Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

diamalan

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

962 profile views
  1. Γεια σας Με λένε Στέφανο(πλάκα κάνω)και είμαι άσχετος από ηλεκτρολογικά. Οι ηλεκτρονικές μου συσκευές δεν δουλεύουν σωστά. Μερικά από τα παραδείγματα είναι: μερικές usb συσκευές στο pc δεν δουλεύουν με την πρώτη, πρέπει να την βγάλεις και τα την ξαναβάλεις. Πολλές φορές δεν έβρισκε τον σκληρό το pc για να κάνει boot και αυτό λυνόταν με 5-6 restart ή με βγάλσιμο το pc από την πρίζα για ένα λεπτό και μετά οκ. Έχω κάψει 2 μητρικές 1 επεξεργαστή σε 4-5 χρόνια. Η τηλεόραση μου η κεντρική δεν παίζει τα κανάλια κεραίας είναι σαν να μην έχει καλό σήμα. Έχουμε μετρήσει το καλώδιο της κεραίας και είναι άψογο το σήμα, αλλά η τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας δεν έχει κανένα πρόβλημα. Καθώς παρακολουθώ κάτι στο android tv box μου μπορεί να κάνει pause ή να μου βγάζει το google search λες και πάτησα κάτι στο remote. Αυτά όλα τα προβλήματα άρχισαν να είναι λιγότερα καθώς αφαιρούσα συσκευές από το σύστημά μου (playstation, soundbar, apple tv). ‘Έχω ένα ubiquiti AP για το ασύρματο δίκτυο πάνω σε ένα switch, 200αρι internet κάνω test 100 κολλημένο, βγάζω από την πρίζα το switch 200 στο test, μετά από λίγα λεπτά ξανά 100…Βάζω το AP στο κεντρικό μου switch και όλα μια χαρά. Η διαφορά είναι ότι το κεντρικό switch είναι με πρίζα schuko ενώ το άλλο όχι. Όταν βάζω το δοκιμαστικό γενικά σε συσκευές που δεν είναι με schuko ανάβει (πλαίσιο της TV, switch, android tv boxes κτλ). Πιο παλιά άναβε και στο κουτί του υπολογιστή αλλά και μέσα στα τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων. Οι ενέργειες που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι να καλέσω 5-6 ηλεκτρολόγους. Κανείς δεν βρήκε λύση (δεν ήξεραν δεν ήθελαν να ασχοληθούν δεν ξέρω). Όλοι μέτρησαν την γείωση στον πίνακα και στα ρολόγια και είπαν είναι καλή (στο ενδιάμεσο όλων αυτών η γείωση έγινε «καλή» τριγωνική λόγω ανακαίνισης τη αυλής).Τράβηξα εξωτερικά καλώδια από τον πίνακα μέχρι στο pc και την tv σε άλλη φάση (τριφασικό). Στην φωτογραφία θα δείτε ότι το δοκιμαστικό και στα 3 σπίτια της οικοδομής ανάβει ενώ δεν θα έπρεπε μου είπανε. Με τον τελευταίο ηλεκτρολόγο κάναμε δοκιμές και κλείναμε μια μια χελώνα αλλά το δοκιμαστικό πάντα άναβε και κατέληξε ότι κάποιος στη γειτονιά κλέβει ρεύμα (είμαι δίπλα σε καταυλισμό Ρομά)και υπάρχει επιστροφή από μια φάση οπότε είπε ότι θα κάνει αίτηση στον Δεδδηε αλλά δεν ήρθε πότε κανείς. Τώρα είμαι στην διαδικασία να ενώσω την θεμελίωση της οικοδομής με την γείωση γιατί ένας «σοφός» μου είπε ότι έχω επαγωγικό ρεύμα και πρέπει να γίνει αυτό. Με μία πρόχειρη ένωση δεν έγινε η δουλειά.
  2. Γεια σας, Έχω ένα πάρκο με 6 deger trackers 40 panel το καθένα των 250w (σύνολο 60kw). Μετά από χαμηλές αποδόσεις (μπορεί και ετών - όσο πάει πιο χαμηλά) ΈΠΡΕΠΕ να το ψάξω. Μιλάμε για συμπεριφορά του παρκου σαν 50kw και πιο κάτω. Σε κάθε tracker έχω 2 string το ένα πανω μεριά και η άλλη κάτω( 1-20 panel το ένα string και 21-40 το δεύτερο όπως φαίνεται στην φωτογραφία που επισυνάπτω).Μαζί με τεχνικό ανοίξαμε τα καπάκια των panel σε ένα tracker και μετρούσαμε τα volt. Η πρώτη στήλη των panel δλδ τα panel 6,13,20,27,34 κυμαίνονται 28+ με 27 volt, η δεύτερη στήλη 26 με 24 vol,t η τρίτη 24 -22, η τέταρτη 22-20, η πέμπτη 20 -18 η έκτη 18-17 και η έβδομη 17-15. Έπειτα δοκιμάσαμε αλλαγή string να δούμε τι θα γίνει, δλδ χωρίσαμε τα panel αριστερά και δεξιά (1,2,3,6,7,8,9,13,14,15,16,20,21,22,27,28,29,34,35,36 το ένα string και τα υπόλοιπα στο άλλο).Ξαναμετρήσαμε τα panel και δεν είδαμε καμία διαφορά, πάλι υπάρχει αυτή η σταδιακή μείωση volt σε κάθε στήλη.Επίσης δοκιμάσαμε και την αλλαγή εισόδων sting στο inverter αλλά καμία αλλαγή. Στον inverter στην πρώτη περίπτωση που τα string είναι πάνω κάτω είδαμε τιμές ίδιες στα volt 450+ και στη δεύτερη περίπτωση τα string είχαν διαφορά, αυτό με τα ''καλά'' panel 530+ volt και το άλλο 410 volt. Καταλήξαμε σε σκάρτα panel. Το θέμα είναι ότι κάναμε μετρήσεις σε δεύτερο tracker και είχαμε ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες τιμές (σύμπτωση;), δλδ σταδιακή μείωση volt σε κάθε στήλη.Βέβαια οι μετρήσεις θα γίνουν σε όλα τα tracker... απλά δεν προλάβαμε. Μήπως βλέπει κανείς κανένα άλλο πρόβλημα; ή πάμε στη περίπτωση των σκάρτων panel. Τέλος να σημειώσω ότι τα tracker δεν έχουν μεγάλες διαφορές απόδοσεις μεταξύ τους.
  3. Ξέρετε κανένα ΚΑΔ να είναι κοντά σε μια τέτοια εργασία; '' Συντήρηση και επισκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού'' Thanks
  4. Εγώ έχω κάνει αίτηση για 60KW (χωράφι) ... δλδ μπορώ να κάνω 66KW αν θέλω; Αν ναι, είναι σίγουρο; Έχεις κανένα link , νόμο ή οτιδήποτε να σιγουρευτούμε; Thanks
  5. Σας ευχαριστώ όλους παιδιά .... τελικά δεν θα το ψάξω το θέμα παραπάνω γιατί δεν ισχύει η θέση.
  6. Γεια σας, εδώ και ένα χρόνο έχω πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ χωρίς να έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο ακόμα. Μου έχει γίνει πρόταση να προσληφθώ σε μια επιχείρηση ως τεχνικός ασφαλείας και να βάζω υπογραφή για ενεργειακά ισοζύγια. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να δουλέψω εκεί και να βάζω την υπογραφή μου αμέσως , ή χρειάζετε να γραφτώ σε καμιά υπηρεσία όπως το επιμελητήριο. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.