Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

leonidas70

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

leonidas70's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλημέρα. Τα ερωτήματα παραμένουν αρκετά και η προθεσμία τικ τακ τικ τακ σε λίγες μέρες φτάνει. Υπάρχουν ακόμα πολλές πολεοδομίες φαντάσματα που και οι παλιές υπηρεσίες που είχαν ως τώρα αρμοδιότητα δηλώνουν πλέον αναρμόδιες και οι δήμοι που ανέλαβαν δεν έχουν ακόμα στελεχώσει υπηρεσίες δόμησης και δεν δίνουν σχέδια. Το ερώτημα ή καλύτερα ο φόβος που μας δημιουργήθηκε λίγο πριν το τέλος της προθεσμίας και ελπίζω κάποιος συνάδελφος να μπορεί να μας τον διαλύσει είναι το εξής: Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες που ανεβαίνουν και με κωδικούς τεχνικής εταιρείας, οι ΗΤΚ ανεβαίνουν στο σύστημα μόνο με κωδικούς μηχανικού. Στα Εξοικονομώ που η εταιρεία μας έχει αναλάβει, οι ΗΚΤ θα εκδοθούν από μισθωτό στην εταιρεία συνάδελφο πολιτικό μηχανικό. Οι ΑΠΥ θα είναι προφανώς της εταιρείας και θα συμφωνούν με τις πληρωμές από τους ωφελούμενους. Υπάρχει περίπτωση το Εξοικονομώ να κολλήσει και να μην γίνεται στο τέλος πληρωμή του ωφελούμενου για την ΗΤΚ, καθώς το όνομα του μηχανικού στην ΗΤΚ θα είναι προφανώς αλλο απο αυτό (της εταιρείας) στην ΑΠΥ? Υποθέτω ότι έστω με μια υπεύθυνη δήλωση το θέμα θα ξεκολλήσει, ρωτάω όμως αν κάποιος εχει εικόνα γιατί προς το παρόν τα παιδιά στο helpdesk δηλώνουν ότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα και ζητούν email το οποίο σαφώς και έχει γίνει, όμως μάλλον θα απαντηθεί μετα το τέλος της προθεσμίας.
  2. Καλησπέρα. Εχω σχεδόν το ίδιο θέμα με το αρχικό στην Αθήνα. Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης ενός ορόφου που μέχρι σήμερα ήταν γραφείο σε κατοικία. Προφανώς δεν έχω αλλαγή προς το δυσμενέστερο. Το μόνο που μπορεί να επιβάλει Άδεια είναι η δημιουργία λουτρών σε διαφορετικά σημεία από τα υπάρχοντα, αλλά προφανώς κι εδώ δεν πρόκειται να αλλάξουν οι κάθετες στήλες ( 4495 Αρθρο 29 παρ. 1: Οικοδομική άδεια απαιτείται για οποιαδήποτε εργασία που δεν εμπίπτει σε εργασίες μικρής κλίμακας και αφορά ιδίως: .....ε) αλλαγή χρησης αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο , στα στοιχεία του διαγράμματος καλυψης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελευσεις τους απο άλλους ορόφους ή κοινοχρηστους χώρους. ) Από όσο ξέρω στις εργασίες μικρής κλίμακας δεν αναφέρονται λουτρά, όμως από την άλλη ο νόμος μιλά συγκεκριμένα για αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις στήλες και μόνο. Υπάρχει κάποια πρόσφατη εμπειρία από το παραπάνω σύμφωνα δηλ με 4495? Διάβασα παραπάνω για ενημέρωση φακέλου και μικρής κλίμακας, ξέρει κανεις από κέντρο Αθήνας ποιά θα είναι η αντιμετώπιση από την Πολεοδομία και αν αποφεύγεται η Άδεια?
  3. Σε εργο φορέα του δημοσίου, προκειμένου να πληρωθώ, η υπηρεσία ζητάει να προσκομίσω απο το ΙΚΑ πιστοποιητικό μη οφειλής για το έργο. Στην πράξη δεν πρόκειται για έργο αλλά για προμήθεια και δεν έχουμε κάνει έναρξη στο ΙΚΑ. Την απαίτηση αυτή μου την πρόβαλαν μετά από μεγάλες καθυστερήσεις για την πληρωμή και ενώ ως τώρα το αντιμετώπιζαν και αυτοί ως προμήθεια. Αναρωτιέμαι: Έχω ευθύνη αναγγελίας οικοδομοτεχνικού ως εργολάβος ή την ευθύνη την έχει ο Κύριος του έργου; Στη σύμβαση αναφέρεται ότι είμαι υπεύθυνος για την ασφάλιση των εργατών, όμως αυτό σημαίνει ότι έχω την ευθύνη και για την αναγγελία? Οι εργασίες έχουν γίνει από υπεργολάβους με ασφαλισμένους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά δικαιούται το ΙΚΑ να υποβάλει πρόστιμο αφού δεν έχει γίνει αναγγελία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες σας
  4. Συνάδελφοι τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει πρόθεση να αποκοπεί από κεντρική θέρμανση (δισωλήνιο) με χρήση δικού του λέβητα αερίου, ενώ η πολυκατοικία έχει λέβητα αερίου. (Διαφορά από προηγούμενες περιπτώσεις που θέλουμε αποκοπή από πετρέλαιο). Σήμερα υπάρχει πλέον πρόβλημα στις κεντρικές θερμάνσεις όταν κάποιοι αδυνατούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα, ή στις περιπτώσεις αυτονομίας όταν κάποιοι δεν ανάβουν καθόλου και αυξάνεται το κόστος θέρμανσης για τους υπόλοιπους. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.