Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παναγιώτα

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Παναγιώτα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πως κατασκευάζουμε το σενάζ σε μια τοιχοποιϊα.Θα πρέπει τα σίδερα από το σενάζ: 1)να μπαίνουνε και μέσα στην κολώνα;(την τραυματίζω;!!!) 2)να σταματάνε πριν την κολώνα;3)να σταματάνε πριν την κολώνα και να μπαίνει φελιζόλ για να μην έρχονται σε επαφή σενάζ και κολώνα;ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Επιπλέον πόσα σίδερα βάζω και πώς; Ευχαριστώ!!!
  2. Εδώ έχουμε διακοπή σκυροδέτησης καθ' ύψος, άρα μπορεί να γίνει η σκυροδέτηση σε δύο φάσεις.Θα πρέπει όμως μεταξύ των δύο σκυροδετήσεων που μπορεί να γίνει για παράδειγμα η μία σήμερα και η άλλη μετά από ένα μήνα, να χρησιμοποιηθεί υλικό συνένωσης των δύο στρώσεων.Τα υλικά αυτά δεν επηρεάζουν την αντοχή του σκυροδέματος;
  3. Αναρωτιόμουνα μήπως η μαναδική σωστή κατασκευαστική λύση είναι η σκυροδέτηση να γίνεται μέχρι το δοκάρι.Αν γίνουν οι παραπάνω δύο σκυροδετήσεις τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει;Υποθέτω όχι υγρασίας, αφού θα είμαι εκτός εδάφους.;΄Θα υπάρχει ίσως πρόβλημα σε περίπτωση σεισμού;Γιατί να καλουπώσω ως τα 2,50μ;Και ποιο είναι το σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μη χρειαστεί υλικό συνένωσης;
  4. Γεια σας! Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω μια ισόγεια οικοδομή με υπόγειο.Το μικτό ύψος υπογείου είναι 3,00μ. Το 1,50μ είναι μέσα στο έδαφος και το άλλο 1,50μ είναι εκτός.Θα μπορούσε η σκυροδέτηση των τοιχείων του υπογείου να γίνει μέχρι ύψος 2,00μ (& όχι 2,50μ) και το υπόλοιπο 0,50μ + 0,50μ(δοκάρι) να γίνει σε δεύτερη σκυροδέτηση; Αν ναι, στη δεύτερη σκυροδέτηση (τοιχείο-δοκάρι) θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο υλικό συνένωσης του παλιού με το νέο σκυρόδεμα;Ο αρμός (2,00μ) είναι εκτός εδάφους. Ευχαριστώ πολύ!
  5. Άρα μπορω να κάνω το παράδειγμα αντικατάστασης που ανάφερα αρχικώς?
  6. μου έχει δώσει το ξυλότυπο άλλος μηχανικός να τον εφαρμόσω.Απλά αναρωτιόμουνα αν μπορω να κάνω τις αλλαγές που ανέφερα έχοντας μπροστά μου μόνο τον ξυλότυπο, επειδή έχει τόσες πολλές διαφορετικές διαμέτρους ράβδων....
  7. Καλημέρα!!! Έχω το ξυλότυπο δοκών και θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στις διατομές των ράβδων γιατί στην ίδια διατομή υπάρχουν Φ12,Φ14,Φ16,Φ18. Από όσο ξέρω στην ίδια διατομή επιτρέπονται το πολύ μέχρι 2 είδη διαμέτρων.Μπορώ λοιπόν να αντικαταστήσω και τα σίδερα στις διατομές και τα πρόσθετα?Αν σε μια διατομή έχω : άνοιγμα:πάνω 2Φ12, κάτω:4Φ14, Πρόσθετα στην αριστερή στήριξη: πάνω 6Φ12, κάτω 1Φ12 και πρόσθετα στη δεξιά ακραία στήριξη : πάνω 7Φ12 και κάτω : 1Φ12. Μπορώ να κάνω το εξής Στο άνοιγμα να έχω πάνω 2Φ14 και κάτω το αφήνω 4Φ14.Στην αριστερή στήριξη για τα πρόσθετα πάνω είχα 6Φ12 και 2Φ12(από άνοιγμα) = 9,10cm2, άρα τώρα μπορώ να έχω 9,10cm2 - 3,10cm2 (2Φ14 από το άνοιγμα) =6,00cm2 = 4Φ14 (=6,20cm2) ? και κάτω πρόσθετα στη στήριξη να αντικατασήσω το 1Φ12 με 1Φ14? Επίσης κατά τις αντικαταστάσεις τι απόκλιση στα cm2 μπορώ να έχω? Δηλαδή μπορώ να κάνω το εξής: να αντικαταστήσω 4Φ14(=6,20cm2) με 3Φ16 (=6,00cm2) ?είναι λιγότερο κατα 0,20cm2. Τέλος αν έχω 2 ενδιάμεσες στηρίξεις: η μια έχει πρόσθετα πάνω 3Φ20 και η άλλη 2Φ18. Μπορώ να προεκτείνω τα πρόσθετα της μίας στην άλλη (να γίνουν δηλ και πρόσθετα της άλλης) και να έχω παντού 3Φ20? Η απόσταση μεταξύ τους είναι 2,00 μ. Ή για παράδειγμα έχω ένα τοιχίο 0,25 χ 2,20. έχει προσθετα πάνω αριστερά 3Φ18 ΚΑΙ πρόσθετα πάνω δεξιά 3Φ20.Μπορω να περάσω τα 3Φ20 παντού στο μήκος 2,20μ ή δεν έχουν έτσι την ίδια λειτουργία? Ευχαριστώ πολύ!!!
  8. Καλησπέρα!!! Είμαι νέα μηχανικός και έχω μία απορία στην κατασκευή τοιχοποιϊας. Οι κολώνες σε μια παλιά οικοδομή είναι 20σαρες.Θέλω να έχω συρόμενα κουφώματα μέσα στον τοίχο και στο υπόλοιπο μήκος του τοίχου μόνωση. Μπορώ από τη μέσα πλευρά της κολώνας να προσθέσω ενα τούβλο, ώστε ο τοίχος να γίνει 0,25μ?Είναι ασφαλές? Θα προκύψει κάποιο πρόβλημα? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.