Μετάβαση στο περιεχόμενο

eft

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

eft's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρεται! Σχετικά με το ίδιο θέμα "φόρτιση υποστέγου με φορτία ανέμου" ήθελα να ρωτήσω. Στο βιβλίο του Ερμόπουλου εκτός από τις πίεσεις του ανάμου αναφέρει και την συνολική δύναμη του ανέμου και μάλιστα ότι ασκείται σε συγκεκριμένο κέντρο δύναμης( για μονοκλινή υπόστεγα σε απόσταση d/4 από το άκρο) Ερώτηση: Στο σχεδιασμό - διαστασιολόγηση θα πρέπει να λάβω υπόψη και την συνολική αυτή δύναμη ή μου αρκεί να χρησιμοποιήσω τις ανεμοποιέσεις. Σας παρακαλώ απαντείστε κάποιος! Ευχαριστώ πολύ!
  2. Είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας σχετικά με θεμελίωση μεταλλικού κτιρίου σε έδαφος χαλαρό (προσχώσεις). Βρισκόμαστε σε απόσταση σχετικά μικρή από τη θάλασσα και το φυσικό έδαφος είναι περίπου 50cm κάτω από τη στάθμη του δρόμου => υδροφόρος ορίζοντας ανεβασμένος. θα γίνει υπερύψωση του κτιρίου περίπου 1 μέτρο από τον δρόμο. Υποστυλώματα θα έχω μόνο περιμετρικά του κτιρίου. Σκεφτόμουν να προτείνω περιμετρικό τοιχίο - θεμελίωση.Εσωτερικά να γίνει επίχωση και μετά να κατασκευαστεί το δάπεδο από σκυρόδεμα.Αρκεί αυτή η θεμελίωση ή θα χρειαστώ γενική κοιτόστρωση. Η επιφάνεια του κτιρίου είναι 1000m2 και όπως καταλαβαίνεται δεν με συμφέρει να προχωρήσω σε τέτοια λύση αν δεν χρειάζεται.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. ωχ!! ευτυχώς φίλε tpanag που το αναφέρεις γιατί και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα με το ΕΣΠΑ. Σχετικά με τις επιβλέψεις που ανάφερα προηγουμένως ξέρεις κάτι?
  4. Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που κάποιος έχει δηλώσει κωδικό 74121000 -> ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ έχει δικαίωμα για εκπόνηση μελέτης ενός έργου και για την επίβλεψη ή μόνο μελέτη; ή Μήπως πρέπει να δηλωθεί και ο κωδικός 74122000 -> ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Συνεπώς μήπως είναι καλύτερα να δηλωθεί ο κωδικός 71120000 που ειναι πιο γενικός; _____________________________________________________________________ Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη που άνοιξα νέο θέμα προηγουμένως. Συνάδελφε σε παρακαλώ διάβασε προσεκτικά τους Κανόνες Συμμετοχής!!! Απαγορεύονται οι διαδοχικές δημοσιεύσεις! ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.