Μετάβαση στο περιεχόμενο

Elminster

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Δες τα σχετικά άρθρα στην αγγλική Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Silicate http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone
  2. Οποισδήποτε σοβαρός επαγγελματίας θα σε παραπέμψει σε ειδικευμένη επιχείρηση αφαίρεστης των στοιχείων από αμιαντοτσιμέντο, που λειτουργεί με βάση το ΦΕΚ Β'1287/30-6-2009. Διαφορετικά, αν σου προτείνει μια εύκολη και φθηνή λύση, κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογος σε περίπτωση που εμφανίσεις πρόβλημα υγείας στο μέλλον. Πληροφοριάκά ο κίνδυνος από το ελενίτ είναι η πιθανότητα απελευθέρωσης ινών αμιάντου, οι οποίες είναι πολύ μικρές με αποτέλεσμα να εισπνέονται και να καταλήγουν στους πνεύμονες. Εκεί προκαλούν συνεχή ερεθισμό που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο μετά από 10-20 έτη. Πρακτικά δεν υπάρχει ελάχιστη δόση (δεν πρόκειται για χημική επίδραση αλλά για μηχανικό ερεθισμό) και δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι και μόνο μια ίνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ο κίνδυνος από τις εγκατεστημένες πλάκες αμιαντοτσιμέντου είναι σχετικά μικρός εφόσον δεν έχουν σπασίματα και φθορές και οι ίνες παραμένουν μέσα στο τσιμέντο, διαφορετικά θα είχαν ήδη πεθάνει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έζησαν και εργάσθηκαν για δεκαετίες κάτω από τέτοιες οροφές. Όμως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, ιδίως αν οι πλάκες έχουν φθορές. Για τον λόγο αυτό μην προσπαθήσεις επ' ουδενί να τις αφαιρέσεις μόνος σου.
  3. Μέχρι εδώ σωστά, αλλά αυτό ισχύει μέχρι να εκκενωθεί το κτίριο, το οποίο στη συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα θα καεί μέχρι τα θεμέλια και ίσως μεταδόσει την φωτιά και στο διπλανό ξύλινο. Αντίθετα στο κτίριο από σκυρόδεμα, αν το πυροθερμικό φορτίο δεν είναι μεγάλο, η φωτιά θα περιορισθεί και θα κατασβεσθεί και το κτίριο μάλλον θα είναι επικευάσιμο. Σαφώς προβληματικό υλικό από άποψη αντοχής σε φωτιά είναι ο χάλυβας, ο οποίος είναι κατάλληλος μόνο για κτίρια (χρήσεις) με πολύ μικρό πυροθερμικό φορτίο.
  4. Η πιθανότητα όμως περιορισμού και κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς σε ξύλινη κατασκευή είναι πολύ μικρή. Ανεξάρτητα αν οι ένοικοι καταφέρουν να διαφύγουν, συνήθως το κτίριο καίγεται μέχρι τα θεμέλια. Συχνά αυτό οφείλεται στην ανάφλεξη της στέγης, η οποία καθιστά την επέμβαση στο εσωτερικό αδύνατη. Επίσης η μετάδοση της φωτιάς στο κτίριο από εξωτερικά αίτια (δασικές-χορτολιβαδικές πυρκαγιές, πυρκαγιές σε γειτονικό κτίριο) είναι πολύ ευκολότερη στα ξύλινα κτίρια, ενώ στα δικά μας πρέπει να προστατευθούν μόνο συγκεκριμένα σημεία (κουφώματα, προεξοχές δοκών στέγης).
  5. Με λίγα λόγια SELV/PERL είναι εγκαταστάσεις πολυ χαμηλής τάσεως, έως 50 VAC, τυπικά 12, 24 ή 42V, καθώς και δίκτυα συνεχούς ρεύματος έως 120 VDC. Αυτές είναι ηλεκτρικά απομονωμένες από το δίκτυο της ΔΕΗ. Μπορεί να τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσω μετασχηματιστή απομόνωσης ή από ανεξάρτητες πηγές. Χρησιμοποιούνται σε υγρούς χώρους, εξωτερικούς χώρους κλπ. Η διαφορά PELV-SELV είναι ότι η PELV έχει τον ένα ακροδέκτη γειωμένο ένω στη SELV η εγκατάσταση δεν έχει κανένα σημείο επαφής με τη γή. Υπάρχουν λεπτομερείς απαιτήσεις στην παράγραφο του HD-384 που σου υπέδειξαν παραπάνω. Για μια γρήγορη επσικόπηση δες και το άρθρο στην Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Extra-low_voltage Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας, όπως ορίζουν οι Κανόνες Συμμετοχής (Νο 11). miltos
  6. Κύριοι, νομίζω ότι έχετε την απάντηση σας. Ας υποθέσουμε ότι τα ελληνικά πολυτεχνεία παίρνουν ένα σχετικά καλό βαθμό στο διδακτικό έργο (εσείς γνωρίζετε καλύτερα) και ένα μέτριο στην έρευνα, στα υπόλοιπα τρία ο βαθμός φλερτάρει το μηδέν, με εξαίρεση ίσως τους πολιτικούς μηχανικούς στην καινοτομία. Χρειάζεται παραπέρα ανάλυση το θέμα;
  7. Το ΦΕΚ για το νέο νόμο δημοσιεύθηκε ήδη στις 21 Σεπτεμβρίου (είναι ο ίδιος με τον νόμο για τα αυθαίρετα). Οι υπουργικές αποφάσεις είναι άγνωστο πότε θα δημοσιευθούν.
  8. Δυο σημεία: 1. Ο envi δεν ανέφερε κάτι για απόβλητα ελαιοτριβείου ή σπορελαιουργείου, απλώς για αποθήκευση ελαίων. Στον ισχύοντα σήμερα πίνακα δεν βρήκα αποθήκες ελαίων αλλά δεν το έψαξα διεξοδικά. 2. Με το νέο νόμο 4014 καταργείται η κατηγορία Β3, μένουν οι Α1, Α2 και Β (πρώην Β4). Η κατηγορία Β3 ήταν χρυσορυχείο για μερικούς-μερικούς, ονόματα δεν λέμε. Θα εκδοθεί νέος πίνακας ταξινόμησης δραστηριοτήτων. 3. Με τον ίδιο νόμο η προκαταρκτική αδειοδότηση μετονομάζεται σε ΠΠΠΑ, γίνεται προαιρετική για την κατηγορία Α1 και δεν προβλέπεται για την Α2.
  9. Το πρότυπο δεν επιβάλλει κάποιον ειδικό τρόπο. Όμως σχεδόν πάντα οι περιβαλλοντικές πλευρές καταχωρούνται σε πίνακα για ευκολία ανάγνωσης, ταξινόμησης και αξιολόγησης.
  10. Σε επίπεδο γενικής διαχείρισης (ανασκοπήσεις διοίκησης, εσωτερικές επιθεωρήσεις, έλεγχος εγγράφων και αρχείων) τα δυο πρότυπα είναι παρόμοια. Όμως στο κυρίως αντικείμενο της περιβαλλοντικής διαχείρισης το ISO 14001 λειτουργεί πολύ διαφορετικά και αν δεν έχεις σχετική εμπειρία ή καθοδήγηση υπάρχει πιθανότητα να παραλείψεις σημαντικά θέματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.