Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

zafsko

Core Members
  • Περιεχόμενα

    220
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zafsko

  1. Ok , απλώς εγώ απαντούσα , αυτόνομα στο δικό σου post , χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα post που αναφερόσουν.
  2. Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τίποτε από όσα λες. Γραφεία (μόνο σε αυτό αναφέρομαι) χαμηλότερα <23μ, άρα όχι κατηγορία C , δεν πας βόλτα στην πυροσβεστική..ή Αρχειοθετείς (κατηγορία Β) ή απλώς μελέτη στην επιχείρηση (κατηγορία Α)
  3. Και όχι αυτό? ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’ Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας Άρθρο 6 Γενικά 1. Στις πάσης φύσης επιχειρήσεις - εγκαταστάσεις, το πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας εκδίδεται από τις οικείες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1.1. Κατόπιν ρητής πρόβλεψής του από τις κείμενες διατάξεις ως απαιτούμενο δικαιολογητικό για την άδεια, έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας επιχείρησης - εγκατάστασης, και τα οριζόμενα στο άρθρο 167 του ν. 4662/2020 (Α’ 27) και 1.2. Στις επιχειρήσεις - εγκαταστάσεις που ασκούνται ελεύθερα (δεν εμπίπτουν σε διαδικασία άδειας, έγκρισης ή γνωστοποίησης λειτουργίας) και εμπίπτουν στις κάτω- θι χρήσεις κτιρίων και κατηγορίες κινδύνου, σύμφωνα με το Παράρτημα Δ της παρούσας: 1.2.1. «Γραφεία» κατηγορίας κινδύνου C.
  4. Ενημερωτικά: επειδή την εκανα την ερωτηση στη πυροσβεστικη και με προισταμενο που θεωρω αξιόπιστο: ο συνδυασμός του ΠΔ 41/2018 κατοικίες αρθρο 1.7.3 , σε συνδυασμό με το ΕΝ54, οδηγεί σε : πυρανίχνευση παντού (δηλαδή διαμερίσματα (πλην φυσικά wc), κλιμακοστάσιο σε όλα τα επίπεδα , υπόγειο).
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό το δε συνηθίζεται ΄΄πατάει΄΄ κάπου νομοθετικά ή προκύπτει από τη ΄΄μετάφραση΄΄ του ΕΝ54? Βέβαια και για τα παρακολουθηματα όπως σωστά λες , αν είναι 10-15 μικρές αποθηκούλες , άρα 10-15 ανιχνευτές επιπλέον δεν ειναι αμελητέα ποσότητα.
  6. Καλημέρα, τελικά για τις κατοικίες το ΄΄1.7.3. Πυρανίχνευση Επιβάλλεται η εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρανίχνευσης.΄΄ πως μεταφράζεται ?(μιλάω για άνω των 3 ορόφων οικοδομή) -Ανίχνευση σε όλους τους χώρους των διαμερισμάτων? -Ανίχνευση σε κοινόχρηστα(κλιμακοστασιο-είσοδος)? -Ανίχνευση στο υπόγειο (πχ μικρές αποθήκες διαμερισμάτων)?
  7. Καλημέρα, σε γερανό εργοταξίου (σε έξαρση με τον περιβάλλοντα χώρο, όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο) τι κάνουμε? Έχει κάποιος σχετική εμπειρία (πχ αρκεί η σύνδεση με την αναμονή από θεμελιακη που έχει ήδη εγκατασταθεί ή απαιτείται και περεταίρω ενισχυση?)
  8. Ωραίο ερώτημα, και εμένα με απασχόλησε πολλές φορές και κατέληξα (μάλλον γιατί με βολεύει και όχι ότι μπορώ να το τεκμηριώσω 100%) 30min λιγότερα από το ΔΠ κατοικιών και όχι από το ΔΠ κλιμακοστασίου
  9. Παρακαλώ συνάδελφοι λίγο ξεμπερδέψτε με γιατί κάθε φορά που το διαβάζω το ΄΄μεταφράζω΄΄ αλλιώς. Νέο κατάστημα ισόγειο 1000μ2 με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο 1000μ2. Το υπόγειο διαχωρίζεται πυράντοχα και έχει δικές του εξόδους (επικοινωνεί βέβαια με το ισόγειο με πυράντοχο κλιμ./σιο.) . Εξετάζω δύο ανεξάρτητες χρήσεις (Εμπόριο και Αποθήκευση)?
  10. Aν το ποσοστό ανοιγμάτων (όλης της όψης του κτηρίου) είναι μικρότερο του ποσοστού που αναφέρεται στον πίνακα δεν έχουν απαίτηση.
  11. Καλημέρα, επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ. Και τώρα τελευταία πήρα την πιο σοβαρή απάντηση από προισταμενο γραφείου πυρασφαλείας Αττικής , που μάλιστα είναι στους εισηγητές της 13ης ΠΔ. Με βάση την 13ηΠΔ δεν κάνεις τίποτε. Απλά έχεις τη μελέτη στο κτήριο, εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπονται και δεν έχεις ούτε κόκκινο βιβλίο ούτε ΥΔ καλής λειτουργίας. Μου είπε όμως ότι είναι από αυτά που σύντομα θα αλλάξουν και όλα τα γραφεία Α θα θέλουν αρχειοθέτηση όπως και τα Β.
  12. Καθόλου δε διαφωνώ σε όλα αυτά , απλώς μου κάνει εντύπωση σε κτήρια γραφείων (όχι μικρά γραφεία όπως λες) αλλά πχ κτήριο γραφείων μιας εταιρίας 2000τμ με πιθανά μόνιμα μέσα (πχ ΜΥΠΔ , πυρανίχνευση, ολικές κατακλίσεις αναλόγως τη νομοθεσία , το ύψος κτηρίου , τους ειδικούς του χώρους κλπ) να μην απαιτεί ούτε καν αρχειοθέτηση. Και μελέτη? Απλώς την έχεις υπογεγραμμένη και διαθέσιμη στο κτήριο?
  13. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος: με βάση την 13η ΠΔ για κτήριο γραφείων βαθμού κινδύνου κατηγορίας C έχουμε έγκριση και πιστοποιητικό. Για κτήριο κατηγορίας Β έχουμε αρχειοθέτηση. Τι γίνεται σε γραφεία κατηγορίας Α?
  14. για να ξεαγχωθείς λίγο.....έχω κόψει 3 τιμολόγια αρχές Απριλίου και στο συνοπτικό βιβλίο εμφανίζεται μόνο το ένα , ενώ και τα 3 υπάρχουν κανονικά και στην αναζήτηση παραστατικών και στο xl που κατεβαίνει από τον αντίστοιχο μήνα
  15. β) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β - ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Στην κατηγορία Β εμπίπτουν: i) χώροι συνάθροισης κοινού που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες Α και Γ, καθώς και χώροι συνάθροισης κοινού ανεξαρτήτως δυναμικότητας που χρησιμοποιούν για τις λειτουργικές τους ανάγκες υγραέριο (φιάλες ή δεξαμενές) Στην κατηγορία Β, οι φορείς των δραστηριοτήτων, οφείλουν εντός πενήντα (50) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της γνωστοποίησης, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εφοδιασθούν από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία με πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας
  16. Καλησπέρα κατάστημα μετά το 1989 , είχε εξεταστεί με το άρθρο 9/ΠΔ71. Σήμερα τακτοποιείται και θέλει να βγάλει πιστοποιητικό αλλά .... μετά την τακτοποίηση δεν ικανοποιείται η παθητική του πυροπροστασία (μήκη οδεύσεων). Τι κάνουμε?
  17. Παρακολουθώ εδώ και μέρες τη συζήτηση και η απορία μου είναι γιατί πρέπει να υπογράψεις εσύ (ο μελετητής) την καλή λειτουργία και το όλα γίναν καλώς? Εγώ προσωπικά δεν το κάνω αυτό εδώ και πολλά πολλά χρόνια και όχι μόνο για υραέρια αλλά και για πολύ πιο απλά πράγματα. Πριν την κατασκευή ξεκάθαρη διευκρίνηση: αυτός που θα πάρεις να το κατασκευάσει να προσκομίσει και την ΥΔ (και όχι να πάρει τον υδραυλικό της γειτονιάς και μετά να ζητάει από σένα την καλή λειτουργία).
  18. Καλημέρα, σε κατάστημα που έχει εξεταστεί με το ΠΔ71 και γίνεται διαχωρισμός σε 2 καταστήματα , μπορώ αν το επιθυμώ, να τα εξετάσω με το ΠΔ41/18?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.