Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pezeveki

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

pezeveki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατ αρχή σε ευχαριστω πολυ Παυλο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει παλαιό διώροφο κτίσμα και αυτό που βρίσκεται εντός της λωρίδας προς παραχώρηση είναι η επέκταση του. για κανένα απο τα δύο δε μπορω να αποδείξω βάσει συμβολαίων ή κάποιου άλλου αποδεικτικού στοιχείου παλαιότητα, οτι τουλάχιστον είναι προ του 1977 που καθορίστηκαν τα όρι ατου οικισμού , παρόλο που είναι λιθόκτιστα.. Το 1995 βγήκε άδεια επισκευής για το διώροφο κτίριο (επομένως έχει άδεια για τον 4014). Τόσο στο τοπογραφικόπου συνόδευε την άδεια όσο και στο έντυπο αυτής φαίνεται η επέκταση της διώροφης οικίας με μικροφιαφορές στις διαστάσεις. Το ερωτημα λοιπόν που γεννάται και δεν μπορεί καείς απο τους "αρμοδίους " να μου το απαντήσει είναι το εξής: Θεωρείται νόμιμο το κτίσμα μιας και φαίνεται στην άδεια επισκευής που εξέδωσε νόμιμα η πολεοδομία και αν όχι θα μπορέσει αυτό να τακτοποιηθεί? Ευχαριστω.
  2. οι περισσότεροι οικισμοί των νησιών του αιγαίου είναι κάτω των 2000 κατοίκων. ένα οικόπεδο εντος αυτού με πρόσωπο σε δημοτική οδό ως γνωστόν έχει υποχρέωση παραχώρηση λωρίδας ικανού μήκους, ώστε να απέχει από τον άξονα του δρόμου 2m για να γίνει οικοδομήσιμο. τι γίνεται όμως στην περίπτωση όπου υπάρχει επέκταση κτίσματος εντος της συγκεκριμένης λωρίδας για το οποίο δεν μπορώ να αποδείξω την παλαιότητα του, οτι δηλαδή υφίσταται πριν το 1955, μιας και το πρώτο και τελευταίο συμβόλαιο που υπάρχει είναι το 1993, για το οποιο δεν υπάρχει παρελθόν μιας και είναι αποτέλεσμα χρησικτησίας. η εν λογω επέκταση μπορεί να υπαχθει στο νόμο 4014 η θεωρείται οτι βρίσκεται εντος κοινοχρήστου τμήματος οδών? παρακαλώ τις απόψεις σας γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τα νησιά και όχι μόνο..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.