Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

maxitis21

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Το ότι στην πολυκατοικία αυτή ήδη στεγάζονται δύο γραφεία πως το κρίνετε; Είναι λάθος του μηχανικού που δεν ζήτησε από την αρχή τη βεβαίωση χρήσης γης αλλά το έκανα ο ίδιος αφού ήδη ο φάκελος παιρνούσε αρχιτεκτονικά; (έχει περάσει από το τοπογραφικό)
  2. Στην περίπτωση που πρόκειται για γραφείο σε περιοχή Α.Κ. κ παρ'όλα αυτά η αντίστοιχη πολεοδομία δώσει την άδεια χρήσης γης, οπότε γίνει και η απαραίτητη αλλαγή χρήσης και τελικά δωθεί και η άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία (χρειάζεται κ τέτοια στην περίπτωση μου), υπάρχει περίπτωση να σε καταγγείλει κάτοικος και να μην είσαι καλυμμένος; Επαναλαμβάνω ότι θα έχουμε την άδεια της νομαρχίας μετά από την σχετική έγκριση της πολεοδομίας για την αλλαγή χρήσης!
  3. Πράγματι την τελική άδεια την λαμβάνουμε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Το προηγούμενο βήμα είναι η χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δημ. Υγιεινής από την αρμόδια νομαρχία. Μέσα λοιπόν στα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η "βεβαίωση κύριας χρήσης από την αρμόδια πολεοδομία για τη χρησιμοποίηση του χώρου ως Φυσικοθεραπευτήριο"... Κι εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα! Ο ΓΟΚ δε μας εξαιρεί, όπως τους γιατρούς, και αξιώνει τον χαρακτηρισμό του Φυσικοθεραπευτηρίου ως "γραφείο". Ρώτησα και, όπως με συμβούλευσαν και στο forum σας, πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης (γεγονός που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τροχοπέδη του Φυσικοθεραπευτή για τη δημιουργία εργαστηρίου)... Απλά, κάποιοι μηχανικοί εξέφρασαν την άποψη πως από τη στιγμή που δεν πρόκειται για πολυκατοικία αλλά για ιδιόκτητο 3όροφο, ίσως να ξεπεράσω αυτόν τον σκόπελο με την καταβολή των απαιτούμενων σχεδίων (κάτοψη, τομές κτλ.) και μια δήλωση του ν. 105 από τον ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί τον χώρο ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Φυσικοθεραπευτήριο... Όπως και να'χει, αύριο θα ξαναπάω στην πολεοδομία με τον ιδιοκτήτη και τα σχέδια συν την οικοδομική άδεια και ελπίζω να βρω άκρη... Ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλές σας και καλό καλοκαίρι!!!
  4. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έχω κάθε διάθεση να ακολουθήσω τη νόμιμη οδό, και γι'αυτό έθεσα τον προβληματισμό μου στο forum σας. Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα δύο μηχανικούς (σε φιλολογικό επίπεδο γιατί δεν έχουν δει τα σχέδια τα οποία δεν έχω ακόμα στην κατοχή μου) και εξέφρασαν την άποψη πως είναι πολύ πιθανό να αρκεί μια δήλωση του ν. 105 του ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί το χώρο ως έδρα Φυσικοθεραπευτηρίου, από τη στιγμή που όλο το 3όροφο είναι νόμιμη ιδιοκτησία του. Μπορείτε να με διαφωτίσετε τι λέει η αντίστοιχη νομολογία για αυτό το θέμα; Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!!!
  5. Καλησπέρα! Θα ήθελα την συμβουλή σας στο εξής: Ενδιαφέρομαι να μισθώσω το ισόγειο 3όροφου ιδιόκτητου οικήματος για να λειτουργήσω εργαστήριο φυσικοθεραπείας. Σύμφωνα με κάποιο άρθρο του ΓΟΚ (αν δεν κάνω λάθος) τα φυσικοθεραπευτήρια ανήκουν στα "γραφεία" και λογικά ο χώρος που ενδιαφέρομαι να ενοικιάσω δεν είναι χαρακτηρισμένος έτσι. Έχω ακούσει έως τώρα δύο διαφορετικές προσεγγίσεις από συναδέλφους σας (ως προς το να πάρω άδεια κύριας χρήσης από την πολεοδομία Αθηνών). Η 1η είναι ότι πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης από κατοικία σε γραφείο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα, και η 2η ότι πέρα από την απαιτούμενη μελέτη του μηχανικού που θα κατατεθεί στην πολεοδομία (κάτοψη, τομές κτλ.) αρκεί μια δήλωση του νόμου 105 από τον ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί το χώρο για λειτουργία φυσικοθεραπευτηρίου... Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε κι εσείς μια κατεύθυνση??? Συγγνώμη εάν δε γίνομαι απόλυτα κατανοητός αλλά δεν έχω καμία σχέση με την επιστήμη σας... Ευχαριστώ για το χρόνο σας!! υγ: Και κάτι τελευταίο. Εάν χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία για αλλαγή χρήσης, πόσο περίπου κοστίζει (115μ2-Κολωνάκι-Ισόγειο-Κτίσμα του '57)? Και ποιον βαρύνει το κόστος, ιδιοκτήτη ή μισθωτή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.