπου θα συμπηρώσει τα δικά της στοιχεία, γράψει σαν παρατήρηση ότι δε διαθέτει κωδικούς και αναφέρει επίσης το ΑΦΜ της εκεί, το οποίο φυσικά και θα επισυνάπτεται στα δικαιολογητικά. Θα εκτιμούσα τη συντομότερη απάντησή σας, διότι ρωτώντας αυτό από τηλεφώνου μου δίνουν διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με το γραφείο κτηματολογίου και τις γνώσεις του υπαλλήλου και 2 τέτοιες περιπτώσεις έχουν "κολλήσει". Το e-mail [email protected] έχει "φουλάρει" από e-mailς και δε δέχεται άλλα!!!
 2. Διώροφη κατοικία σε οικόπεδο (άρτιο κ οικοδομήσιμο) εντός οριοθετημένου οικισμού προ του '23 με Ο.Α. του 1989. Ο ιδιοκτήτης του Ισογείου κάνει την Τακτοποίηση, ενώ ο Α' όροφος ανήκει στη σύζυγό του βάση υπάρχουσας σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας από το έτος 1995. Η Ο.Α. προέβλεπε αδιαμόρφωτο ισόγειο σχεδιασμένο με περιμετρικές τοιχοποιοίες και ανοίγματα όπως του ορόφου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη δόμηση 125τμ, χώρια το κλιμ/σιο και Α' όροφο μαζί με το κλιμ/σιο 133 τμ. Το ισόγειο διαμορφώθηκε εσωτερικά και έγινε κατοικία και ταυτόχρονα κατασκευάστηκε Υπόγειο 65 τμ. Δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις στο κτίριο (ύψος, πλάγιες αποστάσεις, κλπ), εκτός της αλλαγής τοποθέτησης του στο οικόπεδο. Το Αδιαμόρφωτο Ισόγειο θα υπαχθεί στον Ν.4495 με Αναλυτικό Προϋπολογισμό κ όχι ως υπέρβαση δόμησης ή ως αλλαγή χρήσης; Αν υποβληθεί βάση Αναλυτικού Προϋπολογισμού ποιές δαπάνες προτείνεται να συμπεριληφθούν (τούβλα, σοβάς η/μ εγκαταστάσεις, πλακίδια κλπ); Το Υπόγειο (το οποίο κατασκευάστηκε εξ 'αρχής-ενιαίος οικοδομικός σκελετός) θα θεωρηθεί ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου; Θεωρείται ότι ανήκει στο σύζυγο (οι πελάτες συμφωνούν έτσι) και μπορεί να τακτοποιηθεί σε 1 δήλωση μαζί με την οριζόντια ιδιοκτησία του Ισογείου; Παρακαλώ θα ήθελα τις τεκμηριωμένες απόψεις σας. Ευχαριστώ! Χαράλαμπος
 3. Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορώ να δώσω βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών εντός αγροτεμαχίου (εκτός σχεδίου, άρτιου και οικοδομήσιμου) που υφίσταται θερμοκήπιο άνευ αδείας; Παραπέμπω στο ΠΔ/2-3-89 (ΦΕΚ-157/Δ/14-3-89): Θερμοκήπια ΔΟΜΗΣΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Τροποποίηση του από ΠΔ/24-5-85 Θερμοκήπια για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών προϊόντων και υδροβίων οργανισμών σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες - τύπους του Υπουργείου Γεωργίας ή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και υπέργειες δεξαμενές για την καλλιέργεια υδροβίων ζώων, κατασκευάζονται χωρίς άδεια και περιορισμό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου και τον αριθμό των κατασκευών, ανεξάρτητα από τα υλικά κατασκευής τους. Εννοεί πως τα θερμοκήπια δε χρειάζονται άδεια γενικώς ή μόνο τα σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες... Ευχαριστώ!
 4. Ευχαριστώ architect_duth αλλά γνωρίζεις αν έχω υπέρβαση ύψους με πραγματοποιούμενα Η=3.20μ+0.80μ στέγη? Με τι συγκρίνω? Με τα μέγιστα επιτρεπόμενα (4.00μ+1.20μ στέγη σε άρτιο & οικοδομήσιμο) ή με το μηδέν (εφόσον δε δικαιούμαι να δομήσω τίποτα στο μη άρτιο οικόπεδό μου)? Επίσης στο πεδίο Υπέρβαση Δόμησης (που είναι ενεργό) τι απαντώ? ΝΑΙ ή ΟΥ? Νομίζω πως ΝΑΙ <50%. Όποιος γνωρίζει ας υποδείξει κάτι - προσπαθώ να καταλάβω τη λογική για να μην σκέφτομαι λάθος...
 5. Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε: Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, εκτός σχεδίου (950 τ.μ.), το οποίο βρίσκεται εντός Ζ.Ο.Ε. (αυτό περιορίζει μέγιστη Κάλυψη=μέγιστη Δόμηση=200 τ.μ. σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα) και έχει άδεια του 2005 για μοτερόσπιτο 9 τ.μ. (οικίσκο αντλητικής εγκατάστασης), ενώ ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει κατοικία 98 τ.μ., τι θα βάλω ως υπέρβαση δόμησης - κάλυψης - ύψους - πλαϊνών αποστάσεων? Θα συγκρίνω τις υπερβάσεις κάλυψης-δόμησης με τα 200 τ.μ. που αποτελούν το μέγιστο σε άρτια και οικοδομήσιμα ή με τα 0 τ.μ. που δικαιούμαι ως μη άρτιος και μη οικοδομήσιμος? Επίσης για το ύψος (συγκρίνω με 4.00μ+1.20μ στέγη ή με το 0.00μ)? Τέλος για τις πλαϊνές αποστάσεις? Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.