Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

yiannisg

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by yiannisg

  1. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους τους συναδέλφους. Συντάσσω ένα τοπογραφικό σε περιοχή όπου έχει κυρωθεί (μερικώς) ο δασικός χάρτης. Πάνω στο τοπογραφικό θέλω να βάλω και την δήλωση του άρθρου 142 Ν4483/17. Μέχρι στιγμής λοιπόν (σε 2 άλλες περιπτώσεις) τα γεωτεμάχια ήταν στο σύνολό τους σε έκταση που δεν διέπεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας οπότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στη σύνταξη της δήλωσης. Τώρα όμως εντός του γεωτεμαχίου υπάρχει μια ¨νησίδα" για την οποία ο ιδιοκτήτης είχε υποβάλλει αντίρρηση και συνεπώς εντός αυτής ο χάρτης δεν είναι κυρωμένος. "Κατέβασα" τα πολύγωνα του κυρωμένου χάρτη και διαπίστωσα ότι η οριογραμμή που περιγράφουν δεν είναι αυτή της αντίρρησης αλά μια παράλληλη προς τα έξω οριογραμμή σε απόσταση 2.5 μ η οποία μάλιστα έχει "στρογγυλές" γωνίες με πολλά σημεία. Μάλιστα αυτό το επιβεβαίωσα και σε άλλα σημεία της Ελλάδας όπου πρόσφατα κυρώθηκε δασικός χάρτης και ισχύει το ίδιο. Έχει αντιμετωπίσει κανείς το θέμα? Υποθέτω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κυρωμένη οριογραμμή. Ευχαριστώ Πολύ Με εκτίμηση Γιάννης Γράφω απαντώντας στο ερωτημά μου καθώς επικοινώνησα με την Δ/νση Δασικών Χαρτογραφήσεων και επιβεβαίωσα ότι α. Η ζώνη αυτή των 2.5 μ, είναι ένα buffer ασφαλείας και β. Στην δήλωση μας πρέπει να αναφέρουμε αυτή την οριογραμμή και όχι εκείνη της αντίρρησης.
  2. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Στην διατύπωση μου λάθος έγραψα 18/1000 αντί για 20/1000 που είναι το ορθό. Το συμβόλαιο της σύστασης το ξαναείδα και αναγράφει επιγραμματικά τα εξής : ... πριν την σύσταση συνιδιοκτήτες ήταν ο Α και ο Β με ποσοστά εξ αδιαιρέτου 20/1000 και 980/1000 επί του συνόλου των 30000 τ.μ. ... αποφάσιασαν να ανοικοδομήσουν και συμφώνησαν : ολόκληρον το ως άνω ακίνητο μετα των επί τούτου ανεγερθησομένων κτισμάτων εφεξής θα διέπεται υπό των διατάξεων των άρθρων 1002 και 1117 του Α.Κ. εν συνδυασμώ προς τον 3741/1929 καθοριζόμενων εν αυτώ ανεξάρτητων και αυτοτελών ιδιοκτησιών. Ειδικότερον θα αποτελέσει ανεξάρτητον ιδιοκτησίαν με συμμετοχή επί του όλου ενιαίου ακινήτου κατά 20/1000 εξ αδιαιρέτου το διαμέρισμα όπερ θέλει ανεγερθή μερίμνη και δαπάναις του Α εκ των συμβαλλομένων συνιδιοκτητών ή των γενικών και ειδικών αυτού διαδόχων, επί τμήματος του ως άνω ακινήτου του εμφαινόμενου στο σχεδιάγραμμα του μηχανικού .... υπό τα στοιχεία (τετράγωνο 5, οικόπεδο 5) έχοντος επιφάνεια μέτρων τετραγωνικών 400 και συνορευόμενου ...(όλες οι πλευρές 20μ με διαφορετικά αριθμημένα οικόπεδα) ........ Ομοίως για το άλλο τμήμα αναγράφει 980/1000 ... επί τμήματος του ως άνω ακινήτου 29600 τ.μ. Από τα ανωτέρω και από ότι είδα επί εδάφους, συμπεραίνω ότι : α. Ο ιδιοκτήτης Α έχει δικαίωμα σε 400 τ.μ. αλλά έχει καταλάβει 500. β. Δεν γνωρίζω το εμβαδόν του όλου αν είναι πραγματικά 30000 ή κάτι άλλο γ. Υπάρχει κάποιο σχέδιο ρυμοτομίας που κάποτε είχαν φτιάξει οι ιδιοκτήτες και το οποίο δεν εκκρίθηκε ποτέ, έγινε μία πώληση μόνο προς τον πελάτη μου ό οποίος είναι και ο μόνος που οικοδόμησε. δ. Η σύσταση έγινε το 1967 άρα είναι νόμιμη. Ευχαριστώ
  3. Τα 50 μέτρα συνήθως αρκούν για συνήθη μορφολογία αλλά θα σου πρότεινα να φτάσεις έτσι και αλλιώς και σε ορθομετρικό υψόμετρο περίπου 10μ. Επίσης αν υπάρχουν προσχώσεις όπου πιθανόν να χρήζει καθορισμός παλαιού αιγιαλού ομοίως "ανοίγεις" τη ζώνη.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα την άποψη σας στο εξής θέμα που αντιμετωπίζω: Έκανα μια αποτύπωση αγροτεμαχίου προκειμένου να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα για να κάνει άλλος συνάδελφος τακτοποίηση αυθαιρέτων με 4178/13. Το Αγροτεμάχιο είναι δομημένο και με υλοποιημένο μαντρότοιχο 20 Χ 25μ. περίπου (δηλ. 500 τ.μ.). Μετά την αποτύπωση πήρα τα συμβόλαια μεταξύ των οποίων και σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας η οποία αναγράφει ότι το εφεξής το ακίνητο θα διέπεται από τις διατάξεις του 3741/1929 και θα αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία με συμμετοχή επί του όλου 20/1000 και το υπόλοιπο 980/1000 παρέμεινε το δεύτερο τμήμα (το οποίο υπόλοιπο είναι αδόμητο). Επιπλέον αυτό στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι το όλο είναι 30 στρέμματα, το τμήμα 18/1000 αυτού 400 τ.μ. και τα 980/1000 29600 τ.μ. κάτι το οποίο δεν βγαίνει και δεν ισχύει. Έχω καταλήξει στα ακόλουθα και θα ήθελα την άποψη σας: α. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει τοπογραφικό για το σύνολο του αγροτεμαχίου όπου και θα εμφανίζονται τα μεταξύ συνιδιοκτησιών όρια με συναίνεση του άλλου συνιδιοκτήτη. β. Θεωρώ ότι θα ήταν ιδανικό να γίνει τροποποίηση της παλιάς σύστασης (δεν ξέρω όμως αν μπορεί να γίνει) με τα νέα ορθά μεγέθη και νέο πίνακα ώστε το δομημένο μικρό τμήμα του όλου να διατηρήσει τα υλοποιημένα όρια και διαμορφώσεις του. Ευχαριστώ πολύ
  5. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος πιστεύω ότι ΒΚ σημαίνει Βιβλίο Καταγραφής
  6. Δεν διατύπωσα ορθά το ερώτημα: Είναι ως έχει οικοδομήσιμο χωρίς παραχώρηση συμβολαιογραφικά?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω λίγο μπερδευτεί και θα ήθελα τις απόψεις σας. Οικόπεδο άρτιο κατά κανόνα το οποίο είναι διαμπερές και έχει άρτιο πρόσωπο σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο και δεύτερο πρόσωπο σε ημιδιανοιγμένο δρόμο στον οποίο υπάρχει ρυμοτόμηση, είναι οικοδομήσιμο? Η εγκύκλιος 25/87 αναφέρει ότι αρκεί ένα πρόσωπο, όμως αλλού αναφέρεται ότι πρέπει να ελευθερωθούν όλα τα ρυμοτομούμενα. Υπόψη ότι ήδη εκπονείται πράξη αναλογισμού που αφορά το ρυμοτομούμενο, ή οποία δεν έχει κυρωθεί ακόμα. Ευχαριστώ!
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το συμβόλαιο που υπάρχει είναι παλιό και χωρίς τοπογραφικό αναγράφοντας εμβαδόν περίπου. Αυτό που θα συντάξω θα χρησιμοποιηθεί και για γονική παροχή. Παραχωρήσεις από γείτονες δεν έχουν γίνει.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Αντιμετωπίζω το ακόλουθο δίλημα και θα ήθελα την άποψη σας. Πελάτης και φίλος διαθέτει οικόπεδο σε οριοθετημένο οικισμό και θέλει να εκδόσει άδεια δόμησης. Το οικόπεδο είναι πολύ μακρόστενο σε σχήμα ( περίπου 7 Χ 70) και έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους. Ο Αρχιτέκτων που θα εκδόσει την άδεια μου ζητά να συντάξω τοπογραφικό με εμβαδόν οικοπέδου <500 τ.μ. ώστε να μπορεί να κολλήσει την οικοδομή στο δρόμο για μέγιστη εκμετάλευση. Επειδή ο δρόμος στην μικρή πλευρά δεν έχει πλάτος 4μ. αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν αντί να βάλω το όριο του οικοπέδου σε εκείνη την πλευρά στα 2μ. από τον άξονα της οδού δείξω κατευθείαν οδό 4μ. και αφήνοντας και 4.10 σε όλο το μήκος της μεγάλης πλευράς. Αν το κάνω αυτό κινδυνεύω εγώ ή ο πελάτης - φίλος μου από τους γείτονες που όλοι έχουν αφήσει την απόσταση των 2.5μ. από το δρόμο ενώ εκείνος θα δομήσει χωρίς απόσταση? Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.