Μετάβαση στο περιεχόμενο

kefalos

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ιόνιο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

911 profile views

kefalos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. σε διώροφο κτηριο με υπόγειο και υποχρεωτικη στέγη εγινε συσταση οριζοντιων. η στεγη δεν εγινε ποτε και αντ αυτης έκτισαν όροφο. ο οροφος θεωρω εινια κοινοχρηστος και πρεπει να δηλωθει και απο τους δυο. υπαρχουν αυθαιρεσιες στο υπογειο και ισογειο (Ο.Ι. του ενός) και στον οροφο (Ο.Ι. του άλλου). Τις αυθαιρεσίες των οριζοντιων θα τις συγκρίνω βάση των χιλιοστών τους. Ο κοινόχρηστος αυθαίρετος όροφος με τι θα συγκριθεί ως υπέρβαση δόμησης αφού δεν έχει χιλιοστά?
  2. Συνάδελφε, δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο. δικαιούται 280 τ.μ στα 8 στρέμματα και τα έχει υπερβεί όπως έχω γράψει. Αυτά τακτοποιούνται κλπ. Επειδή το κτίσμα είναι έτσι τοποθετημένο ακι το γήπεδο έχει μεγάλο πρόσωπο και βάθος πλήροί όλες τις προυποθέσεις της κατάτμησης. Το μόνο μελανό σημείο είναι ότι έχει υπερβεί τη δόμηση. Μπορεί να γίνει κατάτμηση λόγω εξαντλημένης δόμησης? Υπάρχει κάπου νε λέει ότι αν έχεις υπερβεί τη δόμηση δεν μπορείς να κάνεις κατάτμησηή το καινο΄θριο γήπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο?
  3. Συνάδελφοι, Σε γήπεδο 8 κ πλέον στρέμματα που πληροί το πρόσωπο των 45 μ. σε επαρχιακό και το βάθος των 50 μ. το οποίο γήπεδο έχει υπερβεί τη δόμηση των 280 τ.μ. που δικαιούται και τα οποία κτίσματά του δηλώνονται στον 4178 μπορεί να κατατμηθεί και το καινούριο αδόμητο να εκδόσει άδεια? Εάν η απήντηση είναι αρνητική, υπάρχει νομοθεσία που να λέει ότι αν έχεις υπερβεί τη δόμηση, δε γίνεται κατάτμηση? Από ότι ξέρω στον 4178 δεν αναφέρει κάτι.
  4. η δικη μου πολεοδομια λεεει οτι βγαινει αδεια μονο σε στατικως ανεξαρτητο κτηριο. αν τα 150 η λιγοτερα εινια ανεξάρτητα τοτε θα μπορεις. ισως αλλη πολεοδομια να μην την νοιαζει. σε τακτοποιημενο αυθαιρετο με πληρωμενο το 30% βγαινουν αδειες κλπ
  5. μηπως η παρ. 1 είναι για αυθαίρετες κατασκευές που δεν είχαν ποτές άδεια? εσύ μάλλον πας με αρ. 6 ή 7. αφου ανακλήθηκε η άδεια μήπως πρέπει να γίνει μία δήλωση-μία άδεια και μετά να γίνει η σύσταση οριζοντίων από την αρχή?
  6. Συνάδελφοι, Σε εντός-εκτός ακίνητο πωλήθηκε τμήμα του εντός και στο οικόπεδο αυτό εκδόθηκε άδεια. όμως ο μελετητής έδειξε το τοπογραφικό του όλου οικοπέδου πρίν την πώληση-κατάτμηση.δλδ ο νέος ιδιοκτήτης έχτισε στο καινούριο οικόπεδο αλλά με λάθος τοπογραφικό!!!ο ίδιος μελετητής έκδοσε άδεια στο αρχικό ακίνητο με το παλαίο τοπογραφικό!!! χωρίς να δείξει το καινούριο οικόπεδο και κτίσμα!!! μετά έκδοσε πάλι άδεια στο πρώτο κτίσμα με το παλαίο τοπογραφικό!!! χωρίς να δείξει το δεύτερο κτίσμα. μπάχαλο. ο πελάτης με το οικόπεδο από την κατάτμηση θέλει να χτίσει. σκέφτομαι ανάκληση αδειών.μπορεί να ενταχθούν και οι δύο πελάτες στο αρ 23 παρ 6 πληρώνοντας μόνο παράβολο και μετά προς έκδοση αδείας ή έχει γίνει υποβολή αναληθών στοιχείων και λάθος αποτύπωση και πάμε με την παρ 7?.γενικά έχω δόμηση και κάλυψη και στα δύο οικόπεδα. ευχαριστώ
  7. Συνάδελφοι, Σε εντός ορίων οικισμού υπάρχει άλλη κατοικία χωρίς οικ. άδεια. Το βάζω κατ. 5. όμως υπάρχουν και δύο αποθήκες 15 τ.μ και 10 τ.μ. με ύψος < 2,5 μ.Επειδή δεν έχει οικ. άδεια μπορούν να μπουν και οι δύο κατ. 3 ή με μειωτικό? Στην εγκύκλιο 4 πεδίο 17 λέει Παρ. Ε Κατηγορία 5 : Στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί οικοδοµική άδεια στο οικόπεδο/γήπεδο οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης υπάγονται στην Κατηγορία 5, µε την επιφύλαξη των κατηγοριών 1 και 3 " .τί εννοεί με την επιφύλαξη 1 και 3? Επίσης πεδίο 14 λέει " Παρ. Γ Κατηγορία 3, εδάφιο ιγ : ∆ιευκρινίζεται ότι στο εδάφιο αυτό υπάγονται και περισσότερες της µιας ανεξάρτητες αποθήκες µε συνολική επιφάνεια 15 τ.µ., τηρουµένων των λοιπών προϋποθέσεων " τι εννοεί με συνολική επιφάνεια 15 τ.μ.?εννοεί όλες μαζί οι αποθήκες ή αν έχουμε 3 αποθήκες 10 τ.μ έκαστη τότε ισχύει κατ. 3?
  8. Συναδελφοι, τελικά, σε ακίνητο που τεμνεται από το όριο του οικισμού μπορεί να γίνει γίνει κατάτμηση ως εξής: ανω των 500 τ.μ εντός οικισμού με τμήμα κάτω τον 1000 τ.μ εκτός οικισμού?το καινούριο οικόπεδο που προκύπτει πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000τ.μ με τουλάχιστον 500 τ.μ. εντός?ή μπορει να είναι κάτω των 1000 τ.μ. με τουλάχιστον 500 τ.μ. εντός?ή πρέπει οπωσδήποτε το εκτός τμήμα να είναι τουλάχιστον 1000 τ.μ.?το άρθρο 16 του ΝΔ 1923 αναφέρει για το εντός ζώνης ακίνητο ενώ η δική μας περίπτωση είναι εντός-εκτός ορίων οικισμου και δεν έχω βρει κάποιο έγγραφο που να εξηγεί τι ισχύει.
  9. Συνάδελφοι, Γήπεδο με αγροτική αποθήκη και θερμοκήπιο με άδεια και τα δύο, το νόμιμο θερμοκήπιο έχει κατεδαφιστεί χωρίς άδεια κατεδάφισης πρόσφατα και τακτοποιώ την αποθήκη με αναλυτικό από αποθήκη σε κατοικία για μεταβίβαση. η κατεδάφιση νομίμου χωρίς άδεια πως χειρίζεται?
  10. Σε οικόπεδο 280 τ.μ. με δύο κάθετες με κτίσματα, η μία κάθετος με 83 τ.μ. οικόπεδο, θέλει να κάνει τουαλέτα στο υφιστάμενο. Οριακά παίρνει μία τουαλέτα αφού κολλήσει φυσικά στο όριο. Ο βόθρος μου είπαν από ΥΔΟΜ, αν κατάλαβα καλά, θέλει 1μ. και από το όριο και από τα θεμέλια. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μπορεί να κολλήσει και στα δύο? Ο ΝΟΚ λέει για τις πισίνες ότι μπορούν να κολλήσουν. Αν πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις γίνεται τουαλέτα χωρίς βόθρο? Φυσικά όχι. Θα μπορούσε να χρησιμοποιείσει το βόθρο της άλλης καθέτου? Φυσικά αναφέρομαι σε ΣΤΕΓΑΝΟ βόθρο.
  11. Συνάδελφοι, ΝΟΚ 'αρθρο 17, παρ 6γ λέει ότι επιτρέπεται η πισίνα κάτων από την οριστική στάθμη του εδάφους. Αν η πισίνα έχει υπερχείλιση, είτε από τη μία πλευρά, είτε από περισσότερες τι γίνεται?γιατί για να έχει υπερχείλιση η μία πλευρά της πισίνας δε μπορεί να είναι κάτω από το έδαφος,να κάνει καταρράκτη κλπ, ή όταν θέλουμε να υπερχειλίζει η μία πισίνα μέσα στην άλλη,προβλέπεται αφού η κάτω θα είναι εκτός εδάφους?
  12. έχω φωτοερμηνεία που αναφέρει το νούμερο της α/φ αλλά όχι την α/φ αφού είναι δύσκολο να φανεί. τη ζήτησα αλλά μου είπαν ότι δε φαίνετια με γυμνό μάτι 1:15000
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.