Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vpanta

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vpanta

  1. Σίγουρα είναι δυνατή η μετατροπή και μάλιστα χωρίς να γκρεμίσεις το παλιό. Βέβαια το σπίτι είναι μεγάλο και χωρίς κατάλληλη μόνωση οπότε δεν θα πάρεις όλη την απόδοση του τζακιού. Εγώ σου προτείνω να κάνεις την μετατροπή, γιατί πέρα από όλα τα άλλα, σίγουρα θα γλυτώσεις τις απώλειες λόγω της ανοικτής εστίας, αλλά πρώτα μόνωσε ότι μπορείς. Τώρα μάλιστα με το πρόγραμμα εξοικονομώ, μπορείς να κάνεις πολλές βελτιώσεις. Πάντως για το τζάκι να απυθυνθείς καλλίτερα σε κάποιον πωλητή.
  2. Το οτι περνάνε τα υδραυλικά από το άλλο δωμάτιο δεν σημαίνει και οτι η υγρασία δεν προέρχεται από αυτά. Μπορεί η διαρροή να εμφανίζεται και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που υπάρχει. Πάλι δεν μας λες αν υπάρχουν και σωληνώσεις θέρμανσης που μπορεί να δημιουργούν το πρόβλημα. Σου προτείνω πριν αρχίσεις να γκρεμίζεις το σπίτι σου, να το ψάξει ο υδραυλικός σου με επιμέλεια και μετά να στραφείς σε άλλα πιθανά αίτια.
  3. Το αριάνι διαφέρει ανάλογα την χρήση. Π.χ. στα μωσαικά χρησιμοποιούσαμε νερό και τσιμέντο (λευκό κυρίως) για το πότισμα των ψηφίδων. Γενικά θα την χαρακτήριζα υδαρή κονία με χρήση κυρίως νερού-τσιμέντου αλλά και άμμου σε περιπτώσεις δαπέδων. Η αναλογία των υλικών είναι 1:1 αλλά θα το καταλάβει ο τεχνίτης καλλίτερα όταν το μίγμα φθάσει να μοιάζει σε ρευστότητα με αυτοεπιπεδούμενο βιομηχανικό δάπεδο ή ελαιόχρωμα.
  4. Προφανώς ο όρος "σύμμικτος" δεν αφορά την προαναφερθείσα μορφή κατασκευής. Σύμμικτη θεωρείται η κατασκευή που δημιουργείται από συνεργασία (μέσω διατμητικών ήλων για τις πλάκες) χάλυβα και οπλισμένου ή μη σκυροδέματος. Εχει ιδιαίτερο τρόπο στατικού υπολογισμού και έχει μικρή σχέση με τη συνεργασία δομικού χάλυβα και σκυροδέματος των σύνηθων κατασκευών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.