Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sapostol

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sapostol

  1. Συμφωνώ μαζί σου. Προχωράμε στα τυφλά και να μην ξεχνάμε οτι οι μονοκατοικίες δεν μπόρεσαν να μπουν. Μπορεί μέχρι να ανοίξει για τις άλλες περιφέρειες να διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά για εμάς που κλείνει το πρόγραμμα τι θα γίνει; Όσο για τις ΜΕΑ εγώ προειδοποίησα όλους τους πελάτες οτι ενδεχομένως να χρειαστούν και κάποιοι υπαναχώρησαν και δεν έκαναν καν την αίτηση.
  2. Έβαλα λάθος ΑΤΑΚ συνιδιοκτήτη και η αίτηση πέρασε χωρίς πρόβλημα σε οριστική υπαγωγή. Τώρα πώς μπορώ να το αλλάξω;
  3. Καλημέρα. Έχει βάλει κανείς μονοκατοικία; Ενώ έχω βάλει μόνο τα βασικά στοιχεία της αίτησης και έκανα αποθήκευση όταν πάω να ανεβάσωτο ΠΕΑ και τις παρεμβάσεις μου τα βγάζειόλα τικαρισμένα και γράφει "αίτηση πολυκατοικίας σε προσωρινή υποβολή"
  4. Επίσης γιατί την αίτηση για μονοκατοικία την βγάζει ως αίτηση πολυκστοικίας σε προσωρινή υποβολή;
  5. Τι θα γίνει τελικά με τις παύλες; Εγώ πάντως είπα στους πελάτες οτι η αίτησή τους καταχωρήθηκε. Εγώ τη δουλειά μου την έκανα.
  6. Συμφωνώ κι εγώ για τα ασφαλιστικά μέτρα. Πάντως το ΤΕΕ θα μπορούσε για να μας προστατέψει να δηλώσει οτι δεν δέχεται στο σύστημά του καταχώρηση αμοιβών για την έκδοση ΠΕΑ.
  7. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Αν είναι να βάζουμε τα συνολικά τετραγωνικά της άδειας τότε για διαμέρισμα θα πρέπει να βάζουμε τα τμ όλης της πολυκατοικίας;
  8. Πάντως εγώ προτιμώ να είναι κλειστό και να μην μπαίνει κανείς παρά νανιώθω ηλίθιος που δεν καταφέρνω να ολοκληρώσω μια αίτηση ενώ ακούω οτι άλλοιτα κατάφεραν. Όπως πολύ σωστά έγραψς και συνάδελφος ο Τσακ Νόρις έχει πάρει και την επιχορήγηση....Όλοι οι άλλοι απλά προσπαθούμε..
  9. Κι εμένα το ίδιο από το μεσημέρι. Αν ξεκολλήσεις πες και σε εμάς
  10. Κι εμένα μου συνέβη το ίδιο. Έστειλα mail στο help desk αλλά βέβαια απάντηση δεν πήρα.
  11. Eμένα τα έχει όλα τικαρισμένα ενώ έχω συμπληρώσει μόνο τα βασικά στοιχεία της αίτησης
  12. Δεν έχετε τους ρόλους που απαιτούνται για να προσπελάσετε αυτό το portlet. Τώρα δεν μπορώ να μπω καθόλου, μου βγάζει αυτό το μήνυμα από την αρχή. Μπαίνει κανείς τώρα;
  13. Με πήρε γνωστός μου που δουλεύει σε τράπεζα και μου είπε οτι καταχώρησε και στοιχεία ακινήτου και δεν μπορούσε να με βρει ως σύμβουλο έργου. Φυσιολογικό αφού δεν κατάφερα να καταχωρήσω το ΑΦΜ μου. Μα καλά πώς μπορεί ο υπολογιστής από την τράπεζα να προχώρησε τόσο και εγώ από το πρωί να έχω φτάσει μόνο ως τους κωδικούς;
  14. Παρακαλώ δώστε μια έγκυρη ημερομηνία λήξης. δεν μπορώ να προχωρήσω μετά από αυτό. Πέρασε κανείς;
  15. Στις περιπτώσεις που αφορούν στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2», δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί κάνοντας χρήση προηγούμενων εκδόσεων λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε., ώστε αυτό να υποβληθεί εκ νέου με την τελευταία έκδοση λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. και να μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το δεύτερο Π.Ε.Α. που θα ακολουθήσει, ή εφόσον θέλετε να πραγματοποιήσετε αλλαγές στις συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Σημειώνεται ότι: α. Στην περίπτωση που το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας υποβληθεί από τον ίδιο τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, η ανάκληση/αντικατάσταση (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1. του ν.4122/2013) του εν λόγω Π.Ε.Α. είναι δυνατή μόνον εφόσον το σχετικό αίτημα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75), του ιδιοκτήτη του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας, με την οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του εν λόγω Π.Ε.Α. Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία. β. Στην περίπτωση που - είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός, - είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει στο e-mail της Υπηρεσίας ([email protected]) αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία. Η απάντηση που πήρα από την ΕΥΕΠΕΝ για το θέμα αυτό
  16. Καλημέρα. Κατάφερε κανείς να μπει σήμερα; Εγώ προσπαθώ και κολλάει στη σύνδεση με την ΓΓΠΣ.
  17. Μόλις με πήρε πελάτης και μου είπε οτι φίλος του μπήκε μόνος του και ολοκλήρωσε την αίτηση. Μάλλον θα πιστεύει οτι επειδή του έστειλαν πίσω τους κωδικούς έχει ολοκληρώσει την αίτηση. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να μου την πει κιόλας γιατί αυτός χωρίς να είναι μηχανικός τα κατάφερε (στο μυαλό του μάλλον,αλλά δεν έχει σημασία) κι εγώ όχι.
  18. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος γνωρίζει, αν επιτρέπεται η πώληση προϊόντων με λιανική σε εμπορικές αποθήκες εκτός σχεδίου. Εξετάζω την περίπτωση ακινήτου το οποίο έχει ήδη αλλαγή χρήσης από αγροτική αποθήκη σε εμπορική και στο οποίο γίνεται πώληση λιανική δίχως αυτό να είναι κατάστημα (για λόγους εκμετάλλευσης υφιστάμενης δόμησης ο εν λόγω χώρος δεν έγινε κατάστημα, δηλαδή 600τμ μέγιστο κοκ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.