Jump to content

zafsko

Members
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zafsko

 1. Οταν καταληξω,το υποβαλλω και εγκριθει θα σας πω.........
 2. Καλημέρα Η φούσκα είναι υποχρεωτική πάνω από κάθε καυτή εστία? Επίσης η οικιακή ηλεκτρική κουζίνα έχει απαίτηση για ΣΤΕ?
 3. Ναι ενηλικη με δικη της δηλωση. Το ερωτημα προκυπτει από την ενημερωση που εχω απο λογιστη οτι σε ολων των ειδων τα επιδοματα τα εισοδηματα προστιθενται. Στον οδηγο του εξοικονομω κανει σαφη αναφορα (προσθεσης εισοδηματων ) μονο για την περιπτωση εξαρτωμενου μελους που κανει αιτηση.
 4. Καλημέρα , η εξής απορία αν εχει τυχει σε καποιον: κόρη ψιλή κυριοτητα, πατερας επικαρπία. Το σπίτι το δηλώνει ως κύρια κατοικία ο πατέρας. Αίτηση κάνει η κόρη. Μέχρι εδώ οκ. Αλλά και η κόρη μένει στο ίδιο σπίτι ως φιλοξενουμενη (όχι εξαρτωμενο μέλος, με δικια της φορολογική δήλωση). Θα ληφθούν υπόψη και τα εισοδήματα του πατέρα αθροιστικά με της κόρης?
 5. Ιδιοκτησιας ΔΕΗ(υπερυψηλης και υψηλης τάσης)
 6. Ναι αλλά μιλάμε αποκλειστικά για χώρο υποσταθμού(ΔΕΗ) με νέα άδεια κλπ χωρίς άλλο κτίριο.
 7. Ευχαριστώ , και εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Αλλά για να πάω και στο επόμενο βήμα. Δεν πρόκειται ακριβώς για βιομηχανία αλλά για υποσταθμό (υψηλής τάσης) σε αυτόνομο κτήριο. Καμιά άποψη επ΄αυτού?
 8. Καλησπέρα , νέο βιομηχανικό κτήριο εξετάζεται με το ΠΔ41/2018 ή τη νέα ΚΥΑ 136860/1673/2018? Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: σωστα καταλαβαίνω οτι πάει με το ΠΔ41/18 και επιπλέον εφαρμόζονται τα δυσμενέστερα μέτρα (αν είναι δυσμενέστερα) της ΚΥΑ (άρθρα 7 και 8)????
 9. Εγώ έχω αιτήσεις απο Ιανουάριο και Φεβρουάριο που ακόμη δεν ελέχθηκαν ενώ άλλη από 30/3 έχει τελειώσει.
 10. Πάντως εγώ εδώ την πάτησα για τα καλά. Δεν πήρα από εισφορές τίποτα πίσω. Ο λόγος ότι όταν στα τέλη καλοκαιριού γίνονταν οι καταθέσεις ιδίων κεφαλαίων , δεν είχε ανακινηθεί και πολύ το θέμα ΕΕΜΚ και ΙΚΑ οπότε τα ποσά που κατατέθηκαν σε ίδια κεφάλαια ήταν χωρίς αφαιρεμένο το ΙΚΑ και άρα πάνω από αυτό που έπρεπε , με συνέπεια στο τέλος να κοπεί το ύψος της επιδότησης κατά το ποσό των εισφορών. Σαν γρίφος ακούγεται αλλά όποιος έχει τον ίδιο καημό θα καταλάβει.
 11. Καλημέρα, μια ερώτηση ίσως λίγο αφελής. Εχω πάει στην κατάσταση 8α κανονικά εντός προθεσμίας. Κάποια στιγμή έρχονται παρατηρήσεις οπότε με πάει στην κατάσταση 7. Εκείνη όμως η χρονική στιγμή είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας υλοποίησης. Είμαι οκ να ξανακάνω έλεγχο πληρότητας και υποβολή ή βαράει τίποτε κόκκινο στο superλογισμικό τους?
 12. Μου γύρισαν όλα μα όλα (όσα ήταν με ίδια κεφάλαια) από κατασταση 8α σε κατάσταση 7 χωρίς να έρθει μήνυμα για παρατηρήσεις σε κανένα. Μου ξεφεύγει κάτι?
 13. Δες αυτό. Δεν είναι ξεκάθαρο? Άρθρο 4: Εκπαίδευση 4.1. Γενικά. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα κτίρια ή τμήματα κτιρίων για διδασκαλία, όπως κτίρια όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης με μαθητές ηλικίας άνω των 5 ετών (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, κολλέγια, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ), τα φροντιστήρια, τα ωδεία, οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, τα εργαστήρια τέχνης (ζωγραφικής, γλυπτικής, κλπ), κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά άνω των 5 ετών κλπ, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 3 του παρόντος Κεφαλαίου
 14. Απαντάω στον εαυτό μου. ΚΔΑΠ = άνω των 5 ετών και άρα Αρθρο 4: Εκπαίδευση. Πάντως κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
 15. Τελικά καταλαβαίνω, ΚΔΑΠ (ιδιωτικό) σε κτήριο με το ΠΔ71/89 όπου γίνεται αλλαγή χρήσης (ήταν κατάστημα) , πηγαίνει με το ΠΔ41/2018 , Αρθρο 5: Υγεία και κοινωνική πρόνοια. Καμιά γνώμη? Ευχαριστώ.
 16. Τελικά όσοι υποβάλαμε ΜΥΦ ανά τρίμηνο για το 2018 τώρα πρέπει να κάνουμε νέα υποβολή για όλο το έτος? Αν ναι από ποια εφαρμογή του taxis?
 17. Λάθος συλλογισμός. Ειναι άτομο / εμβαδό δαπέδου πχ 1 άτομο / 1,4m2 και άρα 100/1,4 = 71 άτομα. Ομοίως σε όλες τις ΠΔ.
 18. ψηφιοιποιημενα τα παραστατικα(αποδειξεις πεα,αναδοχων,συμβουλου,μελετης) τα υπολοιπα δεν ειναι παραστατικα(τραπεζικες κινησεις,ιδια κεφαλαια κλπ) και πανε στα δικαιολογητικα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.