Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gsterg

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gsterg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, έχω το εξής θέμα, σε άδεια του 1987, ανοιχτές θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο του κιρίου, δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο χώρος δεν χρησιμοποιήθηκε για φύτευση. Ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκαν είναι ότι υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ του υπάρχοντος δρόμου και πεζοδρομίου και του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου, στην άδεια έιχαν δειχτεί θέσεις στάθμευσης προφανώς κάνοντας "μπαλαμούτι". Πως υπολογίζω το πρόστιμο της μη υλοποίησης των θέσεων στάθμευσης, οι οποίες είναι 5 τον αριθμό?
  2. Είμαι απόλυτα σύμφωνος συνάδελφε σε ότι λες,και με τον dboris, από πουθενα δεν συμπεραίνεται ότι θέλει ΕΓΣΑ.Ούτε λέει ότι απαιτείται στο ισχύον κάθε φορά κρατικό δίκτυο συντεταγμένων, όποιο και αν είναι αυτό. Απλώς ο προβληματισμός μου είναι η προχειρότητα των νομοθετούντων, για αυτό και πολλές φορές ρωτάμε πράγματα ευνόητα .
  3. Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις. Οσον αφορά την εφαρμογή δεν υπάρχει για μένα καμία αμφιβολία ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το σύστημα που συντάχθηκε η αρχική μελέτη. Το θέμα μου είναι τι κάνω με τα τοπογραφικά συμβολαίου που πρόκειται να συντ'αξω από εδώ και πέρα. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι μία αοριστία του νόμου και η πίεση από πελάτη-μεσίτη-συμβλαιογράφο θα με αναγκάσει να γράψω κάτι λάθος. Πιστεύω ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να εχω πινακα συντ σε HATT, καθότι με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να γίνει η εφαρμογή, αλλά και να συμφωνεί με τα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια που έλεγχει και η πολεοδομία σε περ'ιπτωση αιτησης για οικ. άδεια (ελέγχει τις συντεταγμένες του Ο.Τ), αλλά και με τα πάμπολα συμβόλαια που έχουν γίνει. Ως εδώ καλά, αλλά από και πέρα θα έχω πρόβλημα να μην τα μετεγράφει ο υποθηκοφύλακας και να μου τα γυρίζουν πίσω. Η να επισυνάπτω και ένα πινακάκι με μετατροπή των HATT σε ΕΓΣΑ?
  4. Συνάδελφε δεν αναφέρομαι σε ΗΑΤΤ διανομών του υπουργείου Γεωργίας. Μπορώ να μετασχηματίσω 4 κορυφές ενός οικοπέδου απλώς δεν το βρίσκω σωστό, διότι προκύπτει απόκλιση με ελάχιστο 0.07m και μέγιστο 0,25m. Για να δώσω να καταλάβεις τι εννοώ, αν σου ζητούσαν να οριοθετήσεις ένα οικόπεδο στην περιοχή τί θα έκανες. Εγώ θεωρώ σωστό ότι θα έπρεπε να λάβεις υπόψη τις τιμές των τριγωνομετρικών ΓΥΣ κατά το χρόνο πού έγινε η μελέτη, και το συστημα προβολής και όχι τα τωρινά. Σε έναν που έκτισε σπίτι και μάντρα από το 1979 μέχρι την η/ν'ια που ίσχυσε το ΕΓΣΑ 87 τι θα του πεις?
  5. Συνάδελφοι με το άρθρο 49 του Ν.4030, παρ 15, ζητείται για σύνταξη συμβολαίου "τοπογραφικό εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων¨'. Τι κάνουμε σε περίπτωση οικοδομικού συνεταιρισμού,του οποίου η έκταση μπήκε στο σχέδιο πόλης με Π.Δ. του 1977 και οι μελέτες , τα εγκεκριμένα ρυμοτομικά, και οι κορυφές όλων των οικοπέδων αναφέρονται στο ισχύον τότε σύστημα HATT?Δηλ σε συνταξη τοπογραφικού με ημερ/νία από 21/11/2011 και μετά , είμαι καλυμένος εγώ και ο συμβολαιογράφος με πινακα συντεταγμένων σε ΗΑΤΤ?
  6. Συνάδελφοι καλημέρα, ανέλαβα την επίβλεψη προσθήκης ενός ορόφου, σε υπάρχον ισόγειο σπίτι, με υπόγειο, κατασκευασμένο το 1997, σε περιοχή με Σεισμ. συντ. 0,24.Στην οροφή του ισογείου είχε τοποθετηθεί ξύλινη στέγη, η οποία αποξηλώθηκε πρόσφατα με σκοπό να κατασκευαστούν οι κολώνες, δοκοί και η τελευταία πλάκα της οικοδομής. Διαπίστωσα όμως ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αναμονές, σε λίγες κολώνες έχουν μήκος 1,00m, και στις υπόλοιπες το μήκος αναμονών κυμαίνεται από 0,30-0,60m. Η διάσταση των κολωνών είναι 0,25χ,80 και 0,25χ1,00m, οπλισμένες ως τοιχεία. Η διαμετρος των ράβδων είναι Φ18 οι γωνιακές και Φ14 υπόλοιπες. Σκέφτομαι για αποκατάσταση με εμφύτευση νέων ράβδων, αποξήλωση σε ύψος 5cm της επιφανείας beton στην περιοχή υποστυλωμάτων, και τοποθέτηση συγκολητικής πάστας. Εχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν υλικά της sika και της mac beton για εμφύτευση αναμονών, όχι όμως σε κολώνες. Ποια η γνώμη σας γενικά, και σε σε πόσο βάθος πρέπει να εισχωρήσω? 30cm επαρκούν? Ευχαριστώ
  7. συμμετειχα στην τελευταία περαιωση αλλά δεν θυμάμαι μέχρι και ποια χρήση είχαμε κλείσει. Μήπως θυμάται καποιος συναδελφος?
  8. εννοειται οτι επικοινωνησα με την εταιρεία, δεν το ειχαν ξανακουσει ομως. Να σημειωσω επίσης οτι το πρόγραμμα το τρεχω σε εξομείωση XP sp2 ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  9. εχω το statics 2007, και το εγκατεστησα σε καινουργιο laptop HP, με win7. Ολα καλά με την εγκατασταση εκτός του οτι τα pull down menus τα βλέπω με ερωτηματικά.Στα regional settings εχω επιλέξει παντού ελληνικά. Μπορεί κανεις να βοηθησει?Ευχαριστώ. ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα.Πέφτοντας στα χέρια μου τοπογραφικό οικοπέδου εντός παραδοσιακού οικισμού στην Αρκαδία, όπου στην δήλωση 651/77 αναφέρεται ¨το οικόπεδο βρίσκεται εντός ζώνης αρχαιολογικού ελέγχου¨, θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει αυτό. Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  11. Παιδια υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με αν θα καταργηθούν οι συντελεστές?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.