Μετάβαση στο περιεχόμενο

cve

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cve

  1. salpigoal, στην Ελλάδα είμαστε οπότε το να έχεις διαβάσει το νόμο δεν έχει σημασία. tpanag, σε αυχαριστώ για τη νγρήγορη απάντηση. Δηλ. τελικά μια άποψη δεν μπορούμε να τους πούμε για το τι γίνεται, αφού ούτε οι συμβολαιογράφοι δν γνωρίζουν ακριβώς...
  2. Καλημέρα, Έχω περίπτωση οικοδομής με πυλωτή, σε τμήμα της οποίας υπάρχει κατάστημα. Κλείστηκε το υπόλοιπο τμήμα της και έγινε κατοικία. Η ερώτησή μου είναι, αν μετά την ρύθμιση το τμήμα αυτό μπορεί να μεταβιβαστεί (με γονική παροχή π.χ.), και αν παίζει ρόλο το αν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ή όχι. (επειδή δεν γνωρίζω αν εχει γίνει) Ευχαριστώ
  3. Γίνεται όσοι κάναμε εγγραφή να πάρουμε και ένα e-mail για επιβεβαίωση?
  4. Έχε στα υπόψιν ότι θέλει και επιταγή για κάποιο ποσό και πάνω.
  5. Ψηφίστηκε τελικά? Μπορείτε να ανεβάσετε το ν/σ για να του ρίξουμε μια ματιά?
  6. Απόφαση Σ.τ.Ε. 551/08 τίθεται απαίτηση προσώπου και για τις προ του 2003 κατατμήσεις. Το θέμα έχει παραπεμθεί για συζήτηση στην 7μελή σύνθεση του Σ.τ.Ε.
  7. Συμφωνώ και εγώ με τα παραπάνω του avgoust και να προσθέσω, ότι οι ΔΥ συνάδελφοι έχουν και 2 συντάξεις. Μια του δημοσίου και μια του ΤΣΜΕΔΕ!!!!! Περίπου 3000Ε. Αυτό γιατί??? Εμείς εργαζόμαστε 12 ώρες την ημέρα και εκείνοι άντε 8 και τους δίνει το κράτος διπλή σύνταξη???
  8. Και εγώ δεν έχω αλλά, από Σεπτέμβρη θα παρακολοθήσω στο ΕΑΠ το Σεισμική μηχανική και αντισεισμικές κατασκευές. Ψήφισα ΝΑΙ λοιπόν, όπως ζητάτε και αναμένω στα 3 χρονια για να σας πω.
  9. Ευτυχώς που υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία, και εγώ μέσα.
  10. 0.5% για κατοικίες 1,5% για καταστήματα 3% για βιομηχανικά Επί του ΕΚΚΟ και ο λογαρισμός είναι 075/545044-69
  11. Συνάδελφοι, άδεια κατεδάφισης ισχύει για 6 μήνες και παίρνει παράταση για άλλους 6. Επιπλέον σε Ο.Α που δεν έχουν γίνει εργασίες παίρνει παράταση για άλλα 4 χρόνια (σύνολο . Αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, τότε χρειάζεται μια Τ.Ε. που θα αναφέρει το στάδιο των εργασιών. Αν η Ο.Α. ειναι σε ισχύ όλα οκ. Αν όχι τότε θα γίνει και αυτοωία απο την αρμόδια πολεοδομία (και στις 2 περιπτώσεις παίρνει παράταση απ'αόριστον)
  12. Κάποιος ο οποίος έσχει σπουδάσει στην Αγγλία έχει τις εξής επιλογές: α) Να γίνει charted engineer Mice. ΕΕ αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ. β) Να πάρει ισοτιμία και αντιστοιχία απο ΔΟΑΤΑΠ, και να δώσει εξετάσεις στο ΤΕΕ. Είπες οτι έκανες αίτηση στο ΔΟΑΤΑΠ και δεν έχεις νέα. Κοίτα το παρακάτω λινκ http://www.doatap.gr/gr/poreia.php, θα δεις online που βρίσκεται η αίτησή σου. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι μετά την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ να σου έχουν χρεώσει 2-3 μαθήματα (επειδή εχεις MSc in Stuctural Engineering) θα είναι λογικά συγκοινωνιακά και ύδρευση. Λόγω αυτού θα πάρεις μια ειδικότητα (από το ΤΕΕ πλέον δίνεται όχι απο ΔΟΑΤΑΠ ) Διπλωματούχου Δομοστατικού Μηχανικού με πλήρη δικαιώματα στις κατασκευές. Δίνεις εξετάσεις στο ΤΕΕ για αυτό και και συνεχίζεις με τα μαθήματα ώστε να πάρεις πλήρη δικαιώματα Πολιτικού Μηχανικού. Διαλέγεις
  13. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Ένας νέος που αγοράζει το Fespa για πρώτη φορά πόσο θα το πληρώσει? Δηλ. Στατικό + Φασματική + Ευροκώδικες + Pushover = 6200 + ΦΠΑ? Δεν το νομίζω. Οπότε εμείς γιατί να πληρώσουμε τα 2 τελευταία 3100 + ΦΠΑ??
  14. Και εγώ στην απ' έξω. Sundance έχεις δίκιο, 2 γνωστοί μου που το πήραν έχουν εισόδημα 28000 και 50000 Ευρώ
  15. Αν είναι να δώσουμε τόσα, ναι είναι μια πολύ καλή λύση όπως και άλλες. Και γιατί να μην το κάνουμε? με τόσες δουλειές δηλ. μας τρέχουν τα χιλιάρικα απ' τα πατζάκια μας....
  16. Πάντως για κάποιον που θα θέλει να πάρει, Πεπερασμένα + pushover + ευρωκώδικες, όπως εγώ, μαζεύονται πολλά!!!!!!!!!!!!!
  17. Έχουμε κάποια ενημέρωση για το πότε θα γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή του Ευρωκώδικα? Γνωρίζει κανείς?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.